Retete culinare Inghetata – Sorbetto de ciocolata
Sorbetto de ciocolata este desertul meu de vara preferat. Inghetata, desi absolut delicioasa si ea, nu imi place atat de mult ca un sorbetto de ciocolata cremos si racoros. Daca stau sa ma gandesc bine, anul asta nu am mancat inghetata decat de doua ori, bineinteles de ciocolata neagra si fistic, preferatele mele. De cate ori ajung la gelaterie, imi cumpar sorbetto sau iaurt inghetat cu visine sau nutella. Sorbetto este un desert destul de sarac in ingrediente si tocmai din aceasta cauza trebuie sa-l ajutam putin sa devina cremos. Facem acest lucru adaugand putin alcool. Recomand un lichior de cafea, rom sau whiskey.
Ingrediente – Sorbetto de ciocolata (4 -6 portii)
- 500 ml apa
- 160 g ciocolata neagra (continut cacao 50-60%)
- 40 g cacao
- 225 g zahar
- 3 linguri lichior cafea, cognac, rom, whiskey
Mod de preparare – Sorbetto de ciocolata
- Punem intr-o craticioara, pe foc mic, apa amestecata cu zaharul si cacaua. Din momentul in care siropul incepe sa fiarba, numaram 4 minute si stingem focul.
- Adaugam ciocolata rasa sau tocata foarte marunt si amestecam pana cand ciocolata se topeste complet. Punem sorbetto intr-un vas de inox si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
- Dupa ce s-a racit, adaugam alcoolul, amestecam bine si punem sorbetto in congelator pentru cca 4-5 ore. O data pe ora, in primele 3 ore, scoatem sorbetto si il mixam.
- Daca aveti o masina de inghetata, v-o recomand cu drag pentru un sorbetto si mai cremos.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Sorbetto de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
10 Review(s) Based on
Cat de bine arata! Privind pozele mi-a venit o pofta nebuna de un sorbetto delicios si racoritor. Pupici Laura!
Pupici si tie, draga mea! Ma bucur ca iti place!
Ce luminos si mult mai primitor, optimist, este acum blogul cu noul background. Imi place mult mai mult.
Didi, draga mea, si mie imi place mai mult acum. Pup cu drag!
Arata super ! as renunta la inghetata pentru acest savuros sorbetto de ciocolata !
Maria, ma bucur mult ca iti place! Pup cu drag!
Arata delicios! Multumim Laura!
Cu drag, Nico!
am facut reteta si a iesit fain, mai ales in combinatie cu sorbet de capsuni (capsuni congelate blenduite cu miere) si frisca de casa (din smantana de tara).
eu am folosit 50 % ciocolata amaruie.
mai fac !!
Sa-ti fie de bine, draga Ema!