Retete culinare, Aperitive – Turtite umplute cu branza
Turtitele umplute cu branza se pot servi ca aperitiv sau chiar ca fel principal. Eu le mananc intotdeauna in locul mesei de pranz sau in locul cinei. Sunt destul de satioase, dar deosebit de gustoase. Aveam un pachet de branza feta pe care trebuia neaparat sa il consum ieri, asa ca am executat rapid aceasta simpla reteta de turtite umplute cu branza.
Ingrediente – Turtite cu branza (8 bucati)
- 400 g faina
- 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
- 200-225 ml apa calduta
- 1 lingurita rasa zahar
- 1 lingurita untura de porc
- 3 lingurite ulei masline
- sare
- 200 g branza feta/telemea/burduf
Mod de preparare
- Frecam dojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefieaza. Facem o gropita in centrul fainii, adaugam drojdia si amestecam putin cu o lingura de lemn dupa care adaugam untura, uleiul de masline si treptata apa calduta. Framantam aluatul pana obtinem un aluat eleastic.
- La sfarsit adaugam sarea, framantam din nou aluatul pentru cateva minute, dupa care il lasam la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, pentru 20-30 minute.
- Aluatul NU trebuie sa-si dubleze sau tripleze volumul pentru aceste turtite. Trebuie doar sa inceapa sa creasca astfel incat aluatul sa fie usor de intins in foaie foarte subtire.
- Dupa maxim 30 minute, rasturnam aluatul pe masa foarte bine pudrata cu faina si il impartim in bilute egale. Intindem cu facaletul infainat bine fiecare biluta in foi rotunde, cat mai subtiri.
- Punem pe una dintre foi branza sfaramata.
- Asezam a doua foaie peste branza si sudam bine marginile ambelor foi, astfel incat branza sa nu iasa afara in timpul prajirii.
- Presam usor cu mana fiecare turtita obtinuta.
- Incingem ulei de arahide/masline/floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta. Cand uleiul este incins incepem sa prajim turtitele, cate una pe rand, pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
- Le scoatem pe hartie absorbanta si le servim calde calde sau caldute.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Turtite umplute cu branza
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
34 Review(s) Based on
Laura, cu aceste turtite mi-ai adus aminte de copilarie. Asa le facea si mama. Si dupa ce dospea aluatul, imi dadea si mie o bucata mica din aluat din care imi faceam mici forme, apoi le prajea…Iti multumesc pentru aceasta mica scanteie ce m-a trimis in anii mei de copil!
arata bine o sa incerc
Arata delicios turtitele, Laura! La mine acasa genul asta se numesc placinte (turtele sint cele fara umplutura), si tot pe tigaie se fac. Dar vad ca ti-au iesit frumusele pe tigaia de teflon, mie nu-mi reusesc deloc. Daca le fac pe teflon, absorb aproape instant tot uleiul care exista. In schimb daca le fac pe tigaia din fonta, ies ca ale tale, rumene si frumoase. Uleiul ramine in tigaie la locul lui si pot praji mai multe placinte in el.
Foarte frumoase!
am notat reteta…imi plac mult cum arata! te pup, Laura!
Ca la bunica acasa. Ce amintiri mi-ai rascolit…..Multumesc.
Intamplarea face ca am un pachet de feta in frigider ramas stingher si niste drojdie ramasa de la aluat de pizza, iar reteta ta a cazut cum nu se poate mai bine! Mersic 🙂
Trebuie incercata reteta, chiar am niste branza Feta in frigider. Imi amintesc de merdenelele copilariei.
Claudia
Dragele mele Andreea, Veruta, Nati, Andreea T, Diamond, Ghiocel, Poppy si Anonim, va multumesc muuuuult ca va place reteta!!
Daca o incercati astept sa imi spuneti daca v-au placut!
Va pup cu mare mare drag!
Gand la gand cu bucurie…chiar ieri ma gandeam sa fac asea ceva…. si uite ca azi uitandu-ma pe blogul tau ce minunatie descopar …. maine vreau sa le fac si eu…si coincidenta sau nu:)) am si eu un pachet de branza feta la frigider:))
Laura,
Le-am comis !
Concluziile le poti citi aici :
Te pup.
chiar ca arata apetisant ! am notat!
Draga Laura, revin cu impresii post pregatirii acestor turtite. Concluzia:
Sunt incredibil de DELICIOASE! merg de minune ca mic dejun sau gustare, iar cu Feta au fost minunate! cred ca pot fi umplute cu orice: ciuperci, spanac, carne, mere etc. Am sa le refac cat de curand 😉
Claudia
Ce turtite apetisante…fac si eu niste placinte cu branza sau de post,cu cartofi, dar nu le frig in ulei…pup
si eu le-am facut ieri. un succes. multumesc!
Loredana draga mea, ma bucur mult ca-ti plac. Daca le incerci sa imi spui cum ti-au iesit!! Pup!!
Lia scumpa, le-am vazuuut!!! O nebunie au iesit!!
Pup si sa va fie de bine!!
Ma bucur ca-ti plac, Pansy!! Pup!
Claudia scumpa, cat ma bucur ca ti-au placut!! Pupicei cu mare drag si multumesc ca le-ai incercat!!
Liana, cred ca sunt o nebunie!!! Pup cu drag!!
Multumesc ca le-ai incecat, Anonim!! Ma bucur ca ti-au placut!!
LA MULTI ANI!GROZAVE TREBUIE SA FIE
as avea si eu o intrebare..ce diametru au?multumesc
Ada draga mea, au in jur de 12-14 cm diametru. Pup!
Vai, ce bine ca am descoperit reteta. Mi-a adus aminte de copilarie, Doamne ce delicii! Mama freca branza cu ou si 1 lingura de zahar, sau folosea branza de vaci cu ou si zahar. Am de toate acasa, azi fac sigur!
daniela
Facut – placut – pozat – postat! :)) Parca au iesit putin mai "grasune" decat ale tale, dar foarte bune! Multumesc !
Laura am facut azi aceste minunati si nici macar nu am mai apucat sa fac poze desi am facut portie dubla :)). Gandacei mei cei mici au fugit repede cu cate una in mana 🙂 si au papat tot .Eu ma gandeam ca o sa am si pentru 2 clienti fideli ai mei dar o sa mai fac si poate apuca data viitoare. Extraordinare 😀
Mirabela, draga mea, ma bucur tare mult ca le-au placut gandaceilor tai!!
Ii pupic dulce si pe ei si pe tine!
Draga Laura,
Am descoperit abia azi reteta… stiu ca le facea mama cind eram copil… Pot sa inlocuiesc untura cu altceva? Multumesc!
Lorelei, draga mea, poti inlocui untura cu aceeasi cantitate de unt la temperatura camerei.
Pup si spor!
Cat de bine arata!O sa facem si noi dar cu telemea:)
Sunt divine cu telemea!
Pup dulce!
WoooW ce bunatate!!!
Buburuza, chiar delicioase sunt!
Pup dulce!
si daca nu ai untura de porc ?
Florina, o poti inlocui cu unt sau ulei, aceeasi cantitate.
Arata minunat! Se poate insa inlocui untura cu ceva vegetarian?
Andie, ma bucur mult ca-ti plac. Poti inlocui untura cu ulei.
Un weekend minunat sa ai!
Laura, cu astea m-a crescut mamaie. Noi in Baragan le zicem scovergi (simple sau umplute). „Din pacate” am jurat ca atata timp cat traieste mamaia mea, nu fac nici gogosi, nici scovergi, si nici „funditze” sau minciunile. Am zis!
Pitbu’, si eu le mancam foarte des in copilarie si nici eu nu le-am facut decat dupa ce bunica nu a mai fost.
Un weekend minunat sa ai!
ohhh…o bunatate Laura!!!
Laura, scumpa, au gustul copilariei.
Pup dulce!!
Super,mi-ai dat o idee buna ptr.cina,ms.
Diana, draga mea, ma bucur mult ca-ti plac.
Pup dulce!
Buna ziua Laura
am descoperit acest site minunat ieri si am incercat aceasta reteta.
Aluatul a iesit foarte bine, insa produsul final …. mi s-au parut turtitele cam tari fata de cele pozate de tine.
Semanau cu scoverzile din Ardeal.
Poate nu am intins destul de subtire aluatul.
O sa incerc si alte retete.
Felicitari pentru site.
Oana, draga mea, daca au iesit tari, inseamna ca si aluatul a iesit un pic mai tare, nu?
Fiecare tip de faina absoarbe altfel ingredientele lichide, asa ca te sfatuiesc ca data viitoare, daca doresti sa le mai faci, sa mai adaugi inca 2-3 linguri de apa in aluat.
Pup cu drag!
Foarte bune turtitele. Multumim Laura pentru reteta!!! Sotul meu e de origine elvetian si a fost super multumit de rezultat! Ppupici multi!
Cu mult drag. Sa va fie de bine!
Buna seara laura…numai ce am terminat turtitele- mie mi.au iesit 12 bucati pentru ca le-am facut mai micute…am facut insa o mare gresala…am pus lapte in loc de apa…au iesit foarte bune chiar si asa…
Draga mea, ma bucur ca ti-au placut. Si cu lapte ies bune, mai pufoase decat ar trebui, dar bune.
Te pup!