In urma cu vreo doua saptamani am facut un pesto minunat pe care abia astazi reusesc sa-l postez, din pacate. Am o lista destul de mare de retete pe care trebuie sa le public numai ca in ultima perioada stau foarte prost cu timpul.
Despre acest pesto pot sa va spun ca este absolut minunat, foarte foarte parfumat atat in combinatie cu paste cat si cu bruschette.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon/ hribi/galbiori
- 2 rosii deshidratate
- 2 catei usturoi
- 50 ml ulei masline
- 100 g parmezan
- 75 g seminte de floarea soarelui
- 25 g migdale
- 1 pahar vin alb
Spalam si curatam ciupercile dupa care le taiem in bucatele micute.Taiem si rosiile in feliute subtiri si tocam usturoiul marunt.
Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, adaugam 1 lingura de ulei de masline iar cand acesta este incins, adaugam ciupercile, rosiile, usturoiul si semintele de floarea soarelui (bineinteles fara coaja). Le calim 2-3 minute dupa care adaugam vinul si lasam pe foc mic spre mediu pana ce alcoolul este perfect evaporat iar in tigaie nu mai ramane nici un fir de lichid,
Le lasam sa se raceasca dupa care le mixam in robot, adaugand treptat uleiul de masline, parmezanul si migdalele.
Punem pesto-ul intr-un borcan, il acoperim cu un strat subtire de ulei de masline si il inchidem cu capacul. Se pastreaza cca 2 saptamani la frigider.
Daca doriti sa faceti paste, procedati astfel: punem intr-o tigaie cateva linguri de pesto pe care-l subtiem cu 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Adaugam pastele fierte, mai lasam pe foc cateva minute dupa care le servim cu parmezan ras.
Pofta buna!!
Foarte interesanta reteta, pastele arata foarte bine, merita incercata! Pupici si o seara placuta!
Foarte interesant pesto-ul asta. Trebuie sa incerc si eu sa fac cu ciuperci. Cred ca e un gust magnific.
N-am incercat! dar cu siguranta e deja pe lista mea de to do !! tare bine mai arata! pupici Laura
Buna, nu se pune niciun l de condiment? Pupici
Draag Kat, nu se pune niciun condiment. Te pup!