Retete culinare Mancare – Chiftele cu sos de rosii si busuioc
Va spun sincer ca daca ar fi dupa mine as manca saptamanal chiftele cu sos, atat de mult imi plac. Astazi va propun o reteta delicioasa, chiftele cu sos de rosii si busuioc, foarte simplu de facut si dietetica. Spun asta pentru ca spre deosebire de chiftelele marinate care au fost prajite si facute din carne de porc, de data aceasta am ales un mix de carne de vita si porc si le-am copt la cuptor. Cartofii fierti din compozitie au ajutat chiftelele sa fie pufoase. Pentru sosul de rosii am folosit o conserva de rosii decojite intregi de la Sun Food. Daca sunteti fani chiftele cu sos, va invit sa incercati aceasta reteta.
Ingrediente – Chiftele cu sos de rosii si busuioc
- 700 g carne tocata (mix vita si porc)
- 150 g cartofi fierti
- 3 oua
- 100 g parmezan ras
- sare
- piper
- 2 catei mari usturoi
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri ulei de masline
Ingrediente – Sos de rosii
- 1 conserva rosii intregi Sun Food
- 10-12 frunze de busuioc
- 50 ml vin alb demisec
- 150 ml supa vegetala/apa
- 1 ceapa medie
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper boabe
Mod de preparare – Chiftele cu sos de rosii si busuioc
- Amestecam carnea tocata cu ouale, cartofii fierti reci decojiti si dati prin razatoare, parmezanul ras, patrunjelul, usturoiul dat prin razatoarea cu gauri mici, sare si piper dupa gust.
- Cu mainile usor umede, formam chiftelele si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu uleiul de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 minute.
- Dupa ce s-au rumenit uniform, scoatem chiftelele din cuptor si le asezam pe o farfurie pe care o acoperim, astfel incat chiftelele sa ramana calde.
- Tocam ceapa marunt si o sotam intr-o oala in care am incalzit uleiul de masline. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore complet.
- Pasam rosiile, le amestecam cu supa vegetala si le adaugam in oala.
- Adaugam chiftelele, frunzele de busuioc, zaharul, sarea si piperul boabe.
- Acoperim oala cu un capac si fierbem chiftelele pentru cca 15-20 de minute sau pana cand sosul de rosii a atins consistenta dorita.
- Chiftelele cu sos de rosii sun bune calde, desi cunosc persoane care le prefera si reci. Eu intotdeauna le-am servit calde. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Chiftele cu sos de rosii si busuioc
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
81 Review(s) Based on
Arata minunat de delicios! Hmmmm, yummy 🙂
Cris, ma bucur mult ca iti place reteta!
Buna Laura,
Asteptam o reteta de chiftelute cu sos, arata minunat si chiar in week-end o sa incerc , mai ales ca sunt facute la cuptor chiftelutele.O zi buna.
Alina, ma bucur tare mult ca iti place reteta!
Am incercat reteta de chiftele cu sos si mi-a iesit foarte bine! Chiftelele copate la cuptor sunt o nebunie. Multumesc pentru reteta!
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Rosiile de la Sun Food sunt mai bune decat alte rosii de genul acesta?
Camelia, da, mie imi plac mult mai mult decat alte rosii conservate.
Buna ziua,
Se adauga doar parmezan sau se poate folosi si alt sortiment(de ex.Grana Padano)?
Multumim!
Ramona, draga mea, sigur poti folosi grana padano. Cu drag!
Astazi o sa le fac sa vad cum vor iesii. Sunt in Mexic si chiar imi era dor de o mancare de genul acesta 🙂 Multumesc frumos ptr reteta
Madalin, spor la bucatarit! Sa ne spui cum au iesit.
Au fost foarte foarte bune…delicioase …
Extrem de buna reteta si chiar foarte usoara.
Multumesc frumos
Madalin, ma bucur foarte mult ca ti-au placut.
Sa iti fie de bine!
Salutari de la Dubai, tocmai am incercat reteta pt. prima oara…sora mea a zis ca e suuuper delicioasa. Multumesc f f mult
Sa va fie de bine, draga mea!
Absolut delicios ! Mulțumesc pt reteta.
Sa va fie de bine, draga mea!