Paste fusilli cu macrou si masline, reteta rapida pentru un pranz de vara
Reteta de astazi, paste fusilli cu macrou si masline, este lejera, gustoasa, simplu de facut, ideala pentru un pranz de vara. La noi deja a inceput sa fie foarte foarte cald, asa ca retetele rapide, mai ales cele cu paste, se afla foarte des in meniul nostru zilnic. Ador macroul, iar cel in sos tomat de la Lotka este excelent.
Nu avem nici E-uri, nici conservanti in aceste minunate conserve, vi le recomand cu cel mai mare drag.
Paste fusilli cu macrou si masline – Ingrediente (2 persoane)
- 200 g paste fusilli
- 1 conserva Lotka macrou file in sos tomat
- 200 g rosii cherry
- 12 masline negre fara samburi
- 2 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 50 ml vin alb demisec
- 100 ml apa in care fierb pastele
- 1 lingura rasa patrunjel tocat
- Sare
Paste fusilli cu macrou si masline – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele.
- Intre timp, punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit adaugam usturoiul curatat si tocat marunt. Il sotam cca 30 secunde, apoi adaugam rosiile taiate in jumatati. Amestecam pe foc mic, cca 1 minut, si adaugam maslinele taiate in feliute subtiri.
- Dupa inca 1 minut, adaugam vinul alb demisec si dupa ce s-a evaporat, adaugam conserva de macrou file, cu tot cu sos, si patrunjelul tocat.
- Sfaramam fileul de macrou in bucatele mai micute si amestecam bine.
- Adaugam 100 ml din apa in care fierb pastele si lasam sosul sa fiarba, 3-4 minute, nu mai mult.
- Scurgem pastele fierte al dente si le adaugam in tigaie. Amestecam sosul si pastele, cca 1 minut, pe foc mediu.
- Stingem focul si le servim imediat cu putin ulei de masline si patrunjel tocat adaugate in fiecare farfurie.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Paste fusilli cu macrou si masline
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4 Review(s) Based on