Chifle pufoase cu ricotta, o reteta ideala pentru sandvisuri
Aceste pufoase si delicioase chifle cu ricotta sunt excelente simple sau pentru sandvisuri pline de gust. De la inceput va spun ca aluatul poate sa va sperie putin, are o consistenta lipicioasa dupa ce adaugam ricotta si poate din aceasta cauza este posibil sa fim tentati sa adaugam mai multa faina. Nu vom face acest lucru daca vrem sa obtinem niste chifle cu ricotta cu adevarat pufoase. Cu grija le dam o forma rotunda, le asezam in tava si dupa ce dospesc, le coacem. Reteta chiflelor cu ricotta nu este deloc complicata, abia astept sa-mi spuneti cum vi s-au parut. Noua ne-au placut foarte foarte mult.
Chifle pufoase cu ricotta – Ingrediente (8 chifle)
- 150 g faina alba de grau
- 50 g faina de grau dur/60 g faina alba de grau
- 120 ml apa calduta
- 6 g drojdie proaspata/3 g drojdie deshidratata
- 1/2 lingurita rasa sare
- 250 g ricotta vaca/urda de vaca
Chifle pufoase cu ricotta – Mod de preparare
- In primul rand punem ricotta intr-o sita sa se scurga foarte bine.
- Amestecam ambele tipuri de faina si le punem intr-un vas. Adaugam in centrul fainii drojdia proaspata dizolvata in apa calduta (apa trebuie sa fie usor calduta, nu fierbinte).
- Framantam aluatul pana cand capata putina consistenta, apoi adaugam sarea si framantam pana cand devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
- Daca aluatul se lipeste inca de mana, mai putem adauga 1-2 linguri de faina, nu mai mult.
- Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca 2 ore, intr-un loc caldut, sau pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a dospit, adaugam in vas ricotta bine scursa si framantam pana cand este inglobata partial in aluat. Ca sa obtinem niste chifle pufoase cu urme vizibile de ricotta in ele, aceasta nu trebuie absorbita complet de aluat.
- Aluatul final al chiflelor va avea o consistenta lipicioasa, nu trebuie sa mai adaugam faina.
- Cu multa grija impartim aluatul in 8 portii. Dam o forma rotunda fiecarei portii de aluat si asezam chiflele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 4-5 cm una de cealalta.
- Lasam chiflele cu ricotta sa dospeasca inca 45 de minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 20 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Scoatem chiflele pufoase cu ricotta din cuptor, le lasam sa se raceasca cateva minute, apoi le gustam cu pofta sau le folosim pentru sandvisuri. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Chifle pufoase cu ricotta
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
22 Review(s) Based on
Cu 6 gr drojdie proaspătă nu a crescut….aluatul a ieșit tare. Voi dubla cantitatea și vedem ce-o ieși.
Am folosit o cantitate de faina mai mica si a fost ok. Chiflele sunt delicioase.
Sa iti fie de bine, draga mea!
O reţetă extraordinară şi extraordinar de uşoară! Într-adevăr aluatul pare mai tare iniţial, ajută o lingură, două, de apă în plus, dar asta se reglează când adăugăm ricotta care e mai umedă. La mine şi-a dublat volumul repede, am folosit doar făină albă.
A avut un succes fantastic la copii, chiar aşa simple, la grădiniţă.
Am încercat şi o variantă cu şuncă mărunţită, foarte gustoasă şi aşa!
După prima încercare în care am respectat cantităţile de aici, am preparat-o doar cu cantităţi duble, altfel nu ţineau nici o oră 🙂
Sa va fie de bine, draga Anna! Ma bucur mult ca le-au placut celor mici.
Am încercat și eu rețeta de aici dar au ieșit foarte tari..Ar trebui sa modific ceva?
Andreea, ai cantarit ingredientele din reteta? Foarte ciudat ca ti-au iesit foarte tari.
Reteta nu pare a fi ok. 120 ml este fff puțin, nu are cum sa se incorporeze 200 gr de faina în aceasta cantitate mica de apa. Drojdia la fel mi se pare insuficienta întrucât blatul nu s-a dublat