Hamburger de vita cu dovlecei, o reteta ideala pentru un gratar in aer liber
Am mancat intotdeauna cu placere hamburger, nu ma refer la faimosii hamburgers McDonald’s care mi-au lasat un gust extrem de neplacut prima si singura data cand i-am cumparat, ci la cei facuti cum trebuie, in casa sau in diferite alte localuri mai putin cunoscute. Astazi va propun o reteta de hamburger de vita cu dovlecei si porumb, foarte gustoasa, perfecta pentru un gratar in aer liber. De data aceasta eu i-am facut la gratarul din casa, dar va recomand sa ii incercati cand faceti un gratar pe lemne, sunt deliciosi. Nu puteam sa folosesc chifle cumparate pentru acesti hamburgers, chiar nu, asa ca am facut cateva chifle pentru hamburger, de data aceasta cu faina integrala. O sa postez si reteta chiflelor foarte curand. Porumbul dulce de la prietenii de la Sun Food a fost perfect pentru aceasta reteta de hamburger de casa.
Hamburger de vita cu dovlecei – Ingrediente (8 hamburgers)
- 500 g carne de vita
- 125 g dovlecei zucchini tocati marunt
- 80 g ardei rosu tocat marunt
- 100 g porumb boabe Sun Food
- 4 fire ceapa verde
- 1 ou mare
- 20 g pesmet facut in casa
- 3 catei usturoi
- 1 lingura plina patrunjel tocat
- 1 lingurita rasa chimion proaspat macinat
- 1 lingurita rasa coriandru proaspat macinat
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita rasa piper negru proaspat macinat
- maioneza+ketchup+1 ceapa alba+ frunze de salata verde (pt montat hamburgers)
Hamburger de vita cu dovlecei – Mod de preparare
- Eu am cumparat pulpa de vita si l-am rugat pe macelar sa mi-o toace de doua ori.
- Punem carnea tocata intr-un vas incapator, adaugam dovleceii, ardeii si ceapa tocate foarte marunt, usturoiul dat prin razatoare, porumbul boabe trecut printr-un jet de apa rece si scurs foarte bine, oul, pesmetul, patrunjelul tocat, chimionul, piperul, coriandrul, proaspat macinate, si sarea.
- Framantam carnea, cca 5-6 minute, sau pana cand obtinem un amestec foarte bine legat.
- Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 1 ora.
- Dupa repaus, formam hamburgers, de cca 6 cm ø si 1,5- 2 cm grosime, daca doriti puteti sa ii faceti mai subtiri, si ii ungem pe ambele parti cu putin ulei de masline.
- Punem gratarul pe foc mare, il ungem si pe el cu putin ulei de masline, si il lasam sa se incinga foarte foarte bine, apoi reducem putin focul si coacem hamburgers cate 4 minute pe fiecare parte.
- Taiem chiflele in jumatati si le prajim 1 minut, pe partea taiata, pe gratarul in care am preparat hamburgers.
- Ungem fiecare jumatate de chifla cu 2 lingurite ketchup, ideal ar fi sa folositi un ketchup de casa, adaugam cate 2 frunze mici de salata, hamburgerul de vita, 2 lingurite maioneza, 2-3 inele de ceapa alba, 1 felie de rosie, 2 frunze mici de salata, 1 lingurita de ketchup si inchidem hamburger-ul nostru cu cealalta jumatate de chifla.
Pofta buna!
Am facut si eu si sunt foarte foarte buni!!!!!
BRAVO tie!!! MUUUUUUULT SUCCES IN CONTINUARE!!
Sa-ti fiede bine, draga mea!