Couscous cu fructe de mare si broccoli


Couscous cu fructe de mare si broccoli
 

Recunosc ca e a doua oara cand mananc couscous. Prima data se intampla acum 2 ani, intr-un restaurant arabesc cand am comandat couscous cu carne de oaie. Nu mi-a placut deloc atunci asa ca am uitat de el. Acum o saptamana m-am lovit de o cutie de couscous intr-un magazin si am zis sa mai incerc o data. De data asta gatit in casa. Si mi-a placut!! Atat de mult, incat in momentul de fata nu-mi lipseste din dulap o cutie de couscous pe care am s-o prepar de data aceasta in varianta de post, cu legume multe de sezon.

Ingrediente:
250 gr coucous
270 gr apa
2 linguri ulei de masline
30-40 gr unt
300 gr amestec de fructe de mare si broccoli
1 catel de usturoi
sare
piper
1 ardei mic uscat iute
1 pahar de vin alb

Punem apa amestecata cu uleiul si putina sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam couscous-ul, amestecam rapid si stingem focul.
Lasam couscous-ul nostru 10 minute sa absoarba tot lichidul.

Couscous cu fructe de mare si broccoli

Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi necuratat dar zdrobit partial si un ardei mic iute uscat.
Le calim 2-3 minute dupa care adaugam amestecul de fructe de mare si broccoli (al meu era congelat si l-am pus in tigaie fara sa il dezghet).

Couscous cu fructe de mare si broccoli

Cand fructele de mare si-au pierdut tot lichidul, adaugam un pahar mic de vin alb si il lasam sa se evapore.
Punem din nou coucous-ul pe foc mic, adaugam 30-40 gr unt, si amestecam repede pana ce untul se topeste complet.
Amestecam couscous-ul cu fructele de mare si servim,

Couscous cu fructe de mare si broccoli

Se poate servi atat rece cat si cald.
Este delicios si foarte rapid.

18 comentarii la “Couscous cu fructe de mare si broccoli

  1. jollyca spune:

    Fructele de mare reprezinta noua mea pasiune, descoperita de curand (pana acum n-am gatit asa ceva). Problema lor e ca sunt, in majoritatea cazurilor, congelate. Daca le pun in tigaie asa bocna nu se ard pana se evapora lichidul? Eu le-am tinut vreo 30 de minute la temperatura camerei sa se mai duca gheata de pe ele dar nu stiu cat de bine le face…

  2. Laura spune:

    Jollyca, nu se ard daca sunt inghetate. Imediat dupa ce le pui in tigaie incep sa se dezghete si deci se formeaza automat lichid. Dupa ce lichidul s-a evaporat, adaugi paharul de vin, lasi sa se evapore si sa dispara tot mirosul de alcool si adaugi apoi couscousul.
    Noi avem un magazin aici care se numeste Sapore di Mare si unde se gasesc numai produse inghetate dar de ffff buna calitate. Exista mixuri de ciuperci, de legume diverse, de legume cu fructe de mare, etc, toate exceptional de bune cu un gust nemaipomenit. Nu eram fan produse inghetate dar de cand am descoperit magazinul asta cumpar des de la ei si pot sa-ti spun ca sunt extrem de multumita.
    Eu nu dezghet niciodata fructele de mare ci le pun direct in tigaie sau le pun la fiert, depinde de ce tip de mancare vreau sa gatesc.

  3. raluca spune:

    Buna,Laura, si mie imi place cous-cous. am invatat sa-l gatesc pe cand locuiam in cipru, dar un pic diferit. poate daca incerci iti place; in cateva linguri de ulei rumenesc cateva spaghete fine sau fidea, apoi pun apa si cous-cous-ul cand fierbe si il pregatesc. inainte sa opresc focul pun cateva linguri de sos de rosii. la mine are mare cautare, asa ca voi inceca si reteta ta cat de curand. pupici.

  4. Laura spune:

    Suna excelent varianta ta Raluca draga!! Iti multumesc tare mult pentru reteta ta pe care am s-o incerc foarte curand. Te pupic cu mare drag!!

  5. Anonymous spune:

    arata excelent si cred ca si gustul este pe masura! multumesc de idee, chiar voi avea niste musafiri si ma gandeam la fructe de mare dar nu aveam idee de garnitura. asta voi gati plus creveti. Asta e reteta mea de creveti,pt care am primit f multe laude aici( Norvegia). Eu folosesc acei creveti tigrati ca sunt mai mari, ii dezghet, ii curat si las doar la coada un pic de carapace. II las la marinat cam 2-3 ore in ulei de masline, zeama multa de lamaie, sare, rosmarin si usturoi pisat. Dupa ce s-au marinat ii arunc in tigaie si ii tin pana s-au inrosit si apa s-a evaporat. Tot dupa aceasta reteta si prepar si cu risotto.
    Rox

  6. Monica Gheorghe spune:

    Am inteles, Laura…deci fac cantitate dubla ca noi suntem 5:)Inca o intrebare..ardeiul iute il punem asa intreg sau il pisam?

  7. Monica Gheorghe spune:

    Am facut si couscous, a iesit f.bun, n-am gasit amestec de fructe de mare cu brocolli, dar am luat separat fructele de mare si amestec de borcolii cu morcov, pe care le-am combinat in tigaie..Ardeiul l-am pisat pana la urma:)

  8. Laura spune:

    Monica draga mea, scuza-ma ca nu ti-am raspuns mai repede. Eu,de obicei, elimin semintele din ardei ca sa nu iasa prea iute couscous-ul si apoi il sfaram cu mana direct in tigaie, dar bineintels ca se poate si pisa.
    Te pup si multumesc mult ca ai incercat reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor