Muffins cu sos de vin rosu, un desert simplu si plin de gust
Vinul rosu demidulce si ciocolata se combina atat de minunat in acesti muffins incat trebuie musai incercati. Pentru ca stiu ca o sa ma intrebati daca nu se poate inlocui vinul cu altceva, va spun de la inceput ca nu. Vinul este vedeta acestei retete, mai exact vinul rosu demidulce, de foarte buna calitate. Pentru ca si eu si Cris iubim atat ciocolata cat si vinul rosu, acesti muffins cu sos de vin rosu au avut o viata foarte scurta. Reteta este simpla, dar trebuie sa avem grija la timpul de coacere. Daca o sa-i coacem prea mult, riscam sa obtinem muffins uscati si sfaramiciosi.
Muffins cu sos de vin rosu si ciocalata – Ingrediente (4 bucati)
- 75 g faina
- 30 g cacao
- 150 g zahar
- 100 g unt
- 75 ml vin rosu demidulce
- 2 oua medii
- 2 g praf de copt
- 30 g ciocolata neagra (50% continut cacao)
- 1 varf cutit sare
Muffins cu sos de vin rosu si ciocolata – Mod de preparare
- Intr-o craticioara punem cacaua, untul moale, zaharul, vinul rosu si un varf cutit de sare. Le fierbem pe foc mic pana cand compozitia capata o consistenta usor cremoasa (cca 3-4 minute calculate din momentul in care incepe sa fiarba usor).
- Stingem focul si lasam mixul sa se raceasca 5-10 minute, la temperatura camerei.
- Punem deoparte 75 ml de sos de vin si ciocolata.
- In sosul ramas, adaugam cele doua oua, unul cate unul. Nu adaugam al doilea ou pana cand primul nu a fost incorporat perfect in sos.
- Amestecam faina si praful de copt, le cernem si le adaugam in mixul de sos de vin si oua. Adaugam si ciocolata taiata in bucatele potrivite. Amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
- Punem hartiile de muffins in forma si le umplem pe trei sferturi.
- Eu nu am avut decat 4 hartiute de muffins, asa ca am copt 2 muffins in doua forme separate, tapetate cu unt si faina.
- Coacem muffins in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 20 de minute. Dupa 15 minute de cocere, introduceti o scobitoare in centrul muffinsilor. Daca iese uscata, dar cu cateva mici firmituri, le scoatem din cuptor.
- Le scoatem din forma de muffins si le lasam sa se raceasca pe un gratar. Cand au atins temperatura camerei, turnam pe deasupra fiecarui muffins cate 1 lingura de sos. Daca doriti ca sosul sa intre bine in muffin, intepati suprafata din loc in loc si apoi adaugati sosul.
- Recomandarea mea este sa ii intoarceti invers inainte de a adauga sosul. Eu am taiat un mic capac in partea superioara, apoi i-am intors si i-am acoperit cu sosul de vin si ciocolata.
- Se gusta cu pofta si eventual imediat dupa ce au fost facuti. Au un gust minunat!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Muffins cu sos de vin rosu si ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
11 Review(s) Based on
Multumesc,este diferit si foarte bun!
Cu mult drag!
Pot sa folosesc in loc de unt ulei de cocos si in loc de faina normala sa folosesc faina de orez sau grano saraceno? Arata suuuuper!!! ?? mersi mult! Ioana
Draga Ioana, nu am incercat sa ii fac cu faina de orez si ulei de cocos. Iti recomand sa incerci sa ii prepari astfel dintr-o cantitate redusa de ingrediente. Cu mult drag!
Arată demențial. Când adaug ciocolata?
Draga Raluca, ma bucur mult ca iti place reteta. Ciocolata se adauga dupa faina si praful de copt.
Multumesc ca mi-ai atras atentia.
Cantitatile tale au ajuns pt fix 4 muffins? Eu as vrea sa fac 12 si nu stau bine cu matematica. Mulțumesc
Draga mea, pentru 12 muffins, iti recomnad sa dublezi cantitatile.
Cu drag.