Despre mine
Nu imi amintesc exact cand am inceput sa ma indragostesc iremediabil de bucatarie, dar stiu ca in momentul de fata nu as putea sa concep viata fara magia acestei minunate incaperi.
Si chiar daca primele experimente in bucatarie nu au fost intotdeauna incununate de succes, am invatat in timp din greselile mele si am continuat sa gatesc.
In paginile acestui blog veti gasi atat retete culinare simple si rapide, cat si retete mai complexe, toate fiind explicate pas cu pas, in fotografii sugestive.
Pe langa retetele traditionale romanesti, va propun retete caracteristice bucatariei italiene pe care o iubesc in mod deosebit, dar si alte retete internationale.
Va astept cu mare drag sa rasfoiti paginile acestui blog si sper din suflet sa va placa ce veti gasi aici!
Colaborari
Revista FEMEIA. 2010 -2011
Revista FEMEIA 2011-2012
Revista Bucataria de Azi – 2012
PROFI Romania 2011-2012
Jacobs Kronung – Puterea Alintaromei 2012
ASEL – Bucatarie la cutie
Lansare seria carti de bucate – „24 retete delicioase si usor de preparat” – Editura All
Aparitie in revista germana Sweet Dreams (Hubert Burda Media)
Lansare „300 retete pentru bebelusi si copii” – Editura All
Lansare seria carti de bucate „24 de retete delicioase si usor de preparat”
Carti publicate seria 24 de retete delicioase si usor de preparat – Editura All
Carti publicate seria 24 de retete delicioase si usor de preparat – Editura All
Interviuri
- PRO TV – Interviu Laura Adamache
- Laura Adamache, blogger culinar si autor de carti de bucate
- Dietetik.ro – Hidratatrea este absolut necesara
- Mixtopia – La masa cu Laura Adamache
- Menta si Rozmarin – Libraria Culinara
Imi plac foarte mult retetele d-ra si cred eu ca una sau chiar doua, trei am sa le incerc si eu.
Eu mai mult sint cu dulciurile dar am sa pregatesc si citeva salate de care stiu eu sa le fac.
Mama mea gateste mai bine decit mine, dar cind ma duc la ea acasa, ca acolo am si fata care este acum in clasa aVII-A, mai satu pe linga ea si o ajut la anumite gospodarii prin casa.
I-am zis ficei mele ca vrem sa scrim o carte cu retete, si nustiu cum sa faceam sa nu zica astia ca asa si pe dincolo. – etc. Sa facem si noi tot la fel ? Adica sa luam anumite retete din
reviste si sa le publicam ? Cum ne sfatuiti ! Asteptam raspunsul d-ra.
Cu drag Mihaela si fica mea Maria
Buna,
Am inceput dieta Dukan si imi plac foarte mult retetele tale ! Nu ai scos cumva o carte de retete Dukan? Si inca ceva, de unde esti? As cumpara cu regularitate produse facute de tine, care mie mi se par super greu de facut (paine dukan, chifle) , sau chiar meniuri intregi! Daca te hotarasti sa deschizi un magazin/restaurant Dukan, sa imi dai de stire!
Draga Madalina, ma bucur foarte mult ca ti-au placut retetele Dukan. Nu am publicat inca o carte dedicata dietelor. Nu locuiesc in Romania, dar sigur te anunt daca o sa comercializez vreodata produse dukan.
Te pup!
Mulțumim pentru rețetă! Am testat cateva dintre ele și preparatele au ieșit minunate!
Felicitari pentru tot ceea ce reusiti sa faceti !!! Multumesc pentru energia buna pe care o puneti in tot ceea ce faceti.
Iuliana, multumesc mult pentru aprecieri!
Un an minunat iti doresc!
Incantata sa te cunosc. Imi plac prajiturile tale, imi place blogul tau, felul in care ne „redactezi” retetele si nu in ultimul rand tin sa-ti precizez ca esti o femeie tare frumoasa.
Mult succes si astept mai multe retete de prajituri 😀
Draga mea, ma bucur sa te cunosc! Multumesc mult pentru aprecieri.
Buna Laura.va tot urmaresc si as vrea SA fac unele retete de dulciuri cu indulcitor dar ce indulcitori pot fi mai buni?eu folosesc la cafea xilitol dar Nu am folosit niciodata la prajituri.am citit mai devreme ca locuiti in Germania.sora mea locuieste acolo si curand vom merge la ea in vizita.as putea sa-mi procure de acolo un indulcitor mai bun,imi puteti recomanda unul?va multumesc mult si mult succes pentru ca faceti o treaba minunata!!!!!
Buna seara Laura!
Oridecate ori doresc o reteta noua o iau de la tine! Imi plac foarte mult si ma bucur ca te_am descoperit…..evident de mai mult timp! Acum imi propusesem sa caut reteta de briose pe care sa o fac impreuna cu nepotelul meu de 3 ,ani maine cand il iau de la camin! Este fericit sa stam impreuna in bucatarie! Iti multumesc pentru retete,felicitari si toate cele bune!
Cu stima ,
Atena Stoicescu
Buna seara Laura!
Cand doresc o reteta noua o iau de la tine! Imi plac foarte mult si ma bucur ca te_am descoperit…..evident de mai mult timp! Acum imi propusesem sa caut reteta de briose pe care sa o fac impreuna cu nepotelul meu de 3 ,ani maine cand il iau de la camin! Este fericit sa stam impreuna in bucatarie! Iti multumesc pentru retete,felicitari si toate cele bune!
Cu stima ,
Atena Stoicescu
Va imbratisez cu drag!
Buna ziua,ma numesc Larisa si as dori daca se poate sa publicati si retete fara gluten si fara lapte…..de curand a fost diagnosticat bebele meu de 1an jumate si sunt an mareeee pana de idei…,va rog daca puteti sa ma ajutati ….Multumesc.
Draga Larisa, ma bucur sa te cunosc. Voi posta in curand si retete fara gluten si lapte.
Cu mult drag!
DRAGA LAURA AM DESCOPERIT RECENT BLOGUL TAU CAUTAND O RETETA DE PARJOALE MOLDOVENESTI.IMI PLAC FOARTE MULT RETETELE TALE .CRED CA AM SA INCERC CATEVA SAPTAMANA ASTA PENTRU CA AM MUSAFIRI SI VREAU SA GATESC CEVA DELICIOS.RETETELE TALE SANT NUMAI BUNE PENTRU ASTA. FACI O TREABA MINUNATA. MULTUMESC PENTRU RETETA DE PARJOALE. AU FOST DELICIOASE
Sa iti fie de bine, draga Cristina! Te mai astept cu drag pe la mine.
Imi plac retetele dvs . Mai ales cele japoneze(clatitele dorayaki). Sunteti coreeanca ?
Draga Elena, ma bucur ca iti plac retetele mele. Nu sunt coreeanca, sunt romanca. 🙂
Auzisem ceva despre blogul dvs., dar nu il si cautasem pe Google. E super structurat si prezentat, iar retetele sunt o minunatie. Imi place foarte mult ce am gasit si sper sa-mi fac curaj sa incerc unele retete. Multumesc!
Draga Ina, multumesc mult pentru aprecieri. Abia astept sa imi spui cum ti-au iesit retetele incercate.
Te imbratisez cu mult drag!
Buna . De 4 ani la noi au ramas biscuiti cu ciocolata o traditie ,la fel si placinta cu mere. Anul acesta vreau sa incerc o reteta de cozonac.. Felicitari pentru tot ce ai realizat si succes pe mai departe.
Draga mea, ma bucur mult ca iti plac retetele mele. Te imbratisez cu drag!
Buna Laura. Imi place f mult blogul tau si retetele sunt minunate. As vrea sa te intreb dc esti bucatar de profesie sau dc ai facut un curs de bucatari sau este doar o pasiune. Iti doresc multa inspiratie in continuare.
Draga Ioana, am obtinut diploma de bucatar in urma cu 5 ani la THR Group.
Te imbratisez cu drag!
Super ! Multumesc Laura pentru retete ! Am incredere in retetele dv.
Cu mult drag!
Felicitari pentru blog. Am remarcat ca recomanzi produsele de la Lotca . Cred ca ar fi cazul sa ne recomanzi si alti producatori ,cu produse similare mai bune . Cele de la Lotca ,nu prea sunt agreate datorita pretului. Va multumesc.
Laura, o dulceață de femeie , deșteapă, gospodină. Și când mă gândesc , văzând în lumea arabă, cum femeia arabă este la nivelul cel mai de jos al statutului de sclavă…..Oare Allah al lor , vede ?
…și mai adaug: am aprofundat tema cu untul clarifiat. O idee interesantă. Mă duc să văd dacă magazinul turcesc din Piața Griviței – Constanța , are unt ghee la cutie.
Buna Laura, de cativa ani deja petrec timp pe aici…. azi mi-am amintit despre un post de calatorie publicat de cativa ani, si tot o caut pe pagina ta, dar nu dau de posturile acelea de calatorie…. Din cand in cand imi place sa ma uit la aceste poze si sa le citesc si in alte parti, dar aici era o regiune din Italia, pe care as fi vrut sa o „revizitez”. Imi spui te rog unde se gasesc acum acele scrieri ale tale? Multumesc :). Soare si iubire 🙂
Buna ziua! Daca nu va suparati, imi puteti spune de unde pot procura faina de migdale si de alune? Banuiesc, ca au in supermarketuri, dar pe la ce raion? Ori pot macina eu migdale sau alune?
Draga Gina, se gasesc la raionul cu ingrediente pentru dulciuri (praf de copt, zahar pudra, zahar vanilat etc).
Ce am descoperit ?!! ce bucurie pe mine sa descopar retele tale,draga Laura !!!! Am ajuns in „era bunicelor ” si constat ca tot mai am muuuuulte de invatat, dar nu numai, am atatea variante la mancarurile cu legume si nenumaratele retete de ciorbe/supe. Reusitele sunt bune,dar parca nu chiar ca la tine, pe toate le-as incerca daca as fi din nou tanara sa imi rasfat familia, parintii,amicii,colegii,chiar daca stau putin in bucatarie cu timpul limitat Esti inspiratia mea , a familiei, a copiiilor si a caietului cu retete ! Sanatate ,frumusete si noroc ,oriunde ti-ai gasit locul in lumea asta . Cu deosebit respect, steff