Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura, o reteta plina de gust si prospetime
Dintre toate fructele de padure, zmeura imi place cel mai mult. Este foarte parfumata, vesela si frumoasa, parca te invita sa o mananci. Pe locul doi ar fi fragii, dar nu am mai avut norocul sa ii vad in comert in ultimii ani. Prajiturile cu ciocolata si zmeura sunt, putin spus, divine. De ce am facut aceste delicioase cupcakes cu ciocolata si zmeura? In general nu am nevoie de un motiv ca sa pregatesc un desert, dar de data aceasta chiar am avut unul. De luni de zile imi tot propuneam sa imi cumpar un nou hard disk extern. Actualul este atat de plin, incat mi-a devenit imposibil sa mai transfer ceva pe el. Saptamana trecuta l-am comandat, in sfarsit, din magazinul online Elefant. Este foarte frumos, are o culoare zmeurie si e de 1TB, exact ce-mi doream. Pentru ca am fost foarte multumita de livrarea rapida a coletului, am pregatit aceste mici delicii parfumate pentru aniversarea celor 5 ani de existenta ai magazinului online Elefant. Cu ocazia acestei frumoase aniversari putem achizitiona din magazinul lor, o multime de produse la preturi foarte avantajoase. Tot de la ei puteti comanda, la un pret foarte atractiv, cartile mele de bucate.
Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura – Ingrediente (6 bucati)
Ingrediente cupcakes
- 80 g faina
- 85 g unt la temperatura camerei
- 85 g zahar fin
- 50 g ciocolata neagra
- 10 g cacao
- 1 ou mare
- 2 g praf de copt
- 1 varf cutit sare
- 20 ml apa clocotita
Ingrediente crema de zmeura
- 90 g zmeura proaspata
- 20 g zahar pudra vanilat
- 150 g unt moale (minim 82% grasime)
- 225 g zahar pudra vanilat
Mod de preparare – Cupcakes cu ciocolata
- Topim ciocolata la bain-marie, apoi o lasam sa se raceasca 2-3 minute. Punem untul intr-un vas, adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o crema fina si omogena.
- Adaugam oul si mixam pana cand este perfect inglobat in crema de unt. Adaugam ciocolata topita si mixam pana la omogenizare.
- Amestecam faina, cacaua, praful de copt si sarea si le cernem printr-o sita cu gauri mici. Adaugam acest mix in crema de unt si mixam pana cand obtinem o consistenta uniforma. La sfarsit adaugam apa fierbinte si mixam.
- Punem hartiile de muffins in forma si le umplem pe jumatate cu aluat. Coacem cupcakes in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20-25 minute.
- Inainte de a le scoate din cuptor, introducem o scobitoare in centrul lor. Daca iese curata, scoatem cupcakes din cuptor si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca.
Mod de preparare – Crema de zmeura
- Amestecam zmeura cu 20 g de zahar pudra si o pasam cu ajutorul unui blender. Strecuram piureul obtinut printr-o sita deasa.
- Mixam untul pana cand obtinem o crema fina. Adaugam treptat zaharul pudra, in doua etape, si mixam, la viteza mica, pana la omogenizare.
- Adaugam treptat piureul de zmeura, lingura cu lingura, pana cand obtinem o crema perfect uniforma si sustinuta.
- Ornam fiecare cupcakes cu crema de zmeura si le gustam cu pofta.
- Pofta buna!
Foarte aratoase! Abia astept sa se coaca zmeura in gradina si le incerc!
Oh, cum arata!! lesin de pofta 🙂
Mistoooooooooo …
Foarte bine arata. Felicitari !
Laura draga,fiul meu care are 12 ani este un mare fan al retetelor tale,intocmai ca si mine…iar pentru ca aceasta reteta i s-a parut irezistibila,a facut 2 portii saptamana trecuta din minunatia asta si au iesit perfect.Avem si poze,sunt foarte bune si ca aspect si ca si gust.Asteptam cu nerabdare urmatoarele postari.
Draga mea, te rog sa ii dai un pupic mare mare fiului tau, din partea mea. Ma bucur enorm cand aud ca un copil imi incearca retete.
Imi poti trimite pozele pe adresa de mail: ?
In curand voi face o sectiune unde voi posta pozele celor care imi incearca retetele.
Sunt superbe! Poti, te rog, sa-mi spui daca isi pastreaza crema forma de pe o zi pe alta? Sau ar trebui gelatina?
Si, crezi ca as putea sa fac reteta asta, dar sa inlocuiesc zmeura cu nectarine/caise?
As vrea o crema portocalie :)!
Multumesc!
Draga Andra, sigur, crema isi pastreaza forma chiar si 3-4 zile, nu este nevoie de gelatina.
Ai putea sa inlocuiesti zmeura cu pulpa de caise, dar nu cred ca vei obtine o culoare portocalie, poate usor galbena. Pentru un galben intens, iti recomand 1/4 lingurita de curcuma. Pentru portocaliu, poti folosi un colorant natural din comert. Pe ft-shop gasesti o gama larga de coloranti naturali:
Buna! Pot inlocui zmeura proaspata cu cea congelata? Multumesc!
Ana, draga mea, pentru aceasta crema, avem nevoie neaparat de zmeura proaspata.
Cu drag!
Buna, imi poti spune, te rog, cam cate briose ies cu aceste cantitati?
Iulia, asa cum am scris in reteta, in dreptul ingredientelor, ies 6 bucati.
Buna! Daca pastrez crema la frigider pana a 2a zi si apoi ornez e corect?
Sigur ca da, Amalia. Acopera vasul cu folie de plastic alimentara si a doua zi scoate vasul din frigider cu cca 15-20 minute inainte de a orna cupcakes.
Am facut aseara aceasta reteta. Doua portii pentru ca ne plaac dulciurile. Dar, pentru ca nu am gasit zmeura (deh, februarie!!!) am facut crema cu capsuni. Da, da, capsuni! Am gasit la marketul de pe strada noastra (in februarie!!!).
Au iesit …. mmmm…. nu am cuvinte sa va spun. Absolut superbe!
Am lucrat la ele cu fetita mea (4 ani) care a fost foarte incantata de culoarea cremei cu capsuni.
(Nu va mai spun cum arata bucataria dupa ce am terminat …..)
Multumim frumos pentru reteta. Foarte apreciata!
Sa va fie de bine, draga mea! Neaparat incerc si eu cu capsuni, cred ca au avut un gust minunat.
Cu mult drag! Va imbratisez pe amandoua.
Buna, am facut reteta de mai sus, mi-a iesit ok cupcakes-urile insa, crema nu…cand am pus a doua transa de zahar s-a ” taiat” sa zic…nu s-a mai legat…am pus siropul, am amestecat si am pus la sf 2 linguri de mascarpone ca sa incerc sa o leg, insa nu s-a legat ft mult, are o textura mai ” urata”, la gust e ok. Ma intreb, nu merge sa fac aceasta glazura din ciocolata alba topita, cu mascarpone si sirop de capsune/zmeura? Multumesc!