Hummus cu sfecla rosie, un preparat delicios cu pasta de susan tahini
Hummusul cu sfecla rosie si pasta de susan tahini este o varianta absolut delicioasa a cunoscutului hummus libanez. Sfecla rosie ii da un gust racoros, usor dulceag, perfect in combinatie cu felii de paine rustica prajite sau cu lipii. Desi nu iubesc in mod deosebit sfecla, in aceasta reteta de hummus este un vis! Un alt hummus de care sunt complet indragostita este hummusul cu ardei copti, il fac foarte des mai ales in perioada verii. Pasta de susan tahini este ingredientu principal al hummusului. Ofera un gust minunat si o textura matasoasa, asadar neaparat sa il folositi in aceasta reteta. Pentru ca hummusul meu cu sfecla rosie este simplu si rapid de facut, am folosit o conserva cu naut de la prietenii mei de la Sun Food.
Hummus cu sfecla rosie – Ingrediente (4 persoane)
- 300 g sfecla rosie fiarta
- 1 conserva de naut Sun Food (400 g)
- 2 -3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri pasta de susan tahini
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita mica rasa sare
Hummus cu sfacla rosie – Mod de preparare
- Scurgem nautul, il clatim sub jet de apa rece si il scurgem bine bine.
- Punem nautul in vasul robotului de bucatarie, adaugam sfecla rosie taiata in bucati potrivite, tahini, sucul de lamaie si 1 lingura ulei de masline. Actionam robotul, la viteza medie, pana obtinem o pasta omogena. Daca hummusul este prea dens, putem adauga inca 1 lingura de ulei de masline.
- La sfarsit adaugam sare in functie de gustul personal.
- Punem hummusul de sfecla rosie intr-un vas si il servim cu felii de paine prajita sau cu lipii. Este delicios!
Pofta buna!
excelent!