Biscuiti cu alune


Retete culinare Biscuiti – Biscuiti cu alune

Biscuiti cu alune detaliu

Biscuiti cu alune si cacao pentru micul dejun. Reteta biscuiti de casa simpli si rapizi.

Biscuitii cu alune, pe care va invit cu drag sa ii incercati, sunt unii dintre biscuitii mei preferati. Combinatia dintre alunele usor prajite si cacao mi se pare una dintre cele mai reusite. Nu am mai facut biscuiti de cateva luni bune si pentru ca ultimele doua saptamani au fost destul de racoroase aici, am copt doua zile la rand cateva tavi cu biscuiti.

Bineinteles ca nu i-am mancat numai noi doi, o buna parte din ei au ajuns si prin alte case. Reteta este foarte simpla si, daca nu aveti alune, le puteti inlocui cu nuci, migdale sau samburi de pin.

Mai multe retete de biscuiti gaisiti mai jos:

Ingrediente – Biscuiti cu alune (20 bucati)

  • 200 g faina
  • 125 g zahar brun
  • 50 g alune de padure
  • 40 g cacao
  • 80 g unt
  • 1 ou mediu
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura apa/lapte (optional)

Mod de preparare – Biscuiti cu alune

  • Prajim alunele intr-o tigaie antiaderenta neunsa pentru 2-3 minute, pe foc mediu. Le scoatem din tigaie, le asezam pe un servet si le lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit, le tocam cu cutitul in bucatele mici (daca doriti, le puteti transforma in pudra fina cu ajutorul robotului de bucatarie. Mie imi place sa simt micile bucatele de alune, in aluat).
  • Punem faina in robot, adaugam untul moale, zaharul, zaharul vanilat, sarea, cacaua si oul si mixam pana obtinem un aluat sfaramicios. In cazul in care aluatul este prea uscat, adaugam 1 lingura de apa rece sau lapte rece.
  • Adaugam alunele in aluat si mixam cateva secunde.
  • Rasturnam aluatul pe masa si il framantam putin pana se omogenizeaza.

Aluat biscuiti cu alune

  • Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa repaus, pudram planul de lucru cu putina faina si framantam aluatul pana cand devine omogen (cca 30 secunde).
  • Il intindem intr-o foaie groasa de cca 7 mm si, cu ajutorul unei forme zimtate de cca 3-4 cm diametru, decupam biscuitii.
  • Daca avem o stampila pentru biscuiti, le putem da un aspect mai deosebit, daca nu, va garantez ca biscuitii vor fi la fel de deliciosi.

Biscuiti cu alune in tava de cuptor

  • Ii asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincazlit la 180°C, pentru 12-13 minute. Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca deloc, iar in momentul in care ii scoatem din cuptor, vor fi inca moi. Dupa ce se racesc, vor deveni friabili.
  • Ii gustam simpli sau inmuiati in cafea, lapte, ceai. Sunt deliciosi! Pofta buna!

Detaliu biscuiti cu alune

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu alune
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 51 Review(s)

25 comentarii la “Biscuiti cu alune

  1. simonacallas spune:

    Syperbi biscuitii, stampila „Baked with love” e de mare efect, felicitari! O sa caut si eu o stampila din asta, ca tare mult imi place 🙂

  2. Mariana Pop spune:

    Ieri i-am facut si eu si mi-au placut foarte mult. Nu am avut stampila si i-am taiat in forma de stea, dar au iesit nemamipomeniti de buni. O zi frumoasa Laura!

  3. Ana spune:

    Am facut acesti biscuiti si sunt absolut minunati! Tocmai de aceea m-am hotarat sa mai fac o tura pentru a-i oferi unei persoane speciale, iar pentru aceasta si bisuitii trebuie sa fie cu adevarat speciali. Imi place la nebunie stampila pe care ai folosit-o asa ca am plecat si eu in cautare, gasind insa numai hello kitty sau iepurasi….. De unde as putea face rost de unealta magica?
    Multumesc anticipat si la cat mai multe rete minunate in continuare!
    Ana.

  4. Simona spune:

    Buna Laura,

    Am facut aceasta reteta de biscuiti, sunt absolut deliciosi.
    Imi place foarte mult stampila folosita. Imi poti spune te rog de unde as putea sa o achizitionez.

    Imi place foarte mult blogul tau si fotografiile pe care le realizezi. Am testat multe retete de-ale tale , au iesit foarte gustoase si au fost pe placul familiei mele.

    Multumesc
    Simona

    • Laura spune:

      Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri.
      Stampila am cumparat-o dintr-un magazin din Italia. Casa se numeste magazinul.
      Te pup!

    • Laura spune:

      Draga mea, cand o sa le folosesc din nou, promit sa o pozez.
      Nu am cantarit aluatul, au iesit aproape la fel, nu chiar identici.

  5. Ioana spune:

    As vrea sa inlocuiesc cacaoa cu pudra de ciocolata profesionala), dar ma gandesc ca lucrul asta ar duce la o mica modificare de reteta. Mi-ati putea da o idee in aceasta privinta? Pudra de ciocolata are in compozitie 45% cacao.
    Multumiri anticipate.

    • Laura Adamache spune:

      Ioana, nu am folosit pana acum pudra de ciocolata, dar cred ca ai putea sa incerci sa inlocuiesti cacaua cu aceeasi cantitate de pudra de ciocolata.
      Conisder ca nu are de ce sa le afecteze consistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor