Chiftele de ricotta in sos de rosii, o reteta simpla pentru un pranz delicios
Foarte delicate si gustoase, aceste chiftele de ricotta in sos de rosii sunt perfecte pentru pranz sau cina. Noi le-am mancat cu mare placere la cina, au fost nemaipomenit de bune. Ricotta poate fi inlocuita cu urda de vaca. Reteta chiftelelor de ricotta este simpla si rapida, va invit cu drag sa o incercati.
Chiftele de ricotta in sos de rosii – Ingrediente (2-4 persoane)
Ingrediente – Chiftele de ricotta
- 250 g ricotta/urda
- 100 g miez de paine alba veche de 2 zile
- 65 g parmezan ras
- 1 ou mediu
- 4-5 frunze tocate de busuioc
- 1/2 lingurita rasa sare
- 1/4 lingurita mica rasa piper
Ingrediente – Sos de rosii
- 400 ml suc de rosii
- 100 ml supa vegetala/apa
- 1/4 lingurita mica rasa zahar
- 3-4 frunze mari de busuioc
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Chiftele de ricotta – Mod de preparare
- Punem miezul de paine, taiat in bucatele, in robotul de bucatarie caruia i-am atasat lamele de otel. Actionam robotul la viteza medie si mixam miezul pana cand obtinem un pesmet fin. Daca nu avem la dispozitie un robot, razuim miezul de paine prin razatoarea cu gauri medii.
- Intr-un vas incapator, punem ricotta foarte bine scursa, miezul de paine macinat/razuit, oul, parmezanul ras, sarea, piperul si frunzele de busuioc tocate marunt.
- Framantam pana cand compozitia devine omogena. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pana cand preparam sosul de rosii.
Sos de rosii – Mod de preparare
- Punem uleiul de masline intr-o tigaie/cratita antiaderenta, pe foc mediu. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam cateii de usturoi intregi, necuratati, dar zdrobiti cu lama unui cutit.
- Sotam usturoiul cca 1 minut, apoi adaugam sucul de rosii amestecat cu supa vegetala/apa si zaharul. Adaugam frunzele de busuioc rupte in bucatele, sare si piper dupa gust. Lasam sosul sa fiarba 10 minute, pe foc mic, apoi eliminam cateii de usturoi.
- Cat timp fierbe sosul, formam chiftelute mici din compozitia de ricotta si le asezam pe o farfurie usor umezita.
- Adaugam chiftele in sosul de rosii si acoperim tigaia cu un capac. Dupa 5 minute de fierbere, la foc mic spre mediu, inlaturam capacul si cu ajutorul unei linguri, acoperim chiftelutele cu sos.
- Pentru ca aceste chiftele sunt destul de delicate, nu este indicat sa le intoarcem de pe o parte pe cealalta. Cel mai bine este sa le acoperim cu sos, cu lingura.
- Lasam chiftele sa fiarba inca 5 minute, apoi stingem focul si le servim. Sunt delicioase si foarte lejere!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Chiftele de ricotta cu sos de rosii
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
17 Review(s) Based on
Absolut delicioase. Soacră-mea (italiană get beget) le face cu pecorino în loc de ricotta, dar sunt convinsă că și varianta ta e fantastică.
Draga mea, ma bucur mult ca iti place reteta. Cu ricotta au un gust mai delicat.