Biscotti cu alune si ciocolata, o reteta delicioasa pentru cei care iubesc biscuitii crocanti.
Ador biscotti cu alune si ciocolata! In fiecare an astept cu nerabdare sezonul alunelor. Le iubesc atat in retetele dulci cat si in cele sarate. Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase sunt si foarte sanatoase.
Alunele sunt bogate in Omega 3 si Omega 6, acizi grasi care ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si la scaderea colesterolului. Nu lipseste nici Vitamina E care, dupa cum stim, are proprietati antioxidante.
Gasim in mica aluna, Seleniu, un mineral care combate imbatranirea precoce a celulei, vitaminele B6, B2, B1, PP si mult calciu. Un studiu recent a demonstrat ca daca alunele sunt consumate in mod regulat, ajuta la scaderea nivelulului colesterolului LDL si al trigliceridelor.
Biscotti cu alune si ciocolata sunt deosebit de deliciosi si asta in mare parte datorita savuroaselor alune.
Ingrediente – Biscotti cu alune si ciocolata
- 200 g alune
- 100 g ciocolata amara
- 100 g ciocolata lapte
- 280 g faina
- 2 oua
- 30 g unt
- 125 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 25 ml cafea tare
- 1 lingurita amoniac
- 3 linguri brandy/rom
- 1 varf cutit sare
Mod de preparare
- Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tigaie teflonata neunsa, dupa care le lasam sa se raceasca complet
- Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
- Topim ciocolata si untul la microunde sau la bain-marie dupa care o lasam sa se racoreasca putin,
- Adaugam ciocolata aproape rece dar inca lichida peste oua si mixam.
- Adaugam 1 lingurita de amoniac stinsa in 25 ml cafea calduta si 3 linguri de brandy sau rom si amestecam.
- Renuntam acum la mixer si il inlocuim cu o lingura de lemn cu care vom incorpora treptat faina.
- Dupa ce am adaugat toata faina, adaugam si alunele,
- Amestecam pana le incorporam perfect aluatului de ciocolata. Consistenta finala a aluatului este cremoasa.
- Bagam aluatul la frigider pentru 30 minute, dupa care il scoatem si formam trei suluri cam de 3 cm diametru fiecare. Infainam bine planul de lucru inainte de a forma sulurile.
- Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute.
- Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoareasca 15 minute, dupa care le taiem in felii de 1 cm grosime si le bagam din nou la cuptor pentru 10 minute la 160°C.
- Ii servim langa un ceai fierbinte, cafea sau lapte.
Hazelnut and chocolate biscotti |
- 200 grams of hazelnuts
- 100 grams of dark chocolate
- 100 grams of milk chocolate
- 280 grams of plain flour
- 2 eggs
- 30 grams of unsalted butter
- 125 grams of sugar
- 2 bags of vanilla flavored sugar
- 25 ml of black coffee
- 1 teaspoon ammonium bicarbonate
- 3 tablespoons Brandy/Rum
- 1 pinch of salt
- The first step is to roast the hazelnuts in a clean, non-stick frying pan then let them cool for completely.
- Whisk the eggs with the sugar, the vanilla flavored sugar and a pinch of salt until they turn light in color and double in size.
- Melt the chocolate and the butter in the microwave oven or in a double boiler and let them cool down for a bit.
- Add the warm chocolate over the egg mixture and whisk.
- Add in one teaspoon of ammonium bicarbonate dissolved in 25 ml of warm coffee and 3 tablespoons of brandy or rum and whisk.
- Set the beater aside and replace it with a wooden spoon. Fold in the flour with the help of the spoon. After you have blended in the flour, add in the hazelnuts. Work them in until they are evenly distributed. The final consistency of the dough is creamy.
- Put the dough in the fridge for 30 minutes then take it out and form three rolls with a diameter of 3 cm each. Flour the working surface well before shaping the rolls.
- Place them in the baking pan lined with baking paper and bake them in the preheated oven at 180°C for 15-20 minutes, then cut them into slices about 1 cm thick and put them back into the oven for 10 minutes at 160 degrees.
- Serve them with hot tea, coffee or milk.
offf mi a lasat gura apa si nu am de unde sa iau alune:(((((((((((((((
Kryss scumpa, daca nu ai alune poti pune nuci. Dupa ce le prajesti cateva minute in tigaie teflonata, le toci mai mare la cutit. Daca nu ai nici nuci, poti pune fructe deshidratate: caise, piersici, stafide, etc, sau migdale daca ai.
Pupicei si sper sa gasesti ceva cu care sa ii incerci.
mersi mult cat de curand o sa i incerc…pupici
Arata minunat! Par a fi perfecti pentru cafea sau ceai cu lapte… Ce mult imi plac fotografiile si retetele tale 🙂
Buna Laura,
Minunati !! Mi-au facut tare pofta si biscuitii dar si alunele. Pacat ca nu am de unde lua. Voi incerca sa le inlocuiesc cu altceva. Am caise confiate, cirese si merisor.
Tocmai am aflat de la stiri ca sunt probleme in toata Italia, din cauza ploilor excesive. Sper ca sunteti bine si ca nu aveti necazuri. La noi in tara, ai zice ca suntem in primavara si ne indreptam spre vara, atat este de cald.
Te pup,
Cu drag, Cristina
Mi-am dorit de atata timp sa fac si eu acest gen de biscuitei, dar mereu am amanat, pentru ca mi s-au parut cam complicat de facut, dar vad ca nu sunt. De data asta sigur ii fac. Aaaaa si sa nu uit! Am facut grisinele cu dovleac pentru sotul meu! Nici macar n-a banuit ca sunt din dovleac! :)) S-a mirat tare cand a vazut culoarea lor caci nu stia ce pusem in ele.I-am spus abia cand manca ultima grisina! Tocmai am primit de la mama soacra o jumatate de dovleac, ghici ce fac maine? :))Te pup.
Delicioasa mea draga eu ii pap cu ceai. Sunt o mare bautoare de ceai verde si negru si tocmai din cauza asta iubesc atat de mult tipul asta de biscuiti. Se inmoaie perfect si au un gust divin datorita si stropului de brandy din aluat.
Te pup Cristina scumpa!! Ma bucur mult ca iti plac biscuiteii. Cu alune ies divini dar ies foarte buni si cu nuci, migdale sau fructe confiate.
ne-a plouat si pe noi pana alaltaieri dar nu foarte foarte rau. In nord sunt probleme mari de tot din cauza ploilor. Sper sa nu ne trezim si noi sub ape ca nu mi-ar place absolut deloc.
Te pupic si iti doresc sa tina vremea asta frumoasa cat mai mult!!
Se fac foarte simplu Andreea draga. Eu de obicei explic retetele foarte in amanunt si probabil par destul de complicate din cauza ca am mult text, dar in realitate sunt simplu de executat, asa cum ai zis si tu.
Ma bucur enorm ca i-au placut grisinele sotului tau!
Te pup cu drag!!
Lucia sant! Draga Laura, fff buni biscuitii, musai trebuiesc incercati!!! dar sigur cu nuci prajite ca alunele sant asa de scumpe….eu cel putin le mananc cu portia dar as fi in stare sa la mananc si in supa de carne,asa de mult imi plaaaac!( apropos…..cand ai avionul??? e gata murata varza mea..sambata fac niste sarmaleee..sigur ma voi gandi si la tineee! cand le voi savura) TE PUP!
Saptamana asta ii fac fara doar si fara poate…Frate-meu are un alun in curte,chiar o sa il intreb cum sta cu productia 🙂 trag o fuga pe la el si ii fur niste alune :)Si eu sunt impatimita ceaiului negru,de cand locuiam in Istanbul mi-a ramas viciul:) In fiecare dimineata beau o ceasca de ceai negru…Si ce ar putea fi mai potrivit decat niste biscotti cu alune pentru ceaiul meu? :)Inca o reteta dementiala,BRAVO LAURA !!! PUPICEIIIIIIIIIIII !!!
Wow – arata grozav! Si mie imi plac la nebunie atat dulciurile, cat si mancarurile satare cu alune! O sa incerc si eu neaparat biscutii tai!
Langa un pahar de lapte cald… imi ploua in gura!
Si astia trebuie sa fie grozavi!Salvez reteta,multumesc!
Te asteapta o cafeluta virtuala la mine!
O zi buna!
Deliciosos tus biscotti y precioso tu blog. Me quedo mirando!
Un besote desde las Islas Canarias
Laura, sunt moi sau tari biscotti?
Ana scumpa sa ii incerci pentru ca sunt divini!!! Eu fara ceai nu pot sa inchei cum trebuie o zi. Beau si ceai verde si ceai negru. Nu imi plac deloc ceaiurile cu arome artificiale de fructe. Chiar nu le suport. Pupicei si sa-mi spui cum ti-ai iesit!!
ChefChilly, chiar acum rontai un biscuite langa o cana mare de ceai verde. Sunt excelenti si ce e mai important e ca se mentin perfect pentru 2-3 saptamani.
Sper sa iti placa daca ii incerci!
Mariana scumpa, tare ma bucur ca iti plac. Te pupic cu mare drag si trec pe la tine sa beau o cafeluta.
Daniela, toti biscotti sunt crocanti. Dar nu atat de crocanti incat sa iti rupi dintii in eie. Sunt ideali pentru inmuiat in ceai, cafea sau lapte dar se pot consuma si ca atare.
Gracias Laube!
Lucia sant!!!!!! pe mine m-ai omis!! te-ai suparat????
Vaaaaaaaaaaai Lucia scumpa mea, mii de scuze ca am omis sa iti raspund!!! Am fost si sunt atat de obosita astazi incat mi-a scapat comentariul tau. Cum sa fiu suparata?? Tocmai pe tine care ma astepti cu sarmalute bune bune?? Vezi ca ma urc in avion si vin la o portie mare de sarmaleeee. Si vin si eu cu o portie serioasa de biscotti.:))))
Pupicei cu mare drag si mii de scuze draga mea!!!
Iti miros? Sunt in cuptor.Sulurile. Ce emotii am! Dupa aia coc feliile.
Ahaaaaa, deci de la tine venea parfumul asta demential??? Simteam eu ceva dar nu stiam de unde vine.:)))
Abia astept sa-mi spui daca ti-au placut!! Pupicei si spor!!
Ia, bate cineva. Nu deschid. Clar! Cotoroanta cum sunt, nu dau la nimeni. Sunt prea buni, grozavi!Cand mai fac, impart, dar din bunatatile astea nu dau.
Salut!Super buni biscuitii si foarte usor de facut.Mie mi-a iesit un pic mai moale coca si cred k nu i-am tinut destul la cuptor prima tura(adica inainte de ai portiona),nu au crapat asa ca ai tai.Dar rezultatul e suuuper bun,ciocolata si alune,cum putea sa nu iasa bun?Dar eu am facut greseala sa las si pe a doua zi si i-am lasat in bucatarie.Pana adoua zi s-au cam inmuiat,nu mai erau crocanti deloc:( mie tocmai imi placeau tare pentru ca ii rontaiam fara ceai sau cafea:p Concluzia, data viitoare ii tin inchisi in cutii de tabla,asa am auzit ca se pastreaza mai mult timp crocanti.Multumesc pentru reteta!
arată bestial de bine ….
aş vrea să fac şi eu dar din păcate nu pot să pap ciocolată amăruie sau cea normală ..eram o mare mâncăcioasă..şi am fost nevoită să renunţ…
întrebarea mea este dacă pot sa fac cu ciocolată albă?? va fi delicios , nu?
tocmai am scos din cuptor biscuiţii cu ciocolată albă…sunt delicioşi!!!! mulţumesc pentru reţetă !
salut, sunt Cristina … am reuşit să-mi şterg contul de blogger pt că nu am timp şi de el …. dar vroiam să-ţi spun că am reuşit să fac biscuiţii cu cioco albă …. sunt delicioşi …mulţumesc mult
este link-ul unde poţi să-i vizionezi pe ai mei !
mersi încă o dată ! ai un blog super ! felicitări..şi la cât mai multe reţete delicioase ca până acum!
Laura esti o adevarata inspiratie, o sa incerc biscotti si prajitura pentru Mos Craciun, cred ca vor fi foarte apreciate. Felicitari pentru blog si pentru tot, Sarbatori Fericite!
arata foarte frumos si cred ca sunt deliciosi
laura am si eu o intrebare…dupa ce tai sulurile felii cum asezi feliile in tava in picioare sau culcate? am facut reteta dar mi-au iesit cam atri poate am tinut prea mult la cuptor feliile, au iesit tare buni la gust dar cam tari:( mersi Olivia
Olivia draga mea, biscotti in general sunt un tip de biscuiti tari care se servesc de regula inmuiati in ceai, lapte, cafea sau vin. Dar daca ii vrei mai molcuti, nu ii mai coace a doua oara sau coace-i numai pentru 4-5 minute maxim. Feliile, dupa ce sunt taiate, se aseaza culcate in tava de cuptor.
mersi mult pt raspunsul tau prompt….ii mai incerc odata azi:d…..spanacul sta la scurs acum:) pregatit pt spirala cu spanac:)
super retetele tale..te urmaresc in fiecare zi..esti trecuta la favorite:)
O zi buna
Olivia
Azi am facut acesti biscuiti absolut deliciosi, desi n-am avut alune si le-am inlocuit cu nuci. Sotul meu nu se mai satura .Ar fi mancat toata tava.:)
Multumesc pentru reteta.
Am facut astazi biscuitii alaturi de Chocolate Crinkles. Eu am lasat biscuitii mai moi putin. Sunt deserturi excelente pentru weekend.
Buna Laura,as dori sa intreb cu ce pot schimba amoniacul?In Malta nu gasesc deloc amoniac 🙁 si as vrea tare mult sa pot face biscotti ca ai tai:).Noua ne plac foarte mult,si vad ca se fac foarte usor.Multumesc anticipat Laura.Iti doresc o seara minunata.Cristina
Cristina, scumpa, poti inlocui amoniacul cu praf de copt. In locul unei lingurite de amoniac, folosesti una de praf de copt. Praful de copt nu il stingi, il amesteci cu faina si apoi o dai prin sita ca sa elimini orice cocolos de praf de copt.
Pupicei cu mare drag!!
Laura,multumim din tot sufletul,si mii de pupici pt tine.Acum savurez un biscotti,delicios.Cand sa ma apuc de ei,am vazut ca nu am praf de copt,si am pus bicarbonat de sodiu.Toata casa miroase minunat,a ciocolata :)le-am facut cu migdale,ca nu aveam destule alune.Iti doresc o seara placuta si te imbratisez cu drag.Multumesc frumos.Cristina
Cristina scumpa, tare ma bucur ca ti-au iesit bine si ca-ti plac!!
Pup cu drag si sa va fie de bine!!
Draga Laura,
Absolut extraordinari acesti biscotti,pe care eu i-am pregatit in asteptarea unor oaspeti dragi acum,de Pasti.In principal,au fost destinati unei prietene dragi care bea cafeaua mai mereu cu ceva dulce alaturi.Citind reteta,i-am gasit foarte potriviti si s-au bucurat de un succes enorm,prietenii mei apreciindu-i mult.
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si inspiratie,sa ne ajuti mereu cu retete perfecte! Am gatit muuulte din retete tale si categoric,toate au fost apreciate de invitatii mei.
Doamne-ajuta!
Draga mea Irina, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale! Ma bucur tare mult ca ai incercat biscotti si ca i-au placut prietenei tale!
Te pupic cu mult drag!
Dupa ce am reusit sa desprind forma data de pe masa ,am pus-o in tava dar mi-a iesit cam lipicioasa ,cred ca nu am nimerit faina neavand cantar,dar au iesit foarte buni mersi mult de reteta!