Vinete picante coapte la cuptor, un rasfat pentru cei care iubesc vinetele
Vinete picante coapte. Reteta simpla cu vinete la cuptor. Reteta pas cu pas de vinete coapte, reteta de post.
Chiar daca tind sa devin repetitiva, vreau sa va spun ca ador vinetele! Le-as manca oricum, oricand, oriunde, bineinteles atata timp cat sunt bine gatite. Reteta de astazi este foarte simpla, practic se face singura, iar vinetele sunt atat de gustoase incat va invit sa nu mai stati pe ganduri si sa le pregatiti. Sub stratul subtire, usor caramelizat, de la suprafata, se ascunde o pulpa cremoasa si usor picanta. Le putem servi ca atare sau alaturi de un sos de iaurt sau o vinegreta. Eu le-am stropit, dupa coacere, cu putin ulei de masline. Au fost delicioase!
Mai multe retete cu vinete AICI
Vinete picante coapte – Ingrediente (4 persoane)
- 4 vinete medii
- 1 lingura plina oregano
- 1/2 lingurita fulgi chili
- cca 2 lingurite sare (pentru pudrat vinetele inainte de coacere)
- 1 lingurita rasa piper
- 4 linguri ulei de masline
Vinete coapte cu gust picant – Mod de preparare
- Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua pe lungime.
- Crestam pulpa fiecarei jumatati de vanata cu varful unui cutit. Mare atentie sa nu taiem si coaja.
- Pudram fiecare jumatate de vanata cu cate un sfert de lingurita de sare (ne asiguram ca sarea intra in taieturile facute) si le lasam sa se odihneasca 30-45 minute.
- Dupa repaus, stoarcem , cu mare grija, vinetele, astfel incat sa eliminam cat de bine putem apa lasata de acestea.
- Tamponam suprafata vinetelor cu hartie absorbanta de bucatarie si le ungem cu cate 1 lingurita de ulei de masline.
- Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si o pudram, in locurile unde vom aseza jumatatile de vanata, cu oregano, piper proaspat macinat si fulgii de chili.
- Asezam jumatatile de vanata, cu partea taiata in jos, in tava, si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 40 minute sau pana cand s-au inmuiat uniform.
- Le scoatem din tava si le servim cu sos de iaurt sau cu putin ulei de masline, usturoi pisat si paine calda. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Ma apuc de treaba si va spun dupa ….sa vedem ce iese !
dintre toate retetele tale minunate, asta nu a prea mers.. Nu s-au rumenit, suprafata era ca pulpa din interior.. desi aspect ioc si textura prea moale.. Alfel, gustos, deși sunt sigura ca, daca ar fi avut cum sa faca acea coaja, era mai bun
Draga mea, imi pare rau ca nu s-au rumenit. Le-ai copt cu caldura de jos si de sus?
sunt mare amator de vinete,reteta este super,merita facuta ,mai ales cand te grabesti si cuptorul sau tigaia lucreaza pt. tine…
Ma bucur mult ca ti-a placut reteta!