Pizzette de vinete


Retete culinare – Pizzette de vinete

Pizzette de vinete
Pizzette de vinete, reteta cu felii de vanata si topping de mozzarella

Vara fac foarte des acesta reteta de pizzette cu vinete. Este o reteta delicioasa care poate fi incercata atat cu vinete, cat si cu felii de dovlecel. De obicei fac cate 3 tavi, pentru ca se pot manca si reci, dar de data asta am facut numai o tava pentru ca nu mai aveam vinete.

Se pot servi simple sau langa o salata, in cazul nostru alaturi de o salata de rucola, dar si langa un gratar daca doriti.

Daca folositi cascaval vegetal, reteta de pizzette este foarte potrivita ca reteta de post sau reteta vegetariana.

Pizzette de vinete – Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 1-2 rosii
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 250 g mozzarella / cascaval / cascaval vegetal
  • 4-5 frunze busuioc
  • patrunjel
  • 1 catel usturoi (optional)
  • ulei de masline
  • sare

Pizzette de vinete – Mod de Preparare

  • Taiem rosiile si ciupercile in cubulete mici si le amestecam cu mozzarella desfacuta in buchetele mici, busuiocul si patrunjelul tocate marunt, un catel de usturoi dat prin razatoare (optional) si putina sare.

Pizzette de vinete rosii si mozzarella maruntite

  • Spalam vinetele, le stergem si le taiem in felii de cca 1,5- 2 cm.
  • Aseazam feliile de vinete in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu 2-3 linguri de ulei de masline.

Pizzette de vinete - vinete feliate

  • Punem 1-2 linguri din mixul de legume peste fiecare felie de vanata si presaram pe deasupra fiecarei felii cate jumatate de lingurita de pesmet.

Pizzette de vinete - mix de legume

  • Stropim feliile de pizzette din loc in loc cu inca 2-3 linguri de ulei de masline si le bagam in cuptorul preincalzit la 180°C  pentru 25-30 minute.
  • Le servim calde sau reci.

Pizzette de vinete - detaliu final

  • Sunt absolut delicioase si foarte simplu de facut!! Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizzette de vinete
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 102 Review(s)

55 comentarii la “Pizzette de vinete

  1. Laura C spune:

    Hmmm…interesanta reteta:)
    Ce pacat ca sotul meu nu e fan vinete:(
    Am sa o incerc cu siguranta si poate o sa il conving si pe el sa le incerce:))

    Pupicei

  2. Laura spune:

    Licuta scumpa, multumesc mult!! Prima data le-am mancat la gazdele noastre intr-o versiune un picut mai saraca, in sensul ca erau usor stropite cu ulei de masline, sare piper, usturoi si pesmet. Sunt foarte bune si asa dar parca sunt mai bunute si cu putine ciuperci tocate, mozzarella si verdeata.
    Pup cu mare mare drag!!

  3. Laura spune:

    :))) Antonina iubita, eu le adooooor!!!! Niciodata nu ma plictisesc de gustul lor si pana acum nu am intalnit vreo reteta cu vinete care sa nu-mi placa.
    Pup pup puuuuuup!!!

  4. Laura spune:

    Laura scumpa, sa stii ca gustul vinetei nu se simte atat de mult. Sunt chiar delicioase asa ca daca le incerci sa imi spui daca ai reusit sa-ti convingi sotul sa le manance.
    Pup cu drag!

  5. Laura spune:

    Oana draga mea, eu de obcei fac cate 3 tavi, atat de mult ne plac. Sunt practice pentru ca se pot servi si reci langa o salata sau langa un gratar.
    Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-au placut in caz ca le incerci!

  6. Romeo Domnescu spune:

    Grozava idee!! Cred ca merg cel mai bine mancate (ma rog, servite, ca este la moda sa confundam pozitiile diferite in care ne putem afla intre a manca si a servi!!) cu un sos racoritor de iaurt gen tzatziki, astfel putand consitui un excelent antreu, dar pot insoti in aceasta combinatie si un gratar, desi gandul (pofta) imi zboara catre un muschiulet de berbec la tigaie, cotlete de miel (tot la tigaie), fie si gratar dar cu gusa de oaie sau ceva mai de vara, aripi de pui la ceaun…
    Felicitari, nu numai pentru aceasta reteta!!

  7. Elena Toma spune:

    Si eu sunt fan vinete, iar rondele coapte cu diverse combinatii sunt preferatele mele. O sa fac si aceasta reteta propusa de tine, dar o sa incerc si cu dovlecei, pentru ca ma asteapta doi zuchini in frigider, achizitionati ieri. Felicitari Laura!

  8. Anca spune:

    Aceasta este una dintre cele mai delicioase retete cu vinete. Eu am improvizat cu telemea de oaie pentru ca nu am mai avut rabdare sa merg sa cumpar mozzarela, dar si asa a iesit deosebit de buna. Laura, iti multumesc atat de mult pentru retetele tale!

  9. Laura C spune:

    Le-am facut si eu azi si l-am convins si pe al meu sot sa incerce una. Concluzia lui a ramas aceeasi referitor la vinete, tot nu ii plac:( Partea buna insa…au ramas toate pt mine:))

  10. Laura spune:

    Romeo, categoric merg langa un gratar sau insotite de un sos pe baza de iaurt.
    Multumesc mult pentru vizita si pentru ca-ti plac retetele mele!

  11. Laura spune:

    Elena scumpa mea, vanata este leguma mea preferata dar si dovleceii au inceput in ultima perioada sa-mi placa. Ani de zile nu prea am fost prietena dovleceiilor dar acum parca parca simt ceva pentru ei.:))
    Te pupic cu drag si multumesc ca iti place reteta!

  12. Laura spune:

    :)) Laura draga mea, m-ai facut sa rad!! Deci nu ai reusit sa-l convingi sa-l faci sa manance!
    Pup cu drag si multumesc ca le-ai incercat!!

  13. maria spune:

    as avea si eu 2 intrebari,feliile de vinete nu se presara cu sare inainte sa iasa amareala din ele si a doua,dovleceii se curata de coaja?multumesc,o reteta minunata,foarte buna acum,vara.

  14. Laura spune:

    Ramona scumpa, pup cu drag si ma bucur mult ca-ti place reteta!!
    Sa imi spui cum ti s-a parut in caz ca o incerci!!

  15. Laura spune:

    Maria scumpa, eu nu presar niciodata sare pe feliile de vinete pentru ca vinetele pe care le gasesc aici nu sunt absolut deloc amare. Daca stii ca vinetele folosite de tine au o tenta amara, le poti presara cu sare si lasa cca 1 ora sa elimine apa dupa cere le clatesti si le stergi foarte bine.
    Dovleceii se lasa cu coaja.
    Pup cu drag!

  16. Anonymous spune:

    Am preparat reteta astazi.Si pot spune ca nu mi-au placut pentru ca vanata nu reuseste sa se coaca, sun amestecul de rosii si branza ramane alba si are gust de crud.Daca ma ajuti sa inteleg de ce, o voi mai incerca.Eu cred ca ar trebui mai mult ulei ca sa se "prajeasca".Spor in toate si sa fiu eu exceptia care intareste regula, cum ca reteta este delicioasa. Geta

  17. Laura spune:

    Geta draga mea, imi pare tare rau ca nu ti-au reusit. Singurul motiv pentru care feliile de vanata pot ramane crude, este grosimea lor. Daca le-ai taiat mai grosute, e posibil sa ramana crude.
    Incearca sa le tai mai subtirele putin si, daca doresti, unge-le cu putin sos de rosii sa fie mai colorate si apoi adauga restul ingredientelor.
    Nu stiu ce tip de cuptor ai tu, dar daca e pe gaz si chiar nu reusesc sa se patrunda sub nici o forma, acopera tava cu folie de aluminiu si lasa-le acoperite 15 minute dupa care scoate folia si lasa vinetele sa se bronzeze.
    Pup si sa-mi spui cum ies daca le mai incerci!

  18. EM spune:

    Multumesc pentru pizzette. Sunt apetisante, delicioase, usor de facut. Excelenta reteta. Chiar nu aveam nici o inspiratie pt. meniul zilei.

  19. Cristina Marcu spune:

    Retetele tale sunt minunate. Urmaresc blogul tau de aproape un an, chiar de cand m-am mutat la casuta mea si am inceput sa gatesc, timp in care am incercat zeci de retete si toate au iesit de minune! Iar cel mai fericit a fost prietenul meu :).
    Reteta aceasta cu vinete este absolut delicioasa, combinatia de vinete cu rosii si busuioc fiind divina!
    Multumesc inca o data pentru ca ne faci fiecare zi unica, prin preparatele tale! 🙂

  20. Laura spune:

    Cristina draga mea, eu iti multumesc ca imi urmaresti blogul si ca ai incercat din retetele mele!
    Pup dulce si te mai astept cu mare drag pe la mine!

  21. Gabriela Niculae spune:

    Esti incredibila! Imi place blogul tau,retetele,modul de prezentare iar pozele sunt incredibile. Imi place sa gatesc si sa mi bucur familia cu preparate culinare si tu esti o sursa de inspiratie. Felicitari!

  22. ellis_el spune:

    Multumim pentru delicioasa reteta,sincer nu credeam ca vor iesi atat de bune,acum abea astept sa le fac din nou.Nu stiu ce gust au reci pentru ca noi le-am mancat imediat calde….nu a mai ramas nimic.

  23. Tatiana Popescu spune:

    Feliile de vânata nu trebuie prăjite puțin separat, înainte de a fi asamblate si puse la cuptor? Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor