Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou, o gustare delicioasa de vara
Ador bruschettele! Mai ales vara, cand caldura nu ne lasa sa petrecem prea mult timp in bucatarie, pregatesc foate des bruschette cu diverse toppinguri. Astazi va propun o combinatie inedita si delicioasa: pesto de fasole verde si o salata pe baza de macrou, oua fierte tari si rosii cherry. Mai mult decat sigur o sa va indragostiti de aceasta reteta. Eu am folosit cateva felii de paine cu parmezan si grau dur, reteta o sa vina in curand pe blog, dar pana atunci, painea rustica este perfecta pentru aceasta reteta de bruschette. Macroul in ulei de floarea soarelui, marca Lotka, a dat un gust nemaipomenit topingului. Haideti sa vedem cum se fac aceste gustoase bruschette.
Bruschette cu pesto de fasole verde si macrou – Ingrediente (6 persoane)
Pesto de fasole verde – Ingrediente
- 200 g fasole verde fiarta al dente
- 20 g miez de nuca/migdale/samburi pin
- 25 g parmezan ras
- 1 catel de usturoi
- 40 ml ulei de masline
- sare
Topping bruschette – Ingrediente
- 1 conserva macrou Lotka in ulei de floarea soarelui
- 2 oua fierte tari
- 6-7 rosii cherry
- 50 g fasole verde fiarta al dente
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei de masline
- 8-10 felii de paine rustica + 1 catel usturoi
Pesto de fasole verde – Mod de preparare
- Fierbem 300 g fasole verde curatata in apa fierbinte in care adaugam 1 lingurita de sare, pentru cca 7-8 minute sau pana cand consistenta este al dente. O scurgem, o clatim sub jet de apa rece, apoi o lasam la scurs intr-o sita.
- Punem fasolea verde bine scursa in robot, adaugam miezul de nuca, catelul de usturoi tocat, parmezanul si uleiul de masline. Mixam pana la omogenizare, iar daca va doriti o consistenta mai lichida, mai puteti adauga ulei de masline. Gustam sosul pesto obtinut si adaugam sare dupa gust.
- Punem sosul pesto de fasole verde intr-un vas, il acoperim cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pana cand preparam toppingul.
Topping bruschette – Mod de preparare
- Spalam rosioarele, le stergem, le taiem in jumatati si le punem intr-un vas.
- Curatam ouale fierte tari, le taiem in cubulete potrivite si le punem si pe ele in vas.
- Adaugam in vas macroul Lotka scurs bine de uleiul de floarea soarelui si rupt in bucatele mai micute, fasolea verde taiata potrivit, sare, piper si uleiul de masline.
- Amestecam cu grija toate ingredientele.
- Coacem feliile de paine in cuptor si imediat dupa ce le scoatem, le frecam cu un catel de usturoi.
- Dupa ce s-au racit, formam pe fiecare bruscheta cate un strat de pesto de fasole verde, iar peste el, adaugam cate 1-2 lingurite de topping. Sunt delicioase!
Pofta buna!
minunat. multumesc pt idee☺
Cu drag!