Pancakes cu sfecla si ricotta – celebrele clatite americane, varianta sarata | Retete culinare, Aperitive
Faimoasele clatite americane pancakes se pot face si in varianta sarata si va garantez ca sunt la fel de delicioase ca si clatitele americane dulci.
Nu sunt foarte indragostita de sfecla, dar in aceasta delicioasa reteta de pancakes mi-a placut foarte foarte mult. Pe langa gustul inedit, vom obtine niste clatite pancakes cu un aspect deosebit.
Va recomand sa incercati aceasta reteta culinara mai ales daca aveti copii care nu vor sa manance sfecla sub nicio forma. Nepotul meu a facut cunostinta cu sfecla prin intermediul acestei retete de pancakes cu sfecla si ricotta.
Ingrediente – Pancakes cu sfecla si ricotta (2 bucati/24 cm diametru fiecare)
- 125 g sfecla fiarta
- 1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
- 7 linguri de faina (cca 90 gr)
- 1 catel usturoi
- 1 ou
- 1 lingurita ulei masline
- 200 g ricotta/branza vaci
Mod de preparare – pancakes cu sfecla si ricotta
- Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o compozitie omogena, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.
- Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor.
- Incingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 cm,
- Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.
- Scoatem clatitele americane pancakes pe o farfurie si dupa ce se racesc, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.
- Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm,
- Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut. Pofta buna!
Sfat umplutura pancakes cu sfecla si ricotta
Daca branza ricotta este prea uscat, putem sa o amestecam cu o lingura de smantana. Putem condimenta umplutura de branza cu sare, piper, 1 lingurita de cozi ceapa verde tocate marunt.
cat de bine arata…. ma fac sa imi doresc sa le incerc si eu. super reteta.
un efect vizual magnific ,imi place sa le privesc!:)
waw! ce idee buna,cred ca e si delicios, ca tare-i aratos !
Am ghicit ca sunt cu ricotta!:)Arata superb!
Bună, se poate face în cantitate mai mare și copt în tava de la aragaz?
Draga Erika, nu am incercat, dar s-ar putea sa iasa foarte gustoasa la cuptor, ca foaie de rulada.
ahhhh, m-ai omorat!
am facut checul cu sfecla si ciocolata ( nu mai stiu daca de la tine sau de la ina – flori de cires) este foarte buna combinatia, ca urmare nici de aceasta data nu ma indoiesc! cu sigurata voi incerca!
super arata..cred ca sunt delicioase!
felicitari!
Sunt de efect și foarte sănătoase!
Sigur le voi încerca și eu.
arata fantastic de bine
arata excelent, trebuie incercata! Claudia
Aoleu!!!! superbe!!! pot sa copiez si eu reteta? ca am niste invitati la masa zilele astea si vreau sa fac impresie buna 🙂
Nu stiu ce gust au,dar arata divin.
Ma surprinzi de fiecare data.
Nu degaba esti printre mentorii mei in ale Blogului.:)
Pup.
Cat de frumos arata.
Intentionez de mult sa iti scriu un mesaj Laura draga pentru a te felicita. Blogul tau ma delecteaza de foarte multa vreme si nu contenesc in a il lauda tuturor cunoscutilor. Toate cuvintele de lauda pentru tot ceea ce faci! Cred ca nu ai egal in blogurile de profil existente la ora actuala! Multa santatate, energie si daruire in tot ceea ce faci!
Esti geniala! Mi-ai dat o idee pentru unul dintre aperitivele pe care le voi face de ziua mea. Sa vad cu ce o sa inlocuiesc robotul de bucatarie (la mine lipseste…si de cand zic sa imi cumpar unul, dar ma ingrozeste gandul ca nu o sa am unde sa il mai depozitez). Cred ca o solutie ar fi sa dau sfecla prin masina de tocat si apoi sa bag blenderul in ea. Ai alta idee? Oricum e foarte aratoasa reteta, foarte sanatoasa si cred ca si foarte gustoasa. Mi s-a facut foame…..
O zi buna
Doamne!!!! Ce poate iesi din mainile tale…ce minunatii!!!!!
e super reteta asta cu sfecla,mie imi place mult sfecla,in orice reteta
-dar asta arata foarte frumos
-totusi e dulce si sfecla si branza ,cred ca e buna
Giovanna, ma bucur tare mult ca-ti plac!!
Pup!
Alison draga mea, multumesc mult ca-ti plac!! Te pupic cu mare drag!
Mandala, e tare tare gustos iar sfecla este extrem de sanatoasa. Este singura leguma care nu-si pierde proprietatile nutritive prin procesare termica, deci trebuie sa ne placa si sa o mancam destul de des. Pup!!
Flory, ai ghicit!!! Puuup si ma bucur ca-ti plac!
Clara scumpa, ma bucur mult ca-ti place reteta. Checul sigur e de la Inuc pentru ca il am si eu pe lista si trebuie sa-l incerc.
Pup!!!!!
Michelle, te pupic, ma bucur mult ca-ti plac!
Naty scumpa, pupicei si multumesc ca-ti place reteta!
Claudia scumpa, ma bucur ca-ti plac. Te pupic cu drag!
Diana, bineinteles ca poti!! Sa imi spui cum ti-au reusit!! Pup si spor!
Lia scumpa mea, ma bucur muuult ca-ti plac!!
Te pupic cu mare drag!
Ramona, pup. Ma bucur ca-ti plac!!
Anamaria draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri.
Te pupic si te mai astept cu drag sa ma vizitezi.
Alina scumpa, pup si multumesc ca-ti place reteta. Eu zic sa sari peste masina de tocat. Tai sfecla in cubulete micute si o pasezi cu blenderul direct.
Pupicei si sa-mi spui cum ti-au iesit!
Ruxy scumpa, te pupic cu drag si ma bucur ca-ti plac!!
Laura inca o idee geniala! imi place la nebunie si sigur am sa o pun in practica! stii ca eu abia astept sa faci ceva ca sa testez! 🙂 e minunata combinatia de culoare(vezi de aia vreau eu reteta de Red Velvet 🙂 ) dar si de gust! eu am facut odata niste chiftelute din sfecla rosie cu branza feta deci snt sigura ca la gust sunt minunate! multumim de reteta! pupici****
draga laura toate retetele tale sunt super; am incercat chocolat crinkles 'tozzetti 'tort de ciocolata cu musse de quark'negresa cu inima de cocos'si mi-au iesit super ;sunt noua in ale calculatoarelor asa ca scuzi eventuale greseli;apropo am 45 de ani asa ca eu una ma pricep la mancare dar blogul tau este extraordinar ;pune mai multe retete;te pupic
Se poate consuma de pe o zi pe alta? Sau doar proaspăt făcută ?
Arata extraordinar de bine ! Gustul trebue sa fie pe masura…si sigur am sa incerc reteta. Multumim draga Laura, pentru inca o reteta de exceptie.
Am tot cautat aperitive pt ziua ficei mele care va fii duminca si acest aperitiv cred k va face senzatie,mersi oana
sa le fac verzi as putea sa le fac cu brocoli fiert,ce zici?
Superba creatie!
As avea nevoie de ajutor.Caut o forma de cozonac mai speciala-de miel.Am vazut ta un targ de produse traditionale si mi-ar placea sa imi fac si eu.Stie cineva de unde as putea lua?
bellissimi!!
Ai la mine pe blog un premiu care te asteapta sa-l ridici.
Robi scumpa, multumesc mult ca-ti plac draga mea!! Am vazut minunile tale de pancakes si arata absolut minunat!! Pup cu mare drag iubita si multumesc ca le-ai incercat!!
Draga Gaby, bine ai venit!! Iti multumesc ca ai incercat retetele mele si ma bucur tare mult ca ti-au placut!
Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!!
Lia draga mea, multumesc mult ca-ti place reteta!! Eu nu ma impac de obicei cu gustul sfeclei dar clatitele astea au fost absolut nemaipomenite!
Pupici!!
Oana draga mea, La multi ani fiicei tale!!
Te pup si sper mult sa va placa clatitele!!
Anonim, cred ca ies de minune si cu broccoli. Ii fierbi inainte si apoi ii lasi sa se scurga bine bine.
Sa imi spui cum ies!!
Lena, ma bucur mult ca iti place reteta. Din pacate, nu am inteles la ce forma te referi dar sper mult sa iti dea cineva un raspuns.
Te pup!
Angela, grazie 1000!!!
Mandala draga mea, itit multumesc mult!! trec pe la tine sa il ridic.
Pupici!!
Am facut reteta!! Este f.f. gustoasa, arata f. bine si la mine, desi pozele tale, Laura, nu pot fi egalate :)).
Multumim pentru ideile minunate, exprimate vizual atat de perfect.
This is a great idea and recipe & beautiful photos!
I did them and I liked.
Thanks so much, Diana
Anca scumpa, multumesc mult ca le-ai incercat si ca ti-au placut!!
Pupicei cu mare drag!!
Diana,thank you so much for trying my recipe!!
The pancakes looks absolutely fantastic!!
Reteta aceasta este absoluta magnifica,si ca ingrediente si ca aspect,abia astept sa o incerc si eu.
Pupici !!!
Am descoperit de foarte putin timp blogul, dar sunt încântată. Am incercat aceasta rețetă luându-mă după aspect.Dar am fost foarte inspirată, mi-a plăcut mult și mi-a reușit.Păcat că nu am făcut o poză,dar a dispărut prea repede din farfurie.Am să mai încerc și alte rețete.
Mi se pare o idee geniala reteta asta. Asa ca am incercat si eu. Dar din pacate nu mi-a prea iesit. S-a prajit tare pe exterior iar in interior a ramas necopt. Va trebui sa mai incerc ca tare mi-ar placea sa stiu sa fac asa ceva.
P.S. Am mai incercat mai demult o reteta de pancakes iar dezastrul a fost si mai mare. In rest mancarurile imi ies destul de bune.
SFAT: da focul mai incet, sa apuce sa se coaca fara sa se arda
Mimmi draga mea, ma bucur mult ca iti place!
Sentomosan, bine ai venit!! tare ma bucur ca ti-a placut reteta.
Te mai astept cu mare drag pe la mine.
Anca draga mea, orice problema are o solutie asa ca hai sa incercam sa ii dam de cap. Daca spui ca ai probleme in general cu pancakes eu zic ca tigaia e de vina. Este cumva o tigaie usoara? Daca da, inseamna ca are fundul ffff subtire si ori trebuie sa coci clatitele sau pancakes la un foc foarte mic, astfel incat sa aiba timp sa se si patrunda, ori cumperi o tigaie de teflon cu fundul gros. Tigaia mea este ffff grea dar foarte buna.
Te pupic cu drag!
Desi pare f simplu mie ceva nu mi-a iesit bine. Am prajit-o pe ambele parti pana cand aprope s-a ars iar in interior tot a fost nefacuta. Nu am avut focul dat tare dar cred ca poate am pus prea multa faina. Planuiesc s-o reincerc zilele si o sa revin cu un comentariu :).
Vera draga mea, neaparat cantareste faina ca daca pui prea multa sau prea putina poate iesi cruda sau prea compacta.
Te pup si astept sa-mi spui cum au iesit!
eu fac ceva asemanator:rulada de spanac cu branza de vaci,o coc in tava pe hartie de copt ,e f buna
multumesc ptr ideie te pup!
AM FACUT SI EU PENTRU O ONOMASTICA CU FITE A IESIT BELEA AU RAMAS TOTI INCANTATI!
MULTUMESC DIN SUFLET!
TOATE CELE BUNE!SPOR LA TREABA!
DANA ROTARU
Ildiko, cred ca este absolut delicioasa rulada cu spanac. Am si eu o reteta de rulada de spanac umpluta cu somon, este exceptionala. Am s-o postez in curand.
Pupicei!
Dana draga mea, ma bucur tare mult ca a avut succes.
Te pup si multumesc ca ai incercat-o!
buna,am si eu o nelamurire..trebuie sa fierb sfecla?..s-au sa cumpar din aceea la borcan?scz de deranj
Anonim, nu este nici un deranj!! Eu te sfatuiesc totusi sa fierbi o sfecla pentru ca cea de la borcan, daca nu ma insel, este deja condimentata. Eu am cumparat-o deja fiarta, in vid, dar nu era condimentata cu otet sau altceva. Daca o fierbi tu, sa bei apa in care a fiert pentru ca este plina de vitamine.
merci frumos pt sfaturi..te pup
Arata nemaipomenit! Fug sa-mi cumpar sfecla si ricotta si o sa le incerc si eu. Nu sunt o bucatareasa buna, dar sepr sa-mi iasa. Revin cu impresii. Multumesc!
buna,
am 2 intrebari: se pune sare? usturoiul ma face sa cred ca gustul trebuie sa fie sarat, nu?
si inca una: trebuie pus ceva bicarbonat sau praf de copt ca sa creasca?
va multumesc, vreau sa fac reteta de ziua mea, ca sa-mi impresionez prietenii 🙂
Laurici, am facut rulourle chiar azi. Vecina mea italianca s-a nimerit in vizita, i-am pus 5 bucatele pentru pranz, ca prea se minuna de ele ;)) iti multumesc tare tare mult pentru minunatia asta de reteta super simpla, dar de super efect 😛 eu am facut-o cu ricotta, dar cred ca era un pic uscata, in sensul ca mi-ar placea mai mult sa fie mai cremoasa. Crezi ca stric ceva daca data viitoare mixez un pic ricotta cu un strop de lapte?? pupici si mersi inca o data de minunata reteta :*
Cate portii ies din cantitatile astea?4 bucatele? 🙂
Laura spune-mi te rog daca rulez pancakesurile dupa acelasi principiu ca si rulada – trebuie sa le pun pe un prosop umed ca sa nu se rupa? Sper sa imi raspunzi cat mai repede deoarece maine as vrea sa incerc reteta ta.
Daniela, draga mea, pancakes-urile nu trebuie rulate ca rulada pentru ca sunt elastice.
Deci dupa ce se racesc, le poti rula ca pe o clatita mai groasa.
Sa imi spui cum au iesit!
Am facut pancakes-urile si mi-au iesit…dar nu asa aspectuase ca ale tale :). Mie mi-au iesit mai subtiri si nu am reusit sa le fac forma rotund perfect :). Tigaia nu trebuie sa fie fierbinte ca sa nu se intareasca repede compozitia si sa ai timp sa o intinzi? O fi fost tigaia mea prea mare? Inca o intrebare: branza nu trebuia sa acopere toata suprafata pancakes-ului?
Daniela, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au iesit. Din cate imi dau seama din comentariul tau, aluatul ti-a iesit un picut mai lichid, nu-i asa? Daca am dreptate, mi adauga data viitoare o lingura rasa de faina. Tigaia trebuie sa fie incinsa bine cand pui aluatul in ea iar dupa ce pui aluatul il lasi sa se intinda singur in tigaie ca sa capete o forma perfect rotunda. Foloseste o tigaie de cca 24-26 cm diamteru. Branzica trebuie sa acopere aproape toata clatita. Lasa 1 cm din marginea clatitei neunsa ca sa rulezi frumos.
Puuup!!
Draga Laura, am facut ieri a doua oara acest aperitiv numai ca m-am jucat mai mult si am facut 2 portii una cu sfecla si una cu spanac. Aratau super pe farfurie!!! Nu mai spun la gust. Multumesc pentru retetele tale perfecte!!! Te imbratisez cu mare drag si admiratie!!!
Irina, ce idee minunata cu spanacul! Cred ca ai avut un spectacol de culoare pe platou!
Pup cu drag si ma bucur mult ca ai incercat reteta!
nu mi-au iesit din pacate, compozitia era identica cu a ta ca si aspect si consistenta dar se lipeau de tigaie si cand sa le dezlipesc se rupeau, a trebuit sa le arunc
unde am gresit?
Draga mea, imi pare tare rau ca nu ti-au iesit cum trebuie.
Nu cred ca ai gresit nicaieri tu. Sunt convinsa ca a fost vina tigaii folosite. Am intampinat aceeasi problema, in vara aceasta in tara, cand am vrut sa fac pancakes si mi s-au lipit de tigaie. Tigaia teflonata folosita era foarte usoara, semn ca nu este de foarte buna calitate.
Incearca sa schimbi tigaia si o sa vezi ce frumusele iti vor iesi.
Pup cu drag!
nu trebuie nici un condiment? sare, piper, ceva? sau branza (ricotta) nu trebuie condimentata? mi-am cumparat cele necesare, dar nu vreau sa gresesc si sa risipesc 😛
Mihaela, le poti condimenta cu sare si putin piper alb (are un gust mai delicat).
Pup si spor la gatit!
multumesc mult, acum le prepar. revin mai tarziu cu rezultatul final. pupici
Buna. Voi incerca reteta zilele astea dar spun mi te rog, din cantitatile date mi ar ajunge pt o masa de 6 persoane? Ms
BUna, Laura!
Sambata aceasta il vom sarbatorii pe baietelul nostru care implineste primul anisor iar aceste clatite vor avea loc de cinste pe masa, numai sa-mi iasa bine …
Oare e ok daca pregatesc pancakes-urile cu 2 zile inainte, si le umplu sambata?
Anamaria, imi cer scuze ca nu am reusit sa iti raspund in timp.
Ced ca cel mai bine este sa le faci cu maxim o zi inainte si sa le pastrezi intr-un recipient ermetic in frigider.
Cum ai procedat pana la urma?
Te pup si La multi ani micutului tau! Sa creasca mare si sa aiba parte numai de clipe fericite in viata!
Felicitari!
Arata minunat.
O voi incerca.
Laura,
Nu se pune bicarbonat sau praf de copt la aceste pancakes ?Am incercat dar cund incerc sa le rulez mi se rup 🙁
Ce pot face sa fie elastice ?
Draga mea, nu se foloseste praful de copt aici. Daca sunt prea rigide, acopera-le cu o farfurie/capac/folie de plastic si lasa-le acoperite pana se racesc. Se vor inmuia si vor deveni elastice.
Multumesc tare mult draga Laura !
Imi place tare mult blogul tau si retetele sint minunate !
Craciun Faricit tie si familiei tale !
Buna ! cam cate portii ies dintr-o compozitie ? 😀
Draga mea, asa cum am scris la ingrediente, ies doua bucati de cate 24 cm diametru fiecare.
Salut draga Laura, sa stii ca imi place tare mult blogul tau, am facut kiteva din torturile tale si alte retete din blogul tau. Sunt absolut superbe toate!!! Kiar acuma am facut aceste pancakes sunt deliciose, si miau iesit din prima incerkare. Merci mult pentru toate retetele tale!! Pupici.
Super reteta asta!! Kiar azi am facuto sunt f.f.f.f bune rolurile!!
Sa va fie de bine, draga mea!
Hi Laura,
oare as putea sa coc clatita in cuptor ca sa ii dau o forma patrata si mai mare ca sa nu fie migaleala daca vreau sa fac mai multe? 🙂
Bettina, draga mea, poti desigur incerca. Mi se pare o idee foarte buna.
Acum am incercat aceasta reteta.
Si n are nici o legatura cu ceea ce e in poza.
1. Cu sfecla fiarta acasa aluatul iese roz nicidecum rosu intens ( probabil ca e si din setarea telefonului)
2. Din acest aluat ies clatite obisnuite, nici pe departe nu asa pufoase ca in prezentare.
3 . Desi tigaia folosita e foarte buna, tot aspect de clatita are, adica se rumeneste ici colo….
Esec total. Cred ca lipseste ceva…
Buna…vreau sa stiu si eu daca as folosi brinza de vaci cum ar trebui sa o prepar ( brinza?) trebuie sa mai adaug ceva in ea???
Cristina, nu trebuie sa mai adaugi nimic in branza de vaci. Inlocuiesti ricotta cu aceeasi cantitate de branza de vaci, atat.
Bineinteles, daca doresti un gust mai pronuntat, poti adauga diferite condimente in branza de vaci (sare, piper, usturoi deshidratat etc)
am facut si au iesit chiar bine…eu am mai pus putin kefir si jumate lingurita bicarbonat(imi plac clatitele cu kefir)si putin din zeama de la sfecla(mi-a parut rau sa o arunc^^)… daca le faci mai groase ies mai pufoase…daca mai subtiri ies mai subtiri haha…ca sa fie ca in poza le-am facut mai grosute putin si au iesit super^^(la foc mediu le-am facut si nu s-au ars dar se vede auriul putin dar arata super faine asa cu nuante^^-pacat ca nu pot pune poza)…da am pus si niste branza sarata pe langa ricotta ca mi s-au parut cam dulci haha…:D
Ma bucur tare mult ca ti-au placut!