Piept de pui la cuptor cu naut si rosii


Piept de pui cu naut si rosii – o reteta delicioasa cu carne de pui

Piept de pui la cuptor cu naut si rosii Sunfood
Piept de pui la cuptor cu naut si rosii, reteta delicioasa si rapida

Astazi va propun o reteta deosebit de gustoasa si foarte simplu de facut, piept de pui la cuptor cu naut si rosii cherry. Nici nu-mi mai amintesc de cate ori am facut aceasta reteta, cu piept de pui sau curcan invelit in speck sau bacon si cu rosii cherry sau piccadilly, este o idee perfecta pentru masa de pranz sau cina. Noi mancam pieptul de pui la cuptor cu un sos de iaurt grecesc si o salata verde, dar la fel de bine se poate manca si simplu. Am apelat din nou la o delicioasa conserva de naut de la prietenii mei de la Sun Food. Va recomand cu drag aceasta reteta de pui la cuptor cu naut si rosii, o sa va placa sigur.

Piept de pui la cuptor cu naut si rosii – Ingrediente (4 persoane)

  • 1 piept de pui fara piele (800 g)
  • 1 conserva naut (400 g)
  • 12 felii speck/bacon
  • 14 rosii cherry
  • 3 catei usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa paprika dulce afumata
  • 2 lingurite suc de lime/lamaie
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • 1/2 lingurita mica piper
  • 1 lingura plina patrunjel tocat

Piept de pui cu naut si rosii – Mod de preparare

  • Punem intr-un bol micut uleiul de masline, usturoiul curatat si dat prin razatoarea cu gauri mici, paprika dulce afumata, sucul de lime, sarea si piperul. Amestecam pana obtinem un sos omogen.
  • Taiem pieptul de pui in 6 bucati egale si le ungem uniform cu sosul obtinut.
  • Invelim fiecare bucata de piept de pui cu cate doua felii de speck sau bacon si le asezam intr-o tava ceramica.
  • Scurgem nautul, il spalam sub un jet de apa rece si il lasam la scurs. Punem nautul scurs si rosioarele cherry intr-un vas, adaugam sosul ramas si patrunjelul tocat marunt.

Piept de pui la cuptor cu naut si rosii Sunfood preparare

  • Amestecam pana la omogenizare, apoi le adaugam in forma ceramica printre bucatile de piept de pui.

Piept de pui la cuptor cu naut si rosii Sunfood preparare

  • Introducem tava in cuptorul preincazlit la 200°C, pentru cca 20-25 de minute sau pana cand pieptul de pui invelit in speck se rumeneste uniform. Nu coaceti in exces pieptul de pui pentru ca se va usca.
  • Servim pieptul de pui la cuptor cu naut si rosii cherry imediat dupa preparare, cu o salata verde alaturi si cu un sos de iaurt grecesc. Este delicios!

Piept de pui la cuptor cu naut si rosii Sunfood detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Piept de pui la cuptor cu naut si rosii
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 38 Review(s)

10 comentarii la “Piept de pui la cuptor cu naut si rosii

  1. Ancuta spune:

    Super buna reteta..A iesit delicioasa ❤❤ ..Ai niste retete super…Mai salvat de multe ori cu idei gustoase.. 🤗🤗 Spor in continoare

  2. Faranume spune:

    Buna Laura ,

    Am făcut rețeta azi pentru ca aveam niște conserve de năut prin casa . A fost delicios!

    Mulțumim pentru rețetă!

  3. Dianne spune:

    Azi fac această rețetă pentru a 3-a oară, e extraordinar de bună și mă ajută să-mi iau
    doza necesară de fier și vitamine. O păstrez cu drag salvată și mai revin la ea din când în când 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor