Risotto cu ficat de pui si salvie


Risotto cu ficat de pui si salvie

Intre mine si risotto nu a existat un raport de prietenie la inceput si asta cred ca din cauza ca nu stiam sa il pregatesc cum trebuie. Exact ca in cazul pastelor, am invatat treptat sa il iubesc asa ca acum ajung sa prepar risotto saptamanal.

Unul dintre tipurile de risotto pe care-l savuram cu o deosebita placere este cel cu ficat de pui si salvie. Un gust cremos, fin si plin de parfum.

Ingrediente 2 persoane:

200-250 gr orez pt risotto ( arborio, vialone nano, carnaroli, roma, baldo)

1 morcov mediu

1 tulpina telina

1 ceapa mica (1 bucata de 6-7 cm praz)

1 l supa vegetala

50 gr unt

250 gr ficat de pui

1 pahar vin alb

2-3 frunze salvie

3 linguri parmezan ras

sare

piper

Pentru inceput curatam ficatul de eventuala punguta de fiere si il taiem in bucatele potrivite.

Tocam marunt ceapa/prazul, morcovul si telina.

Punem untul intr-o tigaie teflonata si calim pentru 1-2 minute frunzele de salvie,

Risotto cu ficat de pui si salvie

Adaugam ceapa, morcovul si telina si le calim la foc mic pana se inmoaie,

Risotto cu ficat de pui si salvie

Adaugam si bucatelele de ficat, putina sare si piper si lasam pe foc mic pana ce ficatul este complet facut ,

Risotto cu ficat de pui si salvie

Cand ficatul este complet patruns, stingem focul si acoperim tigaia.

Risotto cu ficat de pui si salvie

Intr-o alta tigaie, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins bine adaugam orezul pe care-l calim pana devine aproape transparent,

Risotto cu ficat de pui si salvie

Adaugam vinul alb si lasam pana se evapora complet si dispare mirosul de alcool. In acest moment, incepem sa adaugam supa vegetala fierbinte, cate un polonic pe rand. Nu adaugam al doilea polonic decat in momentul in care primul este absorbit complet de orez.

Dupa ce orezul este facut, bobul trebuie sa se simta cand il mestecam (al dente), si capata o consistenta cremoasa, adaugam ficatul de pui si amestecam bine.

Risotto cu ficat de pui si salvie

Il mai lasam pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam parmezanul, amestecam si servim.

Pofta buna!!

21 comentarii la “Risotto cu ficat de pui si salvie

  1. Alina Stefanescu spune:

    Buna dimineata!

    Vreau sa spun ca reteta ta a picat la fix pentru ca chiar imi era pofta de ficatei de pasare. Maine am sa incerc reteta ta. Cred ca am pe undeva o cutie de orez pentru risotto, am impresia ca este de la Conad si acum am ocazia sa o folosesc. De abia astept sa mananc o portie aburinda.

    O zi buna!

  2. Anonymous spune:

    O primavara frumoasa, plina de soare si bucurii!
    PS. Poate mai postezi o reteta de risotto (nu sunt fan ficatei :D)
    Mersi frumos, Claudia

  3. Costin Comba spune:

    Azi femeile conduc lumea, sunt centrul pământului. Azi femeile sunt mai frumoase decât ieri. Şi asta se repetă în fiecare zi. La fel vom zice şi mâine şi peste mulţi ani la fel.
    Să zâmbeşti mereu.

  4. Anonymous spune:

    Buna, Laura! Stiu ca risotto este umed, cum spui tu "cremos" – am sa incerc reteta ta, mai ales ca ficatul de pasare imi place foarte mult, iar orezul asemenea! insa ce vreau sa te intreb este daca stii o reteta de pregatit orez "uscat" – ma refer la consistenta dupa gatit, e orezul acela pe care il servesti ca si garnitura (boabele sunt separate si par uscate)..de multe ori cand am mers la restaurant am ales garnitura de orez, pentru ca imi place foarte mult iar acasa nu stiu sa il pregatesc..eu gatesc orezul dupa reteta arhicunoscuta: pilaf! mi-ai face o mare bucurie daca m-ai invata sa gatesc orez "uscat" (poate ca are o denumire, dar precis ai inteles despre ce spun!) multumesc frumos, Daniela

  5. Laura spune:

    Claudia draga mea, o primavara minunata iti doresc!!
    Cu siguranta am sa mai postez retete de risotto.
    Am o reteta de risotto cu fructe de mare:

    Sper sa iti placa pana voi posta alte variante.
    Pup

  6. Laura spune:

    Alina draga mea, tare ma bucur ca iti place reteta. Eu ador risotto si il fac saptamanal cu legume, fructe de mare, ficat de pui, etc.
    Pupicei si sper sa-ti placa daca-l incerci!

  7. Laura spune:

    Mariette draga mea, o primavara minunata iti doresc!!
    Mult soare, dragoste si bucurii sa iti aduca acest minunat anotimp!!

  8. Laura spune:

    Daniela draga mea, eu pentru garnitura de orez fierb orezul in apa cu putin unt si sare dupa care il las la scurs cca 5 minute si il servesc.
    Am sa vin cu reteta explicata in pasi zilele astea.
    Pupicei cu mare mare drag si o primavara minunata sa ai.

  9. Anonymous spune:

    Draga Laura,te felicit pt. retetele interesante, apetisante si fezabile pe care le prezinti !As vrea sa te intreb de unde se poate cumpara pasat aici in Bucuresti pt. ca sotul meu pofteste de mult sarmale de post cu pasat iar eu mai mult de bunavointa nu am…

  10. nico spune:

    vreau sa incerc si eu reteta asta insa am o problema (la mai toate retetele, de altfel) cand vine vorba de supa de legume…cum pregatesti repede aceasta supa ca sa o poti folosi la alt fel de mancare….daca doresti sa fii spontan si sa faci reteta asta, nu prea ai sanse rapide de reusita, corect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor