Colaborari, Concursuri – Cea mai apreciata retete traditionala romaneasca
Bucataria romaneasca este bogata in retete care mai de care mai gustoase, apreciate atat de romani cat si de straini. Fiecare tara are cate o reteteta reprezentativa, o reteta pe care daca o intalnesti intr-un restaurant poti foarte usor sa ii identifici provenienta. Pentru a descoperi care este cea mai apreciata reteta romaneasca , Fairy si Chef Florin Dumitrescu au lansat in octombrie cea mai mare dezbatere culinara nationala. Astazi, la finalul a doua luni de propuneri si voturi pe pagina de Facebook Fairy, concursul ”Reteta traditionala a romanilor” si-a anuntat marele castigator.
Ei bine, nu va mai tin in suspans si o sa va spun ca sarmalele au castigat titlul de cel mai iubit preparat traditional romanesc.
Imprumutat de la turci, acest fel de mancare a fost readaptat in functie de zona si preferinte personale, iar astazi, nu exista vizitator strain pe meleagurile noastre care sa nu fi gustat macar una din nenumaratele variante ale acestui preparat. Din carne de porc sau de curcan, in foi de vita, de varza, de stevie sau tei, de dulce sau de post, sarmalele raman mancarea preferata a romanilor, indiferent de varsta, regiune sau influente culinare.
Chef Florin Dumitrescu spunea: “De mult timp imi doream sa aflu care este mancarea traditionala care ii reprezinta pe romanii din toate colturile tarii. Impreuna cu Fairy, i-am invitat pe acestia sa voteze si sa sustina felul de mancare pe care il considera reprezentativ pentru noi, iar acesta este doar inceputul. Mancarea este un motiv bun de a socializa si de a aduce oamenii impreuna, iar atunci cand gatim, o facem cu drag pentru altii. Indiferent ca gatiti acasa sau intr-un restaurant, in fiecare fel de mancare e o particica din sufletul vostru, din energia voastra. Nu pot sa recomand altceva decat sa gatiti cu suflet, daruiti cu drag si mancati cu pofta.”
La eveniment au fost prezente, alaturi de Chef Florin Dumitrescu, si cateva nume din showbizul romanesc care au gatit cateva retete traditionale (papanasi, cozonac, fasole cu afumatura si sarmale).
Peste 15 000 de persoane au votat retetele lor preferate, de la drob, la fasole cu afumatura si parjoale. Toate aceste retete au un lucru in comun: rezultat gustos, dar vase care necesita mult timp de inmuiere pana cand este indepartata grasimea. Detergentul de vase Fairy Platinum ne ajuta sa ne bucuram in liniste de preparatele noastre delicioase pentru ca indeparteaza grasimea dificila in doar 10 minute, fara sa fie nevoie sa le inmuiem mult timp.
M-am implicat cu mult drag in acest proiect pentru ca iubesc bucataria romaneasca si imi doresc ca retetele traditionale sa se bucure de aceeasi popularitate ca cele ale altor tari (Italia, Spania, Franta, etc). Sper ca acest proiect sa ia amploare in anii urmatori astfel incat preparatele noastre sa fie apreciate, atat de romani cat si de straini, la adevarata lor valoare.
Va multumesc pentru voturi si va astept sa va implicati si in viitor in astfel de campanii!