Inele de calamar cu mazare si rosii, o reteta simpla si rapida cu fructe de mare
Ador inelele de calamar, nu doar pane, ci si gratinate, la gratar, in salate si in mancaruri. Va spun sincer ca niciodata nu mi-am inchipuit ca inelele de calamar pot fi gustoase in combinatie cu mazarea, chiar am strambat din nas cand am vazut aceasta mancare, acum multi multi ani, in meniul unui restaurant italian. Curiozitatea insa a fost mare si acum ma bucur ca am incercat atunci aceasta delicioasa mancare. Va recomand cu mare drag aceasta reteta cu inele de calamar, sunt sigura ca o sa va placa.
Inele de calamari cu mazare si rosii – Ingrediente (2-4 portii)
- 500 g inele congelate de calamar
- 1 salota/1 ceapa mica alba
- 2 catei usturoi
- 150 g mazare proaspata
- 5 rosii medii
- 3 linguri ulei masline
- 50 ml vin alb demisec
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- sare
- piper
Inele de calamari cu mazare si rosii – Mod de preparare
- Decongelam inelele de calamar si le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Umplem o craticioara cu apa calda, adaugam 1 lingurita rasa cu sare, si o punem pe foc mediu.
- In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam boabele curatate de mazare. Le oparim cca 30 secunde, nu mai mult, apoi le punem intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa foarte rece.
- Punem uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc mic spre mediu, iar in momentul in care s-a incalzit, adaugam salota si usturoiul, tocate marunt, si rosiile taiate in bucatele potrivite. Le sotam cca 1 minut, dupa care adaugam inelele de calamar, patrunjelul, sare si piper dupa gust.
- Dupa 3 minute, adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore complet. Adaugam mazarea si lasam mancarea sa fiarba inca 7-8 minute, nu mai mult.
- Gustam inelele de calamar calde, cu felii de paine coapte la cuptor si frecate cu un catel de usturoi.
- Mare atentie la timpul de fierbere al inelelor de calamar. Daca le fierbem prea mult, vor capata o consistenta cauciucoasa. Timpul de preparare nu trebuie sa depaseasca 15-16 minute.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Inele de calamar cu mazare si rosii
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
20 Review(s) Based on
Multumesc din suflet pentru reteta pentru ca a picat la momentul potrivit. Sunt intr-o perioada in care nu am voie de la medic carne de vita si de porc, dar am voie pui de tara, peste si fructe de mare. Intrebarea mea este daca inelele de calamar sunt proaspete sau congelate? Multumesc pentru raspuns.
Cu mult drag, Cristina! Ma bucur mult ca-ti place reteta.
Am folosit inele congelate de calamar, am scris acum si in reteta.
Te pup cu drag si, daca incerci reteta, sa imi spui cum ti s-a parut.
Iti multumesc mult pentru raspuns. In weekend o sa o fac si iti spun cum mi-a iesit.
A iesit extraordinar de buna! Inca o data multumesc pentru reteta. O saptamana frumoasa!
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Draga Laura, daca nu am mazare proaspata, pot folosi mazare congelata? In acest caz, cat timp trebuie oparita?
Iti multumesc frumos pentru raspuns.
Draga Liana, mazarea congelata se adauga in apa clocotita, fara sa fie decongelata inainte. O oparesti 2 minute maxim, apoi o scurgi si o treci printr-un jet foarte rece de apa.