Supa cu naut si spanac, o reteta simpla si delicioasa de supa cu legume
Ce faci cand esti racit, ti-e foame, dar nu ai chef sa stai in bucatarie prea mult? O supa cu naut si spanac, foarte buna si, cel mai important, foarte rapida. Pe mine m-a pus pe picioare saptamana trecuta cand am fost racita. Desi nu mananc des supe, de data asta chiar simteam nevoia de ceva cald, asa ca am spalat repede spanacul, am desfacut o conserva de naut de la prietenii mei de la Sunfood, si m-am apucat de supa. Am pus si cateva cubulete de bacon, dar puteti sa renuntati la el daca doriti. Reteta, asa cum va spuneam, este foarte simpla si rapida.
Supa cu naut si spanac – Ingrediente (4 persoane)
- 3 l apa
- 1 conserva naut Sun Food
- 500 g spanac proaspat
- 100 g cuburi bacon afumat
- 2-3 cartofi medii
- 1 ceapa mica
- 1 catel usturoi
- 5-6 linguri suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Supa cu naut si spanac – Mod de preparare
- Scurgem nautul, il clatim sub un jet de apa rece si il lasam la scurs. Spalam spanacul in 2-3 ape si il lasam si pe el la scurs.
- Incalzim uleiul intr-o oala si adaugam cubuletele de bacon, nautul scurs si cartofii curatati si taiati in cubulete potrivite. Le calim cca 2 minute, apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Amestecam, pe foc mic, inca 1 minut, apoi adaugam apa si acoperim oala cu un capac.
- Fierbem supa cca 20-25 minute, apoi adaugam spanacul bine scurs, taiat in bucati potrivite (eu il tai in bucati mai mari, dar daca doriti, puteti sa il tocati mai marunt), sucul de rosii si sare dupa gust.
- Fierbem supa inca 10 minute, apoi stingem focul si o servim cu un fir de ulei de masline adaugat in fiecare farfurie. Este delicioasa!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Supa cu naut si spanac
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
23 Review(s) Based on
Da, interesant Mulțumesc pentru toate sfaturile…
Draga Laura, am făcut supa de năut cu spanac este foarte gustoasa sau cum a spus fetița mea, “ foarte delicioasa supica, mami” 😘🤗
Asta a fost prima mea supa cu spanac și a fost primita taaaare bine la masa de cina. Foarte ușor de făcut și gustoasa de tot. Mulțumesc!
Sa iti fie de bine, draga mea!
Foarte buna! Azi am adaugat pe langa spanac, o mana buna de cherval( hazmatuchi). Nautul l-aùm inmuiat 24 de ore in apa si apoi l-am fiert cu putin bicarbonat ca sa-i inlatur cojile si apoi l-am pus in supa. Am adaugat si putin suc de lamaie la sfarsit. Multumesc pentru reteta!
Sa va fie de bine, draga mea!
Am făcut această rețetă și este excelenta.
Am făcut această rețetă și este excelenta.
Am mâncat pentru prima oara la un restaurant libanez aceasta supa, iar reteta ta are ingredientele pe care le-am văzut și identificat în ea. Este foarte bună. Eu mai pun zeama de lămâie. Este foarte bună și dulce și acrișoara.