Mini Tiramisù


Mini Tiramisù, un desert rapid pentru zilele calde de vara

Mini tiramisù detaliu
Mini tiramisù, prajituri mici fara coacere cu crema si piscoturi

Zilele trecute am descoperit o punga de piscoturi in dulap si m-am gandit sa fac un tiramisù, nu reteta clasica, ceva mai altfel, mai mini, ceva care sa semene cu un ecler, dar sa aiba gust de tiramisù.

Zis si facut, mi-am suflecat manecile si m-am apucat de treaba. Reteta de tiramisu mini cu piscoturi este atat de simpla, incat ar fi pacat sa nu o incercati. Va garantez ca rezultatul este extraordinar de gustos, micutele dulciuri au disparut imediat din farfurie si nu au fost chiar putine.

Crema de vanilie, cu care am umplut acesti mini tiramisù, este mai mult decat delicioasa si foarte practica pentru aceste prajituri fara coacere.

Mini tiramisu – Ingrediente (15 bucati) 

  • 30 piscoturi
  • 75 ml cafea solubila preparata + 1-2 lingurite amaretto (optional)

Crema de vanilie – Ingrediente

  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 oua medii intregi
  • 50 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare

Crema de ciocolata – Ingrediente

  • 150 ml smantana lichida pentru frisca
  • 50 g zahar tos fin
  • 200 g ciocolata neagra (50% cacao)

Crema de vanilie – Mod de preparare 

  • Punem intr-o craticioara, pe foc mic spre mediu, smantana lichida, laptele si o pastaie de vanilie despicata pe lungime.
  • Separat, intr-un vas de plastic, punem ouale intregi (galbenusul si albusul), zaharul, sarea si faina. Amestecam pana cand obtinem un amestec perfect omogen, nu mai mult.
  • In momentul in care amestecul de lapte si smantana este fierbinte (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte), eliminam pastaia de vanilie, si il turnam peste amestecul de oua. Amestecam pana la omogenizare.
  • Punem mixul obtinut din nou in craticioara, pe foc mic, si amestecam pana cand obtinem o crema bine legata (cca 10 – 12 minute).
  • Stingem focul, acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca complet.

Mini tiramisù preparare

Crema de ciocolata – Mod de preparare

  • Punem smantana si zaharul intr-o craticioara, pe foc foarte mic. Taiem ciocolata in bucatele mici.
  • Cand smantana este foarte fierbinte (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte bine), stingem focul si adaugam bucatelele de ciocolata.
  • Amestecam pana cand ciocolata se topeste complet.
  • Lasam crema de ciocolata, pe masa din bucatarie, sa se raceasca cateva minute (cca 5 minute).

Mini Tiramisù – Asamblare

  • Cu ajutorul unei lingurite scobim partea superioara a fiecarui piscot.
  • Luam 15 piscoturi si inmuiem partea nescobita in crema de ciocolata (dupa 10 minute crema de ciocolata este inca lichida). Asezam piscoturile pe un gratar si le lasam sa se scurga cateva minute, apoi le introducem in frigider, pentru cca 15 minute sau pana cand se intareste ciocolata.
  • Inmuiem o pensula de silicon in cafeaua amestecata cu amaretto si ungem fiecare piscot scobit. Nu le ungem cu foarte multa cafea pentru ca riscam sa se inmoaie prea mult.
  • Umplem piscoturile cu crema de vanilie.

Mini tiramisù preparare

  • Peste crema de vanilie asezam piscoturile glazurate.

Mini tiramisù preparare

  • Punem in frigider crema de ciocolata ramasa, pentru 20-30 de minute, apoi o mixam pana cand obtinem o crema sustinuta (3-4 minute). Ornam jumatate de piscoturi cu crema de ciocolata si cealalata jumatate, cu crema de vanilie ramasa.
  • Punem mini tiramisù in frigider, pentru cca 1 ora, apoi le gustam. Sunt delicioase!

Mini tiramisù preparare

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini Tiramisù
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 94 Review(s)

11 comentarii la “Mini Tiramisù

  1. Madalina spune:

    Super idee. Chiar am sa fac zilele urmatoare si eu. Daca descopeream mai devreme reteta , o faceam azi. Din cind in cind , mai ” rasfoiesc ” si fac retetele tale. Multumesc pt tot.

  2. Maria spune:

    Buna seara? Am facut aceasta reteta, dar piscoturile sunt cam tari, deci cam „incomod” de mancat. Pana maine oare se vor inmuia? Multumesc

  3. Florentina spune:

    Buna Laura!

    Iti multumesc frumos pentru aceste delicioase retete care intotdeauna imi ies delicioase.

    La mai multe retete pentru noi gospodinele de acasa.

    Toate bune Laura.

  4. Oana spune:

    Bună, am încercat rețeta și este super, doar ca eu am înmuiat și pișcoturile de deasupra în cafea și apoi le am acoperit cu ciocolata 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor