Tarta cu porumb, gustare calda pentru masa de pranz sau chiar pentru cina.
Daca va place porumbul, neaparat trebuie sa incercati aceasta reteta de tarta. Este deosebit de gustoasa, atat calda, cat si rece. Eu o prefer calda, imediat dupa ce o scot din cuptor, dar am mancat si o bucata rece si mi-a placut. Daca doriti o tarta cu porumb putin crocanta, trebuie sa o intindeti intr-un strat subtire, de cca 1 cm. Daca o vreti putin mai pufoasa, stratul poate fi putin mai gros. Eu va recomand prima varianta, tarta crocanta si subtire. Reteta este foarte simpla si foarte rapida, bineinteles ca pentru aceasta tarta am folosit deliciosul porumb dulce Sun Food.
Tarta cu porumb – Ingrediente (forma 30×25 cm)
- 400 ml lapte
- 150 g malai fin
- 1 ceapa medie alba
- 2 oua fierte tari
- 2 linguri ulei floarea soarelui/arahide
- 1 conserva porumb Sun Food (340 g)
- 50 – 60 g bacon afumat
- 100 g cascaval ras
- sare
- piper
- 1 lingura patrunjel tocat (optional)
- 2 cozi ceapa verde (optional)
- 30 g unt
Tarta cu porumb – Mod de preparare
- Taiem baconul in cubulete mici si il prajim intr-o tigaie antiaderenta neunsa pentru cateva minute sau pana se rumneste uniform. Il scoatem din tigaie si il asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Incalzim uleiul intr-o craticioara si adaugam ceapa tocata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam laptele si amestecam.
- In momentul in care laptele incepe sa fiarba usor, adaugam sare si tot malaiul si amestecam bine. Lasam mamaliga sa fiarba cca 10 minute, amestecand incontinuu. Vom obtine o mamaliga mai densa.
- Stingem focul si adaugam in mamaliga calda porumbul scurs bine, baconul, ouale decojite si taiate in cubulete potrivite, patrunjelul si coditele de ceapa verde tocate marunt. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana la omogenizare.
- Tapetam tava cu putin unt si hartie de copt si punem aluatul tartei in tava.
- Il presam foarte foarte bine intr-un strat de cca 1 cm grosime.
- Radem cascavalul pe deasupra tartei cu porumb, adaugam untul rupt in bucatele, din loc in loc si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20-25 minute sau pana cand tarta se rumeneste uniform.
- O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, o taiem in bucati si o servim.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Tarta cu porumb
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
36 Review(s) Based on
Ce bine arata!Abia astept sa o testez!
Andree, ma bucur ca iti place. Este delicioasa!
Buna Laura,
Farfurie tapetata cu … trebuie completat textul.
Dupa imaginea din fotografie nu imi imaginam ca sunt atatea ingrediente. Poate o sa o incerc pentru ca sunt fan porumb :).
Te citesc aproape zilnic cu drag!
Draga mea, multumesc ca mi-ai atras atentia. Am completat acum.
Ador multe din retetele de aici pt care dau nota 10 pt L. Dar le mai transform putin ca am colesterol. ..
Nu consum porc. Pun soia texturizada.sau carnita de soia,in loc de unt – ulei de masline, lapte de soia, credeti-ma m-am intrebat de reteta, desigur dau originalul…Mult succes in toate.
e pur si simplu delicioasa!
Draga mea, ma bucur mult ca-ti place!
Arata delicios! O s-o incerc cat de curand!
Minunate retete! Imi place ca le aratati pas cu pas.
Ma bucur foarte mult ca-ti lac, draga mea!
Am facut-o si eu sambata..e fff buna..in cateva ore tava era goala!!!
Sa va fie de bine, draga Andreea!
buna laura!pot folosi porumb congelat la punga?nu imi place deloc gustul dulce al porumbului conservat…multumesc mult
Draga Elena, sigur ca da. Cu drag.
Buna Laura,
… in loc de bacon se poate folosi somon sau ton? din conserva sau afumat?
Draga Amalia, poti inlocui baconul cu ton la conserva in ulei sau suc natur, foarte bine scurs, sau cu somon afumat taiat in bucatele mici.