Pate de macrou, pasta de peste condimentata, de intins pe paine
Pateul de macrou este atat de gustos si simplu de facut, trebuie neaparat sa-l incercati cat mai curand. Este ideal pentru tartine, choux-uri, chipsuri sau grisine, la micul dejun, pranz sau cina sau ca aperitiv pentru mesele de sarbatoare. Pentru aceasta reteta am folosit o conserva de macrou in ulei de masline Lotka, o marca care comercializeaza produse premium de ton sau macrou, in diferite sortimente. Va recomand sa faceti cantitate dubla, la mine aceasta delicioasa pasta de peste nu a reusit sa reziste decat 1 ora dupa preparare. Am tot gustat din pateu, si eu si Cris, pana l-am terminat.
Pate de macrou – Ingrediente (2 persoane)
- 1 conserva macrou in ulei de masline (80 g)
- 50 g unt moale
- 75 g branza mascarpone
- 1/2 lingurita mica rasa boia afumata dulce
- 1 lingura chives tocat marunt
- sare
- piper
Pate de macrou – Mod de preparare
- Scurgem bine macroul si il punem in robot.
- Adaugam untul moale, branza mascarpone si boiaua si mixam pana obtinem o crema omogena.
- Punem pateul de macrou intr-un bol, adaugam chives tocata marunt, sare si piper dupa gust.
- Amestecam bine, acoperim bolul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute.
- Il servim cu pofta. Este absolut delicios!
Sumar
Nume Reteta:
Pate de macrou
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
17 Review(s) Based on
Multumesc, voi face chiar astazi reteta, mi se pare foarte gustoasa.
Buna! Cu ce pot inlocui branza mascarpone? Branza de vaci oare merge? Multumesc
Draga Anca, o poti inlocui cu crema de branza Philadelphia. Branza de vaci nu este suficient de cremoasa pentru aceasta reteta.
Anca, o poti inlocui cu branza philadelphia. Cu drag!
Buna ! Am facut reteta prima data cu macrou conservat in ulei, apoi am incercat cu macrou afumat. Ambele variante au iesit delicioase. Multumesc pentru reteta! O vara minunata !
Sa iti fie de bine, draga mea! ma bucur mult ca ti-a placut aceasta reteta.