Retete culinare aperitive – Biscuiti aperitiv pufosi
Pentru ca imi ramasesera cativa cartofi fierti in frigider si nu vroiam sa ii arunc, i-am transformat in niste biscuiti aperitiv pufosi, gustosi si foarte rapizi. Eu i-am facut simpli, dar puteti adauga in aluat chimen, fulgi de chili, ceapa deshidratata, etc. Se pot servi ca atare sau cu diferite sortimente de branza sau cascaval. Mie imi plac foarte mult cu gorgonzola sau brie. Reteta este atat de simpla si rapida, incat merita incercata.
Ingrediente – Biscuiti aperitiv pufosi (9 biscuiti)
- 125 g faina
- 60 g unt
- 40 g parmezan ras
- 150 g cartofi fierti cu o zi inainte
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper
- chimen/fulgi chili/fulgi ceapa dehidratata
Mod de preparare – Biscuiti aperitiv
- Amestecam faina si praful de copt si o cernem printr-o sita cu gauri mici.
- Dam cartofii fierti reci prin razatoarea cu gauri mici si ii adaugam in centrul fainii. Adaugam parmezanul ras, untul moale, sare, piper si, daca doriti, chimen/fulgi chili/fulgi ceapa deshidratata.
- Framantam aluatul pana capata o consistenta omogena si elastica. Daca inca se lipeste de mana, mai adaugam 1-2 linguri de faina.
- Pudram planul de lucru cu faina si intindem aluatul intr-o foaie de cca 4-5 mm.
- Taiem biscuitii cu o froma dreptunghiulara si ii asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Ii intepam cu o furculita din loc in loc.
- Coacem biscuitii aperitiv in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 20 minute sau pana cand se rumenesc discret.
- Ii scoatem din tava si ii lasam sa se raceasca pe un gratar. Ii servim cu pofta! Sunt deliciosi!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Biscuiti aperitiv pufosi
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
81 Review(s) Based on
Ce faini si cred ca sunt si usor crocanti!
Scumpa mea, sunt mai mult pufosi. Vin zilele astea si cu niste biscuiti aperitiv crocanti.
Pup!
Arata extraordinar de bine , am sa incerc reteta !
Draga mea, ma bucur mult ca iti plac!
Maria, draga mea, ma bucur ca iti plac! Pup!
Cat de frumosi sunt, arata ca la carte! Te pup Laura
Pup si eu, draga mea! ma bucur ca iti plac!
Ce pufosenii !!! Trebuie sa-i incerc!
Pupici :*
Ma bucur mult ca iti plac! Pup!
Mult imi place cum i-ai „construit”! Asa imi plac mie. Bravo din nou.
Didi, scumpa, ma bucur ca iti plac!
Mmm, tare apetisanti! Multumim de reteta! Pupici!
Cu mult drag, Licuta mea draga!
Ce frumosi sunt!
Ma bucur tare mult ca iti plac, draga mea!
Cartofii sunt fierti in coaja?
Dana, ideal ar fi sa ii fierbi in coaja.
M-au cucerit, ii incerc!
Andrei, sa ne spui cum au fost!
Arata minunat, cu siguranta ii voi incerca!
Din păcate reteta e gresita….ai uitat de partea lichida ( apa sau lapte sau altceva) …sa vad cum dreg busuiocul acum
Alina, nu exista nicio parte lichida in acesti biscuiti. Cartofii si untul sunt ingredientele care dau consistenta care trebuie acestui aluat. daca adaugi ceva lichid, nu vei mai putea intinde aluatul si decupa biscuitii.
Tocmai i-am făcut.. Cu 5 linguri de lapte, se întinde grozav, se coc bine… O incintare
Aaa…stai ca eu am făcut cantitate dubla deci pentru cantitative din reteta ta ar trebui 2-3 linguri de lapte
buna laura am facut si eu bicuiti si au crescut frumosi mia iesit din prima fara adaus de lapte numa la fix acus vine ziua copiilor si a sotului si fac portie dupbla mersi de reteta si succes in continuare
Minunati,maine repet portie dubla!!Multumesc mult pentru idei,am executat si mucenicii de la tine!Numai bine!!
Extraordinari!! Nu au rezistat decat cateva ore asa ca imediat am facut inca doua retete. Sunt pe terminate si aia…
Eu am pus mai multa sare si au gust de saratele, am observat ca daca ii las chiar de 4-5 mm ca in reteta au gust de biscuiti sarati din comert, iar daca ii las mai grosi ies altfel, se simte mai pronuntat gustul.
Extraordinari de-a dreptul!!
Absolut minunata si perfecta reteta. Am facut pentru baietelul meu si ii plac enorm. Multumesc!
Cum se pastreaza biscuitii? Am facut destul de multi…la risc as zice, nu stiu daca o sa placa, dar cum pastrez ce ramane? Frigider? Cutie metalica?
Draga Madalina, ii pastrezi intr-o cutie metalica inchisa ermetic, la temperatura camerei, pentru cca 4 zile.
Îmi plac acești biscuiți dar eu am intoleranta la lactoza
Rețeta o pot face fara parmezan ? Sau trebuie sa modific ceva in rețea
Va mulțumesc mult
Draga Ileana, daca nu folosesti parmezan, poti pune inca 10 g faina, deci 135 g. Eu iti recomand sa folosesti fulgi de drojdie care pot inlocui foarte bine parmezanul. Au un gust asemanator si nu contin lactoza.