Cheesecake fara coacere cu piersici


Cheesecake fara coacere cu piersici, desert de vara

Cheesecake fara coacere cu piersici
Cheesecake fara coacere cu piersici, reteta de vara

Cheesecake-ul fara coacere cu piersici este unul dintre deserturile mele preferate de vara. De data aceasta l-am montat in pahare, dar daca doriti, puteti folosi o forma detasabila de 18 cm pentru ingredientele din reteta. Desi se poate face si cu piersici bine coapte, eu am folosit o conserva de compot de piersici parfumate de la prietenii mei de la Sun Food. Incercati-l in aceasta vara, vi-l recomand cu mare drag.

Cheesecake cu piersici fara coacere – Ingrediente (3 pahare mari/ forma detasabila 18 cm ø)

Ingrediente – Baza cheesecake fara coacere

  • 150 g biscuiti cacao/digestive
  • 75 g unt moale
  • 1/2 lingura miere

Ingrediente – Mousse piersici

  • 150 g piersici Sun Food
  • 150 g branza philadelphia/mascarpone la temperatura camerei
  • 60 g zahar
  • 300 ml smantana naturala pentru frisca
  • 6 g gelatina foi

Ingrediente – Gelatina de piersici

  • 300 g piersici Sun Food
  • 75 g zahar
  • 6 g gelatina foi

Mod de preparare – Baza cheesecake fara coacere

  • Punem biscuitii sfaramati, untul moale si mierea in robot si mixam pana la completa omogenizare. Punem cate 2 linguri din mixul obtinut in fiecare pahar si ii presam cu lingura pana obtinem un strat uniform.
  • Punem paharele in frigider pana cand preparam mousse-ul de piersici.

Mod de preparare – Mousse de piersici

  • Punem folie de gelatina intr-o farfurie adanca, le acoperim cu apa rece si le lasam sa se inmoiae 10 minute.
  • Scurgem jumatatile de piersica, le punem intr-un vas, adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem un piure fin si omogen.
  • Punem piureul intr-o craticioara, pe foc mic. In momentul in care piureul este fierbinte (atentie sa nu fiarba), stingem focul si adaugam foile de gelatina bine stoarse de apa in care au stat. Amestecam pana cand gelatina este complet topita, apoi lasam piureul sa se raceasca 1-2 minute.
  • Mixam branza philadelphia cca 1 minut, o adaugam in piureul de piersica si amestecam pana la omogenizare.
  • Mixam frisca pana cand capata o consistenta pufoasa si sutinuta, nu mai mult.
  • Adaugam treptat frisca in crema de piersici si philadelphia si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Cheesecake fara coacere cu piersici preparare

  • Scoatem paharele din frigider si le umplem pe trei sferturi cu mousseul de piersici. Punem din nou paharele in frigider pentru cca 1-2 ore sau pana cand mousse-ul se intareste.

Mod de preparare – Gelatina de piersici

  • Punem folie de gelatina intr-o farfurie adanca, le acoperim cu apa rece si le lasam sa se inmoaie 10 minute.
  • Amestecam piersicile cu zaharul si le pasam pana obtinem un piure fin.
  • Punem piureul intr-o craticioara, pe foc mic. In momentul in care este fierbinte (atentie sa nu fiarba), stingem focul si adaugam foile de gelatina bine stoarse de apa in care au stat. Amestecam pana cand gelatina este complet topita.
  • Strecuram gelatina printr-o sita cu gauri mici.
  • Scoatem paharele din frigider si le umplem cu un strat de gelatina de piersici. Le introducm din nou in frigider, pentru cca 1 1-2 ore sau pana cand stratul de gelatina se intareste.
  • Eu le-am ornat cu cateva feliute de piersica proaspata, putina frisca, menta si mix de biscuiti din baza pentru cheesecake ramasa.

Cheesecake fara coacere cu piersici SunFood

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cheesecake fara coacere cu piersici
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)

4 comentarii la “Cheesecake fara coacere cu piersici

  1. Cristina spune:

    Buna Laura,
    Sper ca sunteti bine. Stiu ca Spoleto (daca tin bine minte in acea zona locuiesti) nu este chiar foarte departe de Amatrice.
    Cristina

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, suntem bine, multumesc mult! Suntem la 50 km de Amatrice si am simtit foarte puternic cutremurul, dar din fericire suntem ok.

  2. ioana spune:

    Buna seara! As vrea sa fac acest cheesecake intr-o forma cu diametrul 24 imi puteti spune care ar fi cantitatile? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor