Chitele cu naut – Reteta delicioasa si rapida pentru un pranz lejer
Nu as putea sa le numesc falafel pentru ca au ricotta si ou printre ingrediente si nautul este conservat, dar va asigur ca aceste chiftele cu naut sunt cel putin la fel de bune ca falafel, renumitele chiftelute de naut ale Orientului Mijlociu. Cum m-am indragostit eu de aceste chiftele? Eu ador kebab-ul, nu il mananc des, dar cand o fac, il savurez cu o placere deosebita. De cativa ani s-a deschis in apropiere un restaurant arabesc si de cate ori cumparam kebab, primim si cateva chiftele falafel. Extraordinar de gustoase! M-am apropiat de gustul lor prin intermediul acestor chiftele cu naut, mai dietetice, dar, asa cum spuneam, cel putin la fel de gustoase. Nautul conservat Sun Food m-a ajutat sa obtin niste chiftele absolut delicioase si foarte simplu de preparat.
Chiftele cu naut – Ingrediente (10 bucati)
- 1 conserva naut Sun Food (240 g naut dupa ce il scurgem)
- 200 g ricotta/urda de vaca
- 2-3 linguri pesmet
- 1 ou mediu
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa mica
- 2-3 linguri patrunjel tocat
- 1/2 lingurita rasa chimion macinat
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
- pesmet pentru tavalit
Chiftele cu naut – Mod de preparare
- Scurgem nautul, il spalam sub un jet de apa rece si apoi il lasam la scurs.
- Punem boabele de naut in robot, adaugam ricotta/urda bine scursa, oul, usturoiul si ceapa date prin razatoarea cu gauri mici, patrunjelul, chimionul si coriandrul, sare si piper dupa gust (va recomand sa zdrobiti boabele de piper, coriandru si chimion in mojar, chiar in momentul in care preparati chiftelele. Vor avea un gust mult mai parfumat decat daca folosim condimentele deja macinate).
- Mixam pana obtinem o compozitie omogena, dar nu foarte fina, apoi o mutam intr-un vas de plastic. Adaugam 2-3 linguri de pesmet si amestecam.
- Cu mainile usor umede, formam chiftelele de naut si apoi le tavalim prin pesmet.
- Le aplatizam si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu putin ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 de minute, cate 10 minute pe fiecare parte.
- Le scoatem din cuptor si le servim. Noi le-am mancat cu lipii rapide integrale, coapte pe gratar si cu un sos de iaurt. Reteta in curand pe blog.
Pofta buna!
Buna Laura,
As dori sa stiu si eu daca pot face aceste chiftelute prajite?Stiu ca nu sunt dietetice ca ale tale , dar mie nu prea imi ies asa rumenite si aurite ca ale tale daca le fac la cuptor.Am incercat si chiftelutele la cuptor si nu au iesit ca ale tale.
Alina, draga mea, sigur ca se pot praji. Te pup!
Am venit sa scriu acelasi lucru ca si Alina: nu ies asa rumenite la cuptor! E ceva secret? Cat timp se tin inauntru?
Draga Aliz, nu exista niciun secret. Cuptorul meu rumeneste foarte bine si uniform, atata tot.
Te pup!
Chiftelele sunt foarte bune. Le-am incercat si eu!
la cuptor? excelanta idee marca L.A.
Laurici dragalas , am facut ( si papat) chiftelutele cu naut acum 3 zile . Sunt grozav de bune ; multumesc tare mult pentru reteta . Astzi fac placintuta cu mere .
Iubesc tare mult blogul tau si am incercat nenumarate retete . Ce bine ca ai intrat in bucataria mea !
Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut chiftelutele.
Sa iti fie de bine!
Am sa incerc neaparat reteta asat peste 2 zile, ca aperitiv pt ziua bubulinei mele. Mai aels ca deja am conservele de naut, exact d ela Sun Food 🙂 eu citesc eticheta si am vazut ca sunt fara nici un conservant, si le-am si adoptat. zi-mi te rog despre sosul acela de iaurt. ca aperitiv ma gandesc sa mai pun pefrigarui bocconcini dati prin putin ulei masline si oregano, si sorii cherry…
Câte chiftele ies dintr-o cutie de năut?