Spaghete integrale siciliene cu masline, capere si ansoa
Spaghete integrale siciliene cu capere, ansoa, masline si rosii. Reteta italiana de paste, ingrediente si mor de preparare pas cu pas.
Spaghetele integrale sunt o mancare delicioasa si sanatoasa, perfecta atat pentru zilele calde de vara, cat si in sezonul rece. Eu le fac foarte des vara, cand caldura nu ma prea lasa sa petrec mult timp in bucatarie. Spaghetele integrale au intrat in bucataria mea relativ recent. Pana de curand pastele din faina de grau dur erau preferatele noastre, asta pana intr-o zi cand am zis sa incerc si pastele integrale. Putin spus bune, au gustul acela rustic tipic fainii integrale si se potrivesc de minune cu sosurile pe baza de rosii. Reteta de astazi este simpla, in general retetele de paste sunt asa, dar pe langa simplitatea modului de preparare, spaghetele integrale siciliene sunt foarte sanatoase si gustoase.
Spagehete integrale siciliene – Ingrediente (4 persoane)
- 400 g spaghete integrale
- 4 linguri ulei de masline
- 4 fileuri ansoa sarate in ulei
- 2 lingurite capere
- 1 catel usturoi
- 50 g masline negre
- 50 ml vin alb demisec
- 300-400 g rosii intregi conservate/suc de rosii
- 1 ardei iute mic uscat
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- 1 lingurita busuioc proaspat
- 50-60 g parmezan ras
Spaghete integrale siciliene – Mod de preparare
- Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Adaugam usturoiul necuratat, dar zdrobit si ardeiul iute uscat. Le sotam cca 1 minut, apoi le scoatem din tigaie si le aruncam. In acest fel uleiul din tigaie va avea un gust usor picant si aromat.
- Punem in uleiul aromat maslinele taiate rondele, caperele desarate si bucatelele de ansoa tocate marunt.
- Le sotam pe foc mic pentru 2-3 minute, apoi adaugam vinul alb si lasam pana se evapora complet. Adaugam rosiile tocate in bucatele mici, patrunjelul si busuiocul tocate marunt. Lasam sosul sa fiarba cca 10 minute.
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc mediu. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Fierbem pastele conform ingredientelor de pe cutie.
- Cand sosul este gata (cam 10 minute), adaugam pastele fierte si scurse (nu aruncam inca apa in care au fiert pastele integrale) si amestecam bine pe foc pentru cateva minute. Daca sosul este prea dens, adaugam 1/2 polonic din apa in care au fiert pastele. Cand pastele au absorbit tot sosul, stingem focul.
- Gustam spaghetele integrale cu parmezan ras si, daca dorim, cu putin patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
Pofta buna!!
buna cred ca este !! dupa cum arata….
esti o adevarata arta, tu ca persoana!!
Arata senzational! De multe ori e o provocare sa gasesti retete care sunt si delicioase,sanatoase si usoare in acelasi timp.Usor de facut si usor pentru organism.
Delicioase
Ce bine arata pastele tale!! Mortale.
cred ca ati avut pofta la ele:)
Arata asa de bine ca mai zapacit cu atatea bunatati, felicitari ai un blog minunat, am de unde ma tot inspira, te astept cu un premiu si o mica leapsa pe blogul meu, pupici.
Tocmai ma gandeam ce as putea gati azi si sa nu-mi ia timp mult…Chiar acum ma duc la cumparaturi si dupa voi pune in aplicare super reteta ta ;))
Demenţială reţeta!
Draga Laura, aseara am incercat pastele tale si au fost foarte bune. Sincera sa fiu nu prea eram fan capere, mi se parea ca au un gust prea intepator, prea intens, dar aseara am devorat 2 portii. Am pus ceva mai multa ansoa, pentru ca imi place la nebunie si a iesit delicios. Diseara am sa fac sirop de capsuni dupa reteta ta de sirop de cirese si poate peste cateva saptamani punem impreuna niste muraturi.
Te pup si un week-end placut.
Excelenta reteta! Am facut-o aseara si este minunata. Doar ca nu am pus ansoa. Demult vroiam sa gasesc un sos ca lumea de paste si acum l-am gasit. Un gust perfect. Numai asa fac pastele de acum incolo. Multumesc mult! Si imi place foarte mult blogul! Numai bine!
Ce cuvinte minunate draga mea Clara!! Nu stiu cat le merit dar iti multumesc tare mult!! Te pupic cu drag si ma bucur mult ca iti place reteta!!
Kitty scumpa ai descris perfect reteta, e delicioasa, rapida si sanatoasa. Mie pastele integrale imi plac tare mult pentru ca au un aspect si un gust rustic. Tare bine ma simt dupa o portie de spaghetti integrale. Pupicei cu drag scumpa si ma bucur ca iti place reteta!!
Ma bucur ca iti plac Anonim!
Bianca draga mea am fost 4 persoane la masa si in 15 minute nu mai exista nici urma de spaghetti. Te pupic si ma bucur ca iti plac.
Vicky scumpa mea draga tare ma bucur ca iti plac retele mele. Te pupic cu mare mare drag si multumesc pentru premiu draga mea!!
Adina draga mea sper tare mult sa-ti fi placut pastele in caz ca le-ai incercat. Te pupic cu drag si sa va fie de bine!!
Alina draga mea nici lui Cris nu ii plac caperele dar in paste le-a mancat cu foarte mare placere. Plus ca daca se spala putin inainte parca le mai dispare din gustul intepator. Tare ma bucur ca ti-au placut draga mea si astept sa imi spui cum ti-a iesit siropul daca l-ai incercat. Te pupic cu mare mare drag!!
adelina ma bucur tare mult ca iti place reteta!! te pup!
Gabriela draga mea bine ai venit si iti multumesc mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut! Te pupic cu drag!!
Buna !
Ti-am citit absolut tot blogul … reteta cu reteta si am ramas impresionata ! Imi place la nebunie si imi pare atat de rau ca s-a terminat.
Abia astept sa gatesc si eu din retetele postate de tine aici.
Multa bafta in continuare
Liana Mitroi
Bine ai venit Liana draga mea si multumesc mult ca ti-a placut ce ai gasit la mine pe blog. Astept cu mare drag sa incerci din retetele de aici si sper sa fii multumita de rezultat!! Te pup si te mai astept pe la mine!
Sunt de vis pastele astea, Laura. Imi place teribil cum gatesti!
Multumim pentru retetele minunate pe care le postezi.
Nu am gasit niciaieri, sau nu am stiut unde sa caut, locul pentru comentarii generale. Tinand ca asta vrea sa fac… Sunt novice in ale bucatariei, dar datorita retetelor tale, am prins un pic de curaj. Si pozele sunt super! Asa ca, multumesc!
Anca, draga mea, iti multumesc pentru aprecieri!!
Pup cu drag si te mai astept pe la mine!
Iubesc pastele si reteta ta este excelenta!!!
Buburuza mea draga, ma bucur mult ca-ti plac!
Pup!
Draga Laura imi plac f mult retetele tale in mare parte le am facut dar tu ca persoana esti extraordinara astept intotdeauna cu nerabdare retete noi multumesc Anika
Ce bine arata !
In plus imi place foarte mult acest site, am dat de el de cateva zile si tot incep sa fac chestii de pe aici 🙂
L-am pus la favorite !
O zi frumoasa.
Diana, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele!