Spaghete Marco Polo, reteta cu paste, legume si samburi de pin
Haideti sa ne jucam putin in bucatarie cu delicioasele spaghete Pambac, ce spuneti? Spaghetele Marco Polo sunt vesele si pline de culoare, combinatia dintre ardeii copti, maslinele si samburii de pin este putin spus gustoasa, intr-un cuvant o reteta trendy, sofisticata, dar deloc greu de facut. Spaghetele Pambac contin doar apa si faina, sunt excelente pentru orice preparat, plus ca se pot gati si in post sau de catre cei care urmeaza o dieta vegetariana. Asadar, astazi propun sa gatim cu stil aceste minunate spaghete coliere, mici bijuterii cu gust care va vor face ziua mai frumoasa.
Spaghete Marco Polo – Ingrediente 4 persoane
- 300 g spaghete Pambac
- 40 g samburi de pin
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 50 g masline negre fara samburi
- 2 catei usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 7-8 frunze busuioc proaspat
- sare
- piper
- 50 g parmezan ras
Spaghete Marco Polo – Mod de preparare
- Spalam ardeii, ii stergem bine, ii intepam din loc in loc cu o furculita si ii coacem pentru 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
- Scoatem ardeii din cuptor, ii invelim in folie de aluminiu si ii lasam 30 de minute. Curatam ardeii de coaja, indepartam codita, semintele si filamentele si ii taiem in cubulete potrivite.
- Prajim semintele de pin, intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pentru 1-2 minute, la foc mediu. Amestecam semintele continuu astfel incat sa nu se arda. Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
- Taiem maslinele in felii potrivite, rupem busuiocul in bucatele mici.
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc mediu. Cand incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si spaghetele. Le fierbem al dente, conform instructiunilor de pe punga.
- Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta pe foc mediu si adaugam cateii de usturoi intregi in coaja, dar zdrobiti. Ii sotam cca 1 minut, apoi ii eliminam din tigaie si adaugam spaghetele scurse (pastram o cescuta de apa in care au fiert pastele).
- Le tragem in tigaie cca 1 minut, pe foc mediu, adaugam cubuletele de ardei, samburii de pin, maslinele, busuiocul, sare si piper dupa gust si cca 50 ml din apa in care au fiert pastele si amestecam pe foc mediu inca 1-2 minute.
- Stingem focul si le servim imediat cu parmezan ras si putin ulei de masline, adaugate in fiecare farfurie.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Spaghete Marco Polo
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
7 Review(s) Based on