Placinta cu carne


 Retete culinare – Placinta cu carne

Placinta cu carne - detaliu final

Anul acesta nu am avut timp pentru decoratiuni, iar masuta noastra de Paste a fost una aproape traditionala. Spun aproape pentru ca in loc de cozonac am servit o colomba pe care planuisem sa o fac in casa numai ca mi-au ajuns formele de colomba comandate mult prea tarziu si nu aveam cum sa ma apuc de un aluat complex care necesita timp si rabdare fara sa am formele in casa.

Am pregatit oua vopsite, o placinta cu carne dupa reteta mamei, absolut divina si simplu de facut, drob de miel, friptura de miel la cuptor si am incheiat cu o colomba si o cafea. A fost mai mult decat arhisuficient pentru doua persoane . Am avut un Paste foarte linistit si daca era si frumos afara era absolut perfect. Din pacate a plouat toata ziua si a fost frig asa ca am amanat iesirea la munte planuita.

Oricum sunt foarte multumita pentru ca tot ce am pregatit pentru acest Paste a iesit perfect.

Aceasta placinta cu carne o pregateste mama mea foarte des si pot spune ca este delicioasa. Foarte simplu de executat, rapida si la indemana oricui.

Ingrediente – Placinta cu carne (tava de 35×40)

  • 2 foi dreptunghiulare de aluat foietaj
  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 1 ceapa medie
  • 5 oua
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

  • Curatam ceapa si o tocam foarte marunt apoi o calim in 2 linguri de ulei (nu o caliti decat 2 minute maxim).
  • Adaugam carnea tocata, sarea, piperul, amestecam bine si o lasam la foc mic, pana isi schimba culoarea, cam 25-30 minute.

Placinta cu carne - preparare carne de porc calita

  • O lasam sa se raceasca. Separat spargem 5 oua, le batem cu o furculita, le adaugam amestecului de carne complet rece si amestecam bine.

Placinta cu carne - preparare umplutura

  • Tapetam o tava de 35×40 cm cu ulei si faina si asezam prima foaie de aluat foietat pe care o acoperim cu un strat subtire de gris. Grisul va impiedica aluatul sa ramana crud.

Placinta cu carne - aluat foietat in tava

  • Punem amestecul de carne si oua peste prima foaie, acoperim cu a doua foaie de foietaj pe care o intepam cu o furculita din loc in loc. Separat amestecam un galbenus de ou cu putin lapte sau smantana mai lichida si il intindem pe deasupra foii superioare.
  • Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-40 minute sau pana cand placinta se desprinde singura de pe marginile formei si este rumena.
  • Daca in momentul in care o scoateti, observati ca are multa grasime de jur imprejur, inclinam usor tava si eliminam tot acest surplus de grasime.

Atentie, acest lucru se face imediat dupa ce am scos placinta di cuptor pentru ca daca o lasam sa se raceasca va absorbi toata aceasta grasime.

  • Dupa ce s-a racit o taiem in patratele micute si o servim.

Placinta cu carne - detaliu final placinta

  • Este delicioasa.

Placinta cu carne - patratele placinta

  • Daca doriti sa o serviti calda o puteti incalzi la microunde un minut sau la cuptor 2-3 minute. Se pastreaza in frigider acoperita cu folie alimentara. Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu carne
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 159 Review(s)

27 comentarii la “Placinta cu carne

  1. Anonymous spune:

    Draga Laura!!Am si salvat reteta ca mi se pare tare simpla si buna.Tarta cu carne cartofi si branza de la tine e super buna e preferata nepotului meu de cand a mancat la noi.Multumesc pentru retetele super!!!Agnes

  2. Laura spune:

    Agnes draga mea ma bucur mult ca nepotelul tau este fan tarta de cartofi. Placinta asta este delicioasa si foarte dar foarte simplu de facut. Te pupic!

  3. Laura spune:

    Foarte buna e Goldielocks. Mama o face foarte des si intotdeauna dispare imediat de pe masa. O sa vin si cu varianta cu ciuperci care este si ea extraordinar de buna. Te pupic!

  4. Amalia spune:

    Draga Laura aseara la cina am avut invitati niste prieteni dragi si am facut placinta ta. A avut un succes teribil, e foarte gustoasa. Data viitoare fac portie dubla va nu ne-a prea ajuns:) Astept nerabdatoare varianta cu ciuperci (sotului meu ii plac mult ciupercutele). Te sarut.

  5. Dimancea Maria spune:

    Buna Laura, imi poti spune daca pot sa inlocuiesc carnea tocata de porc cu cea de vita? Am cumparat-o deja si am descoperit reteta ta acum…:)
    te pup, si felicitari pentru tot ce postezi…e un deliciu lectura, de retete nu mai zic 🙂

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, sigur ca poti! Eu de multe ori o inlocuiesc cu carnea de vita pentru ca iese mai dietetica putintel.
      Pup cu drag!

  6. Maria Dimancea spune:

    🙂 multumesc mult pentru sfat! o fac asa si te anunt cum iese…cel mai probabil bun bun asa cum ies toate retele tale! Pup!

  7. georgiana spune:

    buna Laura am incercat si eu azi reteta ta sunt tare curioasa sa vad ce a iesit este la cuptor placinta te pupic

  8. Ionela spune:

    O minunatie mi-a iesit! Atat de molcuta, de rafinata! De mult am ochit-o,dar nu reuseam sa iau foi, acum m-am incumetat si tare m-am bucurat. O s-o incerc si pe cea cu ciuperci ca tre sa fie irezistibila si aceea. Tare as fi curioasa cum iese cu foi de casa, am vazut ca ai dat un link la placinta cu ciuperci. Multumesc pentru toate!

  9. nicoleta spune:

    se poate poate pune si ciuperci eu fac una la fel dar cu ciuperci…. si este la fel de buna …..like si pentru asta

  10. ioana spune:

    Buna Laura,
    Urmaresc de mult si cu mare drag blogul tau….am incercat multe retete si toate mi.au iesit super bine.
    Felicitari pentru munca depusa si la cat m.ai multe retete.

    P.S-as avea o intrebare…pot sa folosesc pasta sfoglia sau pasta brisè in loc de aluat foietat?
    Multumesc.

  11. Florin spune:

    Buna….ziua, buna si reteta…..am scurs tot amestecul de ceapa si carne, de grasime, inainte de a amesteca ouale….ca sa fiu sigur. Respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor