Retete culinare de post – Biscuiti cu dovleac
Biscuitii cu dovleac sunt perfecti pentru micul dejun din zilele de post. Bineinteles ca ii putem incerca si savura chiar daca nu tinem post, dar stiu din proprie experienta ca in post simtim nevoia de ceva dulce mai acut decat in general.
Cel putin la mine asa se intampla. Dovleacul imi place enorm! Absolut orice reteta cu dovleac, dulce sau sarata, este devorata la noi in familie. Acesti biscuiti cu dovleac sunt atat de buni, incat nu s-ar zice ca sunt de post. Au o consistenta particulara si un gust delicios datorita dovleacului copt, plus ca se fac foarte repede.
Ce mai, trebuie neaparat sa-i incercati ca sa va convingeti de bunatatea lor. Daca alegeti sa ii ornati cu ciocolata, va recomand ciocolata neagra cu un continut de cacao de cel putin 50%. Oricum, este bine sa verificam ambalajul, ca sa ne asiguram ca ciocolata nu contine niciun ingredinte de origine animala.
Ingrediente – Biscuiti de dovleac (20-22 bucati)
- 120 g pulpa dovleac copt
- 280 g faina
- 110 ml ulei de floarea soarelui/arahide/struguri
- 110 g zahar brun
- 5 g praf de copt
- un varf cutit sare
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare – Biscuiti de dovleac
- Punem pulpa intr-un vas si o pasam cu ajutorul unui blender. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea.
- Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, cu o consistenta relativ moale.
- Umplem pistolul de biscuiti cu aluat si formam biscuitii direct in tava de cuptor netapetata.
- Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 12 minute. Biscuitii nu trebuie sa se rumeneasca deloc la suprafata, ci doar discret pe margini.
- Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii asezam pe un gratar si ii ornam, daca dorim, cu ciocolata neagra topita la bain-marie sau ii pudram cu zahar vanilat.
- Sunt foarte buni si parfumati.
Pofta buna si Post Binecuvantat!
Sfat
Daca nu avem pistol de biscuiti, formam cu mana usor pudrata cu faina, mici bilute de aluat pe care le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le aplatizam putin si apoi le coacem in cuptorul preincalzit.
buna laura!
pe mine una , m-ai uns la suflet cu reteta asta!
sunt de post , sunt cu dovleac turcesc – imi place muuult de tot dovleacul si arata ca aspect super. bravo! o sa -i fac si eu !
numai bine si POST BINECUVANTAT la toata lumea doresc!
Clara, draga mea, tare ma bucur ca iti place reteta!
Pupicei cu mult drag!
Dovleacul dupa cate inteleg trebuie copt in prealabil ? se poate in cuptorul cu microunde? mai pune te rog si alte retete cu dovleac, daca a si integrale cu atat mai bine pt. mine. Multumesc frumos si o saptamana placuta…..a venit si in Spania frigul.
Te urmaresc zilnic si cel putin o data pe saptamana gatesc ceva de la tine.( aseara au fost pancakes cu porumb). Alor mei (sotului si celor 3 copii) cel mai mult le-au placut cele cu fulgi de ovaz de saptamana trecuta. Felicitari oricum pt. tot ce faci 🙂
Cristina, draga mea, da, dovleacul trebuie copt inainte. Il poti coace si la cuptorul cu microunde.
O sa mai poste retete cu dovleac, promit.
Pup cu mare drag!
Ah, iubirea mea dovleacul! Iar tu, draga mea Laura, esti minunata! Pup cu drag! :*
Pup cu drag, fata frumoasa!
Ma bucur mult ca iti plac biscuitii…cat despre dovleac si eu il ador!
Cred ca sunt minunati .O sa-i incerc si eu !!
Scumpa mea, sper sa iti placa. Noi i-am mancat cu foarte multa placere.
Pup cu drag!
Tata se trezea mereu cu noaptea in cap si ne cocea dovleac in cuptorul de la soba. Cu un zambet sagalnic ne urmarea mimica fetei cand intram dimineata pe usa de la bucatarie si simtem mirosul de dovleac copt. Fara sa vrei m-ai facut sa mi se impaienjeneasca ochii.
Ma uit la fotografia de prezentare ca la un tablou. Investesti mult talent in tot ceea ce faci.
Ma bucur tare ca acum primesc newsletter si imi incep ziua frumos.
Draga mea, inteleg ce simti…Si tati ne facea mereu dovleac copt si as da orice sa mai gust macar o data dovleacul facut de el..:((
Pup cu mare drag si iti multumesc pentru aprecieri!
Am facut biscuitii, dar culoarea era maro de la zaharul brun,si nu galbeni ca in foto si erau crocanti, mai corect, tari, cind s-au racit.O fi bine, o fi rau? Poate tb amoniac si devin mai fragezi?Totusi s-au mincat fiind de post.De asemenea zaharul brun se pare ca a fost prea brun, ar tb combinat cu zahar obisnuit, pt ca erau usor amarui.
Ce frumosi sunt Laura draga! Maine dimineata vin la tine la cafea sa gust si eu din minunatiile astea. Te pup!
Draga mea, te invit cu cel mai mare drag! Mi-ar face placere sa rontaim impreuna o portie de biscuiti!
Pup cu mare drag!
Mi se pare grozava combinatia!!!Bravo, musai incerc reteta!
Haplea, multumesc ca iti place reteta! sa imi spui cum au iesit in caz ca ii incerci!
Imi place mult reteta de biscuitei! cred ca sunt foarte aromati si cred ca am sa-i incerc cat de curand!
Gabriela, sunt tare buni! Sper sa iti placa si tie la fel de mult ca mie.
Te pup!
Draga Laura, am facut iar reteta.Cu zahar alb.Acum am culoarea ta, si au iesit muuuult mai buni. Stiu ce am gresit. Am depasit timpul de coacere.Acum am respectat-o. Ft buni.O recomand.
Sa-ti fie de bine, draga mea! tare mult ma bucur ca ti-au placut. Inr-adevar, daca depasim timpul de coacere, se intaresc dupa ce se racesc.
Pup cu drag!
Va multumesc pentru toate retele.Aceasta de biscuiti cu dovleac o fac cat de curand.Eu fac placinta de dovleac, dar cred ca ies si acestia foarte buni.
Maria, noua ne-au placut foarte mult. Ii fac foarte des si in post si cand vrem sa gustam ceva delicios si mai lejer.
Pup cu drag!
Enhorabuena, me gusta tu cocina.
Un saludo.
Gata, la cumpărat dovleac! Am avut în curte, din păcate, nu câţi mi-aş fi dorit eu….eu sunt „plăcintăreasă” de fel, mănânc plăcintă de orice fel cu o plăcere deosebită. Dar vreau să încerc şi altceva cu dovleacul, aceasta e o idee bună!
Laura, nu cumva in textul alaturat „Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 12 cm” e vorba de 12 minute ? Mersi, de-abia stept sa-i incerc !
Multam mult pt reteta, par deliciosi, sigur ii incerc.
Intrebare, merge schimbat dovleacul cu mere?
Spor la bucatarit!
Te pup!
Georgia, nu ar avea aceeasi consistenta daca inlocuiesti dovleacul cu mere.
Pup!
Laura ai idee daca ar iesi cu miere indulciti in loc de zahar? As vrea sa fac pentru fetita mea, careia inca nu ii dau zahar. Merci!
Draga mea, poti inlocui zaharul cu cca 3 linguri de miere. In acest caz, consistenta biscuitilor va fi crocanta.
Acum i-am facut! Super buni!
Sa iti fie de bine!
Cred ca deja i-am facut de vreo 4 ori ,atat de mare trecere au avut ! Multumim de reteta ! Eu i-am mai adaptat,in sensul ca am combinat faina alba cu faina de ovaz si faina de migdale si am folosit ulei de cocos,super foarte buni ! Am tot vrut sa las un comment fiindca am mai facut si granola,pancakes cu mar,tarta cu morcovi, minipizze de conopida si toate au fost minunate ! Esti o inspiratie pt mine si un fotograf pe masura !
Draga mea, multumesc pentru aprecieri! Ma bucur foarte mult ca ti-au placut retetele incercate.
Te pup!
Buna Laura!
Iti multumesc pentru retetele tale de post, imi plac tare mult, esti o sursa de inspiratie.
Am facut si eu biscuitii cu dovleac modificand un pic reteta si au iesit minunati.
Reteta mea o poti vedea aici:
Cu drag,
Tania
Draga mea, ma bucur ca-ti plac retetele mele.
Superbi biscuitii tai! Ma bucur foarte mult ca ti-au placut!
Te pup!
Si mie îmi place dovleacul o sa încerc rețeta.DRaga Laura eu căutam in noianul de Rețete minunate si gem si dulceața de gutui. Nu îți plac? Ca nu am găsit. Am făcut după alți autori dar cantitatea de zahăr e uriașa si nu regăsesc gustul știut de mine
Toate sărbătorile din casa mea au cel puțin 2 preparate din creațiile tale pe masa
Cu drag si apreciere
Draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri.
Imi place foarte mult dulceata de gutui, numai ca in zona in care locuiesc nu le gasesc nicaieri.
Anul trecut am avut norocul sa gasesc 2 gutui intr-un supermarket, atat. Le-am cumparat si mancat ca atare, dar daca gasesc anul acesta, sigur fac dulceata.
Te pup!
Buna Laura,
tocmai am scos prima tava din cuptor, sunt deliciosi. Am facut cantitate dubla bineinteles ca sa se sature toti pofticiosii :). Am inlocuit dovleacul cu mere si au iesit la fel de buni. Super reteta. Multumesc.
Andra, ma bucur foarte mult ca ti-au placut. Neaparat o sa-i incerc si eu cu mere.
In loc de ciocolata, puteti pune deasupra biscuitilor vreo 2 linguri de zahar amestecat cu putina scortisoara, inainte de coacere. Ies super parfumati! 🙂
Rave,multumesc pentru sugestie, cred ca ies deliciosi.
Va multumesc pentru reteta! De fapt…pentru toate rețetele cu dovleac. Le- am încercat și sunt pur si simplu minunate!
Cu mult drag!
Buna, Laura! Sunt o fana a site-ului tau, am incercat cu succes multe dintre retetele tale si mi-au placut foarte mult. La aceasta reteta, putem inlocui uleiul cu unt, pentru perioadele in care nu postim?
Daca da, se utilizeaza aceeasi cantitate?
Multumesc!
Draga Anca, poti folosi 120 g unt pentru aceasta reteta. Te imbatisez cu drag!
Biscuiții acestia sunt mega buni! Azi i-am facut, imediat am dat gata o tava plina. De-a lungul timpului am incercat multe retete de pe site-ul tău, toate au fost exceptionale!
Felicitări Laura! Ma bucur ca exiști!
Draga Laura, si la noi se duc imediat. Mereu pregatesc cate doua tavi, ca sa nu ramanem fara.:)
Te imbratisez cu drag!
Buna, eu am facut deja de 2-3 ori reteta, in diverse combinatii. Mi-a placut cel mai mult cea cu ulei de dovleac, dar am pus putin mai putin decat in reteta. Este un gust mai intens al dovleacului, pt amatorii acestuia.