Placinte de cartofi la tigaie, cu sunca si cascaval, reteta simpla si rapida
Pentru o gustare sau un pranz simplu si delicios, va propun aceste placinte de cartofi la tigaie, umplute cu cascaval si sunca. Noi le-am mancat cu salata, dar la fel de bine se pot servi simple, calde sau reci. Cateva placinte au ramas dupa masa de pranz, le-am pus in frigider, acoperite cu folie de plastic alimentara si le-am devorat cu pofta la micul dejun. Au fost excelente! Umplutura poate varia in functie de preferinte. Le putem face doar cu cascaval sau doar cu sunca, iar daca nu va tenteaza deloc aceste doua propuneri, nu le umpleti cu nimic. Le decupati cu o forma rotunda si le frigeti in tigaie usor unsa cu ulei de masline. Sunt un deliciu, iar reteta este foarte simpla.
Placinte de cartofi la tigaie – Ingrediente (6 placinte umplute)
- 500 g cartofi fierti si curatati (cantariti dupa ce ii curatam)
- 100 g faina
- 1 ou mediu
- 30 g parmezan ras
- sare
- piper
- 100 g sunca de Praga + 100 g cascaval (pentru umplutura)
- 1-2 linguri ulei de masline
Placinte de cartofi la tigaie – Mod de preparare
- Punem cartofii intregi, cu tot cu coaja si bine spalati, intr-o oala plina cu apa. Adaugam 1 lingurita cu sare si ii fierbem 30-40 minute sau pana cand sunt complet patrunsi.
- Ii soatem din oala, ii lasam sa se raceasca 10 minute, apoi ii curatam si ii punem intr-un vas incapator.
- Zdrobim cartofii cu ajutorul unei prese si ii lasam sa se raceasca inca 5-6 minute.
- Cand cartofii sunt usor calduti adaugam oul, faina, parmezanul, sare si piper dupa gust. Framantam aluatul placintelor de cartofi pana cand se omogenizeaza.
- Punem aluatul de cartofi intre doua foi de hartie de copt, unse usor cu ulei, si il intindem cu facaletul intr-o foaie de cca 6-7 mm grosime.
- Indepartam hartia de copt de pe suprafata si decupam aluatul cu o forma rotunda de cca 6 cm Ø. Vom obtine 12 cercuri.
- Adaugam cate 1 feliuta subtire de cascaval si 1 felie subtire de sunca pe 6 cercuri de aluat si le acoperim cu celelalte 6 cercuri ramase.
- Aplatizam cu grija placintele de cartofi si sigilam bine marginile. Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, si cand s-a incalzit, punem placintele in tigaie. Le frigem cate 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le servim calde, cu salata, sau reci. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Multumesc pentru reteta si bineinteles ca o voi face fiindca mi se par foarte gustoase.
Draga mea, cu mult drag! Abia astept sa imi spui cum au iesit!
Arata intr-un mare fel, diseara am ce sa fac de mancare. 😀
Alex, ma bucur ca iti place reteta.
Draga mea,
Multumesc pentru reteta! A iesit grozava, desi am lasat aluatul in asteptare 4 ore( a intervenit ceva neasteptat si nu le-am putut praji la timp).A fost nevoie sa adaug putina faina, pentru a lucra aluatul, dar rezultatul a fost wow.
Calde imbratisari!
Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut. Sa iti fie de bine!
Te imbratisez cu drag!
Reteta nu este corecta. Am adaugat mult mai multa faina pt ca efectiv nu puteai face nici un cerc, se lipea peste tot. Nu recomand.
Probabil depinde si de soiul cartofilor, daca sunt mai fainosi sau nu.
Foarte gustoase :):) merita incercate :):)
Și eu am încercat. Era cam moale și am exagerat cu faina. Târziu m-am gândit că dacă folosesc uleiul totul se așează bine. Nu au ieșit rele dar cred ca se putea mai bine. Voi mai încerca fără sa suplimenteze cu făina.
Draga Adina, sa iti fie de bine! Aluatul este destul de moale, din aceasta cauza se intinde intre foi de copt.
Buna, as putea inlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactiva? Multumesc anticipat!
Draga Adriana, recomand parmezanul pentru aceasta reteta. Poti incerca si cu fulgi, dar nu stiu daca vei obtine acelasi rezultat.
Cu mult drag!
Buna ziua.se pot baga și la cuptor chifteluțele?