Muffins cu mere si scortisoara


Retete Muffins – Muffins cu mere si scortisoara

Muffins-mere-si-scortisoara-sectiune

Din categoria dulciurilor rapide cu mere, astazi va invit la o portie de muffins cu mere si scortisoara. Chiar se fac  rapid si sunt foarte pufoase. Absolut delicioase alaturi de un ceai fierbinte sau o cafea, la micul dejun sau, de ce nu, la cina.

Cand nu am foarte mult timp la dispozitie, dar totusi imi doresc ceva dulce, pufos si bun, apelez la muffins. Si cum toamna este anotimpul preferat al merelor parfumate, nu se poate sa nu le gustam intr-un muffin, nu? Va recomand sa folositi mere golden sau mere ionatane pentru aceasta reteta de muffins. Personal, iubesc merele ionatane, atat ca aspect cat si ca gust, dar merele golden parca sunt mai parfumate si mai potrivite pentru prajituri. Deci, cu mere golden sau ionatane, incercati aceasta reteta de muffins daca iubiti dulciurile cu mere.

Vezi aici cum se face si reteta de briose cu mere, o reteta de toamna cu aluat dospit si umplutura de mere!

Muffins cu mere (15 bucati) – Ingrediente

  • 3 oua
  • 2 mere golden/mere ionatane + 2 linguri faina
  • 9 linguri faina (200 g)
  • 9 linguri zahar (150 g)
  • 9 linguri iaurt natural (180 g)
  • 9 linguri ulei (50 g)
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lime (coaja rasa)

Muffins cu mere – Mod de preparare

  • Spargem ouale intr-un vas si le batem cu telul pana cand se omogenizeaza si se deschid putin la culoare (cca 2 minute).
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernuta si amestecam. Adaugam zaharul, iaurtul, uleiul, sarea, coaja rasa de lime si scortisoara si amestecam pana obtinem un aluat omogen, nu mai mult.
  • Curatam merele, le taiem in cubulete mici si le pudram cu cele 2 linguri de faina.
  • Incorporam, in aluatul obtinut, merele golden sau ionatane, curatate si taiate in cubulete. Consistenta finala a aluatului de muffins este mai lichida, deci nu mai adaugam faina.
  • Umplem pe trei sferturi formele de muffins tapetate cu hartiute pentru muffins. Coacem muffins cu mere in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 minute.

Muffins-mere-si-scortisoara-preparare

  • Inainte de a-i scoate din cuptor, intepam un muffin in centru cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, scoatem forma cu muffins cu mere din cuptor, daca nu, ii mai lasam la copt inca 3-4 minute.

Detaliu-muffins-cu-mere-golden

  • Dupa ce s-au racit putin, ii gustam cu pofta, langa ceai, cafea, lapte, in orice moment al zilei, as recomanda eu.

Sectiune-muffins-cu-mere-golden

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu mere si scortisoara
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 227 Review(s)

96 comentarii la “Muffins cu mere si scortisoara

  1. Roxana spune:

    Laura, spune-mi te rog, muffin-urile acestea ies chiar asa pufoase cum par in poza? a doua zi, oare sunt la fel de pufoase? eu am 3 copiii si de fiecare data cand fac le mananca doar atunci cand sunt calde, a doua zi nu le mai mananca deoarece devin indesate, si nici la scoala nu mi le mananca. Textura de a doua zi este ca cea a magdalenelor? sau ai vreo alta reteta pufoasa si pentru a doua zi, ca am tot incercat diverse retete si nu mi-a placut niciuna. pe a ta inca nu am incercat-o. dar o voi incerca.
    multumesc

    • Laura spune:

      Roxana, ies chiar mai pufoase decat in poza si se mentin pufoase si a doua zi daca le pastrezi intr-un recipient de plastic inchis ermetic. Daca nu ai un astfel de recipient, pune farfuria cu muffins intr-o punga de plastic. Se pastreaza foarte bine.
      Te pup!

    • nicoleta spune:

      Sa stii ca asa am facut si au iesit f gustoase..cred ca eu am pus cam multa scortisoara ca nu prea s-a simtit lime-ul….dar in rest, super bune!

    • Carmen spune:

      Buna ziua! Multumesc la randul meu pentru reteta, ca si gust sunt tare bune, dar nu inteleg unde o fi gresit de ramane o buna parte din ele pe hartiute, chiar dupa racirea completa nu se desprinde cum trebuie, desi ele sunt coapte la interior. Vreo sugestie, va rog? 😊

  2. natalia spune:

    am facut si eu si sunt oribile, scuze dar asta e adevarul , am urmat pas cu pas dar rezultatul e unul negativ.In primul rind un plic praf de copt e prea mult, caci are gust amarui.Oare de ce asa ?

    • Laura spune:

      Draga Natalia, nu este mult un plic de praf de copt.
      Daca ti-au iesit amarui, inseamna ca praful de copt a fost pastrat in conditii necorespunzatoare sau nu a fost distribuit corect in aluat.
      Iti recomand sa folosesti alt tip de praf de copt.

  3. violeta spune:

    Acum le-am bagat in cuptor.Mie mi-au iesit 24 buc.O sa vad cum ies,am unele dubii.Cand am pus faina in ouale batute,nu am putut sa amestec,nu mai era lichid deloc.Nu stiu, o sa revin cu impresii.

    • Laura spune:

      Violeta, draga mea, dupa ce adaugi faina, aluatul este mai grosut, dar dupa ce adaugi iaurtul si uleiul, o sa devina fluid.

  4. Lidia spune:

    Laura draga urmaresc cu interes retetele tale. Tocmai am terminat aceste muffins. ce sa zic….se topesc in gura , atat de pufoase sunt. Le-am ` injectat` cu niste mascarpone amesteca cu caramel si….. sunt sublime. Astept alte dulciuri

  5. dina spune:

    buna laura,am incercat sa printez reteta dar din pacate nu pot s-o printez cum o faceam inainte numai reteta,ci imi vine si pozele si comentariile,nu stiu ce ai schimbat sau ce s-s intamplat,ai putea sa -mi dai un sfat?multumesc

  6. andreea spune:

    Draga LAura,fac ac briose pt a 2 oara azi,sunt f f bune,sotul meu este fan dulce cu mere,am incercat multe praji de pe site-ul tau si vreau sa spun ca am reusit sa ii surprind pe cei dragi de fiecare data,multumesc mult….

  7. mihaela spune:

    Draga Laura, este prima data cand iti scriu, de mult imi doresc sa-ti multumesc pentru minunatele retete. Eu sunt incepatoare in ale dulciurilor facute in casa, genetic vorbind chiar, mama era mereu stresata cand ii ceream sa ne faca prajituri :)), dar acum, casatorita fiind s-a schimbat placa, mi-am suflecat manecile si am intrat hotarata in pungile de faina si de zahar! Am incercat multe retete de la tine, muffins imi plac tare-tare mult si imi reusesc cand iti urmez retetele pas cu pas 🙂 Chiar azi am facut muffins cu mere si scortisoara, minunate! Neavand, insa, iaurt, ci putina smsntana, le-am facut cu smantana. Cubuletele de mere par un pic mai mari decat in poza, iar mie nu mi s-au rumenit asa tare. La multe din retete parca nu imi iese culoarea ca la tine, sa fie din cauza cuptorului?

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
      Cuptorul meu este „de vina” pentru culoarea frumoasa. Am un cuptor destul de vechi, dar foarte foarte bun. Coace perfect si uniform.
      Te pup cu drag!

  8. monica spune:

    Am facut reteta asta astazi, a iesit ca la carte, foarte foarte aromate si delicioase, exact cum ma asteptam. S-au facut foarte repede, merele sunt moi in interior, sunt bune si calde si reci, iar lingura aia de scortisoara face toata diferenta, le ador. Singurul lucru pe care l-as adauga este ca atunci cand punem faina peste merele taiaie cubulete, sa punem si putin zahar pudra si nu chiar asa multa faina…eu cam pus cam mult:) Multumesc si abea astept sa mai incerc din retetele tale.

  9. anca spune:

    Buna laura

    Acum am făcut muffins-urile cu fetita mea. Am folosit pere in loc de mere dar miezul este pe alocuri necopt desi ele sunt aurii si arata super. Am folosit o forma de silicon si au ieșit 9 brioșe. Sa fie din cauza ca sunt mai mari si nu au apucat sa se coaca bine in interior sau din cauza perelor?

    Data viitoare trebuie sa ne iasă mai bine sa prindă cea mica curaj.

    Mulțumesc.

  10. anca spune:

    Revin cu runda a doua de brioșe…pentru ca sunt f perseverenta….
    Am folosit aceeași forma de silicon dar am pus mai puțin aluat in fiecare forma si au ieșit delicioase.
    Deci ies foarte bune si cu pere….iar fiica mea a fost incantata de realizarile ei…..zilele următoare vom face brioșele cu nuca de cocos.

    Mulțumim.

  11. Ela spune:

    Am facut si eu muffins dupa aceasta reteta si au iesit delicioase!! Si exact ca in poze de frumoase. 🙂 Le-am lasat putin mai mult la copt sa fie si miezul bine facut, in jur de 35 de minute. Recomand tuturor cu incredere sa o incerce!

    • Laura spune:

      Nicoleta, draga mea, daca s-au lasat, mai trebuia sa le lasi cateva minute la copt, cca 2-3 minute.
      Sa-ti fie de bine!

  12. AndreeaEle spune:

    Acum le-am pus in cuptor.As avea ceva de „ripostat”. Aluatul nu a fost destul so cans as pun peste briose inca in pic de aluat nu am mai avut sa pun.Si sand am facut dinou aluat sa pun deasupra nu mi-o ajuns pentru ultimile 2 briose.M-am inervat super tare.

    • Iuliana spune:

      Bună ziua! Am făcut brioșele, doar că am dat prin răzătoare merele, nu le-am stos și am pus iaurt grecesc 2%. S-au rumenit frumos, sunt foarte moi și este lipicios aluatul, le-am lăsat mai mult de 20 minute. Aluatul cu mere rase nu e lichid. Oare ce am făcut greșit?

  13. Anamaria spune:

    Buna ziua.
    Am facut deja de 2 ori briosele in 3 zile, si se evapora instant :)). Foarte bune ies. Multumesc de reteta.
    Nu aveti idee de ce se lasa cand le scot din cuptor? Le scot prea repede oare? Am pus o lingura de bicarbonat in loc de praf de copt. Oare ala e problema? Manca si copilul din ele si evit sa pun praf copt.

    • Laura spune:

      Draga mea, este foarte posibil sa se fi lasat din cauza bicarbonatului.
      Poti incerca sa folosesti 1/2 plic de praf de copt si 1/2 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu.
      Te pup!

  14. Monica spune:

    Salut!
    Felicitari!
    De ceva timp iti urmaresc blogul, si tin sa iti spun ca tot ce fac de pe acest blog imi iesa exact ca in pozele tale si sa nu mai vorbim despre gust, sunt extraordinare! Astazi am de gand sa incerc si eu reteta aceasta de muffins cu mere, am mai facut tot de la tine cele cu ciocolata si pfff au fost mai mult decat delicioase.
    Multumesc tie pentru timpul acordat noua, si mult spor in continuare!

  15. Gia spune:

    Buna Laura, iti multumesc pentru reteta! Am facut si eu briosele si sunt delicioase! Totusi am niste intrebari si te-as ruga sa imi raspunzi. Eu am facut briosele exact dupa aceasta reteta si in cuptor briosele cresc si sunt superbe dar apoi cand le scot parca se turtesc, oare de ce?
    Si cum de ti-a iesit tie aluatul asa alb? Mie imi iese maro din cauza scortisoarei.

    Folosesc aceleasi ingrediente dar totusi arata diferit, merele (taiate cubulete, am pus 2 dupa cum scrie) sunt destul de vizibile la suprafata briosei.

    Multumesc, astept raspuns.

    O zi frumoasa, Gia

  16. gabizajaga spune:

    minunate retetele si explicatia la ele pe masura…vroiam sa stiu cate muffins cu mar si scortisoara ies la cantitatile mentionate mai sus…12 la o portie?

  17. Raluca Horobet spune:

    Pt cei care iubesc scortisoara … aceste briose sunt dementiale. Sotul si copiii au fost f incantati de ele.

    Merci

    • Laura Adamache spune:

      Mihaela, sunt extrem de atenta in momentul in care cantaresc ingredientele. 9 linguri de ulei au 50 g, nici mai mult, nici mai putin.

  18. patricia spune:

    Laura, fii-miu are 9 luni si vreau sa adaptez reteta, in loc de zahar- pasta de stafide dar in loc de praf de copt ce sa pun? bicarbonat?
    multumesc

  19. Ioana spune:

    Buna Laura,
    Urmaresc de mult blogul tau si am incercat numeroase retete toate foarte delicioase. Felicitari si te rog sa continui!

    Am o intrebare la reteta de briose pentru ca pina acum am facut de vreo 2 ori si de fiecare data au iesit diferite. O data am incercat 9 linguri de faina si a doua oara am folosit gramajul deci 200 gr dar mi s-a parut foarte mult. Eu stiam ca o lingura de faina e cam 18-20gr dar vad ca tu ai alta conversie. Poti te rog sa ma lamuresti cum ar fi ai bine.

    Mersi.
    Ioana

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, ma bucur mult ca-ti plac retetele mele.
      Te sfatuiesc sa folosesti gramajele din reteta. Daca compozitia muffinsilor este prea densa, de „vina” este faina. Faina poate sa absoarba mai mult sau mai putin ingredientele lichide. Iti recomand sa folosesti o faina speciala pentru prajituri.
      Poti adauga inca 1 lingura de iaurt daca este cazul.
      Cu drag!

  20. Anca spune:

    Laura, se poate inlocui zaharul sau elimina fara sa afectez textura aluatului? As vrea sa le fac pentru un copil mic si e cam mult zahar pentru ea.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Anca, nu am incercat sa elimin zaharul sau sa-l inlocuiesc. Cu ce vrei sa-l inlocuiesti astfel incat sa le poata papa si cea mica? Eu te sfatuiesc sa faci jumatate din cantitati fara zahar si, daca ies bine, ii poti face din toate ingredientele prezente in reteta.

  21. Olivia spune:

    Imi pare rau, dar aceste muffins-uri nu mi-au iesit nici mie. A iesit un aluat…..fad, briosele nu au crescut deloc, chiar daca le-am pus un plic de praf de copt, de care mereu folosesc si si-a facut treaba intotdeauna. Nu sunt deloc multumita de rezultat. Si, recunosc ca am destul de multa experienta in prajituri, torturi, dar mai ales, muffins. 🙁

  22. Cristina spune:

    Buna Laura. Le-am făcut si eu in seara asta pe cele cu mere, după ce in serile trecute le-am făcut pe cele cu ciocolata si pe cele cu vanilie (care au ieșit ffff bune), doar ca de data asta cele cu mere s-au lăsat după ce le-am scos din cuptor si hârtia nu se desprinde atât de ușor de ele, ma cam chinui si se rup intr-jn final, nu se desface hârtia așa ușor ca la restul. Si par puțin gumate,parca… oare de la ce ?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Cristina, daca s-au lasat dupa ce le-ai scos din cuptor, inseamna ca nu s-au copt suficient. Trebuia sa le mai lasi inca 2-3 minute. Le-ai testat cu scobitoarea inainte de a le scoate?

  23. Andra spune:

    Bună! Urmăresc rețele tale de ceva timp, le-am și incercat și de fiecare data au ieșit foarte bune! Azi am făcut muffins cu mere, ușor adaptate (nu am avut lime și am.pus coaja de portocala și am redus puțin cantitatea de zahar). Au iesit delicioase!

  24. Roxana spune:

    Draga mea, tocmai ce le-am gustat sunt minunate, data viitoare sigur portie dubla.
    P.s Am impartit compozitia in 2 si am facut si cu afine sunt o nebunie . Multumesc pt reteta . Te pup

  25. Fdd spune:

    Varza,varza,am urmat rețetă pas cu pas,au ieșit groaznice,au crescut și apoi sau lasat……Cred că 9 linguri de faina sunt puține…….Nu mai repet….Experienta neplăcută am dezamăgit copilul

  26. Andreea spune:

    Sunt foarte bune! Ne le am mai facut de mult, ca am ramas fara cuptor, dar acum ma pregatesc sa le fac din nou, dupa multa vreme. Dar acum recitind reteta, imi amintesc ca eu amestecam ingredientele lichide si apoi adaugam cele solide. E gresit? Multumesc frumos!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Andreea, in aceasta reteta nu este nevoie sa amestecam ingredientele lichide si cele solide. Cu mult drag!

  27. Liliana spune:

    Acum le-am băgat la cuptor.Singurul lucru ce l-am făcut este că am dat merele pe răzătoare și le am calit cu puțin zahăr.Abia aștept să văd ce iese?

  28. Alexandra spune:

    Buna, am facut aseara aceste briose dar dupa 20 de min erau necoapte inca. Le-am lasat vreo 35 si tot nu iesea scobitoarea curata :(. 9 lg de iaurt la mine a fost cu mult peste 180g. Unde am gresit oare? 🙁

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alexandra, cel mai bine este sa cantaresti ingredientele. Lingurile nu sunt toate la fel, tocmai din aceasta cauza am trecut si gramajul in reteta.

  29. Georgiana spune:

    Delicioase! Eu aveam niste mere rase (ramase de la placinta) pe care le-am incorporat in compozitie! Petru are 2 ani si nu ii plac briosele,insa acestea sunt primele pe care le-a devorat! Multumim pentru reteta!

  30. Georgi spune:

    Tocmai savurez pufoseniile acestea,😍.Eu am redus zaharul la 100g deoarece am folosit mere dulci,am adaugat si 2 maini bucatele de nuca, le-am copt 30min ca sa prinda culoarea frumoasa,sincer un succes in ceea ce priveste gustul. Aspectul n.a fost de revista pt ca am avut niste hartiute foarte slabe…si…desi am pus mai multe tot s.au deformat. Data viitoare sigur vor fi perfecte! Multumesc de reeta! Sarbatori fericite!

  31. Gabriela spune:

    Buna! Am incercat reteta cu faina spelta, am adaugat nuca si putin cardamon. Le-am lasat cam 30 de minute la cuptor. Au iesit foarte bune! Data viitoare o sa incerc cu pasta de curmale in loc de zahar! Multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Gabriela, suna minunat ingredientele folosite de tine.
      Cand ai timp, poate ne dai gramajul exact.
      Te imbratisez cu drag!

  32. Georgiana Lupascu spune:

    As incerca sa pun miere în loc de zahar… dar sunt curioasa: iaurt de care? Mai lichid, cu 2%, sau normal, cu 3,8?
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor