Sandvis cu cascaval si dovlecei, reteta pentru pachetelul de scoala al celor mici
Astazi, pentru ca nu am avut mult timp pentru gatit, am pregatit la pranz acest sandvis cu cascaval si dovlecei, foarte simplu, dar deosebit de gustos si satios. Am folosit chifle integrale cu seminte, perfecte pentru combinatia dintre cascavalul clasic felii Hochland, dovleceii fripti pe gratar, prosciutto crudo si rosii. Daca doriti, puteti sa folositi orice tip de chifla, la fel de delicioase vor fi aceste sandvisuri. Vi le recomand cu drag pentru pachetelul de scoala al celor mici sau pentru micul dejun sau pranz.
Sunt convinsa ca si voi aveti retete gustoase de sandvisuri. Le astept cu drag intr-un comentariu la aceasta postare. Si pentru ca tot vorbim de sandvisuri, Hochland a lansat o frumoasa campanie “Sandvis Fest” care se va desfasura de pe 1 octombrie pana pe 30 noiembrie 2017. Daca achizionati orice produs din gama Hochland, fotografiati bonul sau factura si o incarcati pe site-ul campaniei: www.sandvisfest.ro, aflati pe loc daca ati castigat unul dintre super premiile oferite de Hochland. Garantat aveti un voucher de 45% reducere pentru produsele Philips de bucatarie selectate, zilnic aveti ocazia sa intrati in posesia unui aparat de sandvisuri Philips, iar saptamanal puteti castiga o excursie gourmet pentru 2 persoane, destinatia fiind la alegere.
Daca doriti sa gustati bunatati street food pregatite cu produsele Hochland, Caravana Sandvis Fest va asteapta, pana la sfarsitul campaniei, in urmatoarele locatii:
- Auchan Berceni: 20-22 octombrie
- Auchan Pallady : 27-29 octombrie
- SELGROS Baneasa : 3-5 noiembrie
Si acum sa vedem cum se prepara aceste delicioase sandvisuri cu cascaval si dovlecei.
Sandvis cu cascaval si dovlecei – Ingrediente (2 persoane)
- 2 chifle integrale cu seminte
- 4 felii cascaval clasic Hochland
- 4 felii subtiri prosciutto crudo
- 2 dovlecei medii zucchini
- 2 felii de rosii inima de bou
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Sandvis cu cascaval si dovlecei – Mod de preparare
- Spalam dovleceii, ii stergem, le taiem capetele si apoi ii taiem in felii subtiri, pe lungime. Pudram feliile, pe ambele parti, cu sare.
- Incalzim gratarul pe foc mediu, il ungem cu 1 lingura de ulei de masline si adaugam feliile de dovlecel. Le frigem cate 2-3 minute pe fiecare parte, le scoatem pe o farfurie si le pudram cu piper proaspat macinat. Acoperim farfuria cu un capac.
- Taiem chiflele pe lungime, in doua bucati. Adaugam feliile de cascaval si de prosciutto crudo pe jumatatile inferioare ale chiflelor si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim partea superioara a chiflelor, pe partea taiata, cu putin ulei de masline si le asezam si pe ele in tava de cuptor, cu partea taiata in sus.
- Coacem sandvisurile cu cascaval si dovlecei, 4-5 minute, in cuptorul preincalzit la 200°C sau pana cand cascavalul se topeste partial.
- Scoatem chiflele din cuptor, asezam peste prosciutto cate o felie de rosie si 3-4 felii de dovlecel.
- Servim sandvisurile calde, cu multa pofta. Sunt foarte bune si reci, important este sa le consumam in aceeasi zi in care au fost facute.
Pofta buna!
Cred ca nici cei mari nu se vor supara cu un asa sandvis plin de arome de gradina. Anul acesta am cultivat un soi de dovlecel care pur si simplu nu are seminte, iar ideea ta cu introdusul lui alaturi de restul ingredientelor arata intr-un mare fel 🙂