Biscuiti cu ghimbir, o reteta de biscuiti simpla si rapida
Poate ca toamna ne aduce in suflet putina melancolie, gandul ne zboara la zilele de vara nu demult trecute, la soare si la concediul petrecut pe malul marii sau pe crestele inalte ale muntilor. Desi iubesc acest anotimp, uneori ma intristeaza, si cand se intampla asta, trebuie neaparat sa ies repede din aceasta stare. Pentru mine, remediul cel mai eficient pentru o schimbare imediata de dispozitie consta in ceva dulce si aromat, ceva care sa poata fi gustat langa o cana de ceai fierbinte. Biscuitii mei cu ghimbir si lamaie sunt perfecti pentru a ne readuce zambetul pe buze. Ghimbirul, usor picant, se combina de minune cu gustul acrisor al lamaii, iar alunele de padure, abia scoase din coaja, dau biscuitilor acel ceva in plus care ii transforma intr-un desert special.
Inainte de a trece la reteta, vreau sa va prezint “sursa de inspiratie” pentru reteta mea. Cei de la Floriol m-au provocat sa-mi potrivesc starile cu niste retete si sa testez noua lor aplicatie pentru mobil, foarte simpatica si practica. Mood Food este numele ei si a fost creata de cei de la Floriol. Este o aplicatie care ne ajuta sa combinam starea noastra interioara cu cea mai potrivita mancare.
Fie ca suntem tristi, melancolici, veseli sau ne simtim plini de energie, Mood Food ne propune retete pentru fiecare dintre aceste stari. Nu trebuie decat sa selectam starea de moment si vom fi imediat scosi din incurcatura de o multime de retete delicioase. Ce mi-a placut mie foarte mult la aceasta aplicatie? Faptul ca transforma reteta aleasa intr-o lista de cumparaturi. O data ajunsi in magazin, accesam lista, cumparam ce ne trebuie si ne grabim acasa sa preparam reteta. Mood Food este disponibila in App Store si Goggle Play. Este o aplicatie inedita s i practica merita incercata.
Biscuiti cu ghimbir si lamaie – Ingrediente (40 biscuiti)
- 250 g faina
- 100 g zahar
- 2 oua medii
- 120 ml ulei Floriol Floarea – Soarelui
- 3 g praf de copt
- 1 lamaie medie (doar coaja rasa)
- 6 g ghimbir proaspat ras
- 1 varf cutit sare
- 40 alune proaspete de padure
Biscuiti cu ghimbir si lamaie – Mod de preparare
- Mixam ouale intregi pana cand se deschid la culoare. Adaugam treptat uleiul si mixam pana la completa omogenizare (cca 2-3 minute).
- Adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, ghimbirul ras, un varf de cutit de sare si mixam cca 1 minut.
- Amestecam faina si praful de copt, le cernem printr-o sita deasa, si le adaugam treptat in compozitia de oua.
- Mixam pana obtinem un aluat cu o consistenta omogena si cremoasa. In cazul in care aluatul este mai dens decat cel din fotografia de mai jos, adaugam 1 lingura de suc de lamaie si mixam.
- Punem aluatul intr-un sac a poche, caruia ii montam un dui zimtat, si formam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, biscuiti de marimea unei nuci medii.
- Asezam in centrul fiecarui biscuit cate o aluna intreaga si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12 minute sau pana cand se rumenesc discret pe margini.
- Scoatem biscuitii din cuptor, ii lasam sa se raceasca in tava 2-3 minute, apoi ii pudram cu zahar pudra vanilat si ii gustam cu pofta.
- Sunt deliciosi!
Daca aveti retete care sa reflecte o anumita stare de spirit, va invit sa le postati pe pagina voastra facebook, insotita de hashtag-urile #floriol si #moodfood.
Pe mine m-au cucerit! <3 Multumim pentru reteta!
Cu mult mult drag, Laura! Ma bucur ca ti-au placut.
niste biscuiti nemaipomeniti, multumesc.
Ma bucur ca-ti plac, draga mea!
azi am vazut aceasta reteta si am si facut biscuitii, deliciosi.
nu am in casa alune asa ca am pus deasupra bucatele de fructe confiate.
au venit nemaipomeniti.
ma inspir des din retele tale.
multumesc,m-ai salvat, aveam nevoie de o reteta simpla de biscuti, fara prea multe ingrediente.
Sa va fie de bine, draga mea!
Acum i-am facut si eu, doar ca am pus coaja de portocala confiata deasupra. Sunt minuntati. Multumesc pentru reteta si sa aveti o zi minuntata!
Sa iti fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-au placut.
Draga Laura,
Oare cat timp rezista acesti biscuiti daca sunt pastrati in cutie metalica ermetica?
Draga mea, maxim doua saptamani se pot conserva in cutie metalica.
Eu ma numesc tot Laura 🙂 si vreau sa iti mulțumesc că postezi rețete excelente. Le fac cu mare drag.Iti dau un sfat si sper sa ti cont de el.Te rog sa participi la Maser Chef sigur surprinzi.Te pup Laura si iti doresc sănătate tie si familiei tale🤗
Scuze daca am scris gresit dar sunt cu bebe.pupici
Draga Laura, ma bucur sa te cunosc si iti multumesc ca iti plac retetele mele.
Cat despre Master Chef, eu sunt o persoana timida, nu m-as simti deloc bine sub lumina reflectoarelor.
Te pup!
Buna ziua, as vrea sa fac acesti biscuiti ca tare bine arata.Se poate inlocui ghimbirul cu altceva? Multumesc frumos
Draga mea, il poti elimina daca nu iti place.
Cu mult drag!
Bună, Laura!
Se poate elimina oul? Cu ce l.aş putea înlocui?
Mulțumesc frumos!
Draga Liliana, nu am incercat biscuitii fara oua.
Incearca sa inlocuiesti ouale cu 1 banana mare pasata, bine coapta, dar nu garantez ca vor avea acelasi gust.
Buna! As vrea mult sa fac aceste fursecuri, dar as vrea sa elimin zaharul, sau sa pun intr-o cantitate mult mai mica, eventual pana in 50 g. Oare ies ok fara zahar? Sau cu ce as putea sa-l inlocuiesc? Multumesc mult!
Alexandra, nu stiu cum ies fara zahar. Poti reduce cantitatea la 50g, daca doresti. Cu drag!
Sunt minunati 🙂 pentru un plus de aroma, eu am pus pe langa ghimbirul proaspat si un pic de condiment ghimbir macinat.
Sa va fie de bine, draga mea!
Buna Ziua!, vroiam sa va intreb daca pot sa inlocuiesc uleiul cu untura de porc, nu prea stiu cata sa pun …., ma iertati!