Tort cu Crema de Piersici – Retete culinare Torturi
Astazi se implinesc doi ani de cand fac parte din aceasta lume minunata numita blogosfera. Doi ani de retete, povesti si intamplari, doi ani in care am crescut si invatat, dar mai presus de toate, doi ani minunati in care am avut ocazia sa cunosc multe persoane minunate si sa leg prietenii deosebite. Nu stiu daca v-am povestit cum am inceput aceasta experienta. Am vorbit pe scurt despre inceputurile mele, dar aseara m-am intors un picut in timp si mi-am amintit cum am inceput si mai ales cum am continuat.
Acum doi ani eram membra a forumului culinar.ro, dar la un moment dat am simtit ca vreau o pagina personala, un fel de “caiet cu retete ”, unde sa scriu ce vreau si cand vreau. Ideea imi dadea tarcoale din ce in ce mai insistent, dar imi lipsea totusi curajul. Nici prin cap nu imi trecea ca voi avea vreodata atatia vizitatori si atatia prieteni minunati. Cristi a fost persoana care a insistat si insistat pana mi-am creat in sfarsit pagina mea personala .
Dar m-am tinut de la inceput de blog? Nici gand! Nu aveam deloc incredere in mine si desi imi doream sa ma citeasca cineva se parea ca acest lucru intarzia sa apara. Am uitat de blog si am continuat sa postez pe culinar. Pana intr-o zi cand mi-am amintit de blog si am intrat sa vad ce se intampla. In 3 saptamani nu se intamplase nimic! Nu aveam nici un comentariu, aveam per total vreo 25 de vizitatori unici si cam atat. In momentul acela am vrut sa sterg blogul si sa termin cu experienta asta. In momentul in care am vrut sa sterg blogul, am primit primul meu comentariu! Nu mi-a venit sa cred si am considerat acest comentariu ca pe un semn. Acel comentariu venit de la o persoana din Filipine mi-a dat forta si curaj. Datorita lui am continuat.
Am povestit acest lucru mai ales pentru cei care fac primii pasi in blogosfera. Aveti incredere in voi si mai ales aveti rabdare pentru ca mai devreme sau mai tarziu munca voastra va fi rasplatita. Blogosfera este o familie mare si primitoare si daca stii sa faci parte din ea, cu siguranta veti avea multe de castigat.
Va multumesc din toata inima ca mi-ati fost alaturi in acesti doi ani. Datorita voua am crescut si am invatat multe, asa ca va invit la o feliuta de tort cu crema de piersici si va astept in continuare sa ma vizitati. Este primul meu tort imbracat in fondant, asa ca nu este perfect, dar in timp sper sa obtin rezultate mai bune. Crema de piersici este absolut divina si simplu de facut, asa ca o recomand tuturor din toata inima.
Ingrediente – Pandispan de cacao (26 cm)
- 7 oua
- 210 g zahar
- 180 g faina
- 30 g cacao
Mod de preparare – Pandispan de cacao
- Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare dupa care adugam faina cernuta amestecata cu cacaua amestecand cu grija de jos in sus.
- Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pana se desprinde de pe margini, dupa care il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. In reteta pandispanului cu cacao, gasiti mai multe sfaturi pentru o reusita impecabila.
Ingrediente – Crema de piersici
- 30 g amidon
- 300 g piersici de la borcan din comert
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc piersici (sucul in care sunt conservate piersicile)
- 300 g frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente – Sirop de piersici
- 100-150 ml suc de piersici
- 200 ml apa
Mod de preparare – Crema de piersici
- Dizolvam amidonul in 75-80 ml din cantitatea toatala de suc, iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. Cand zaharul este topit iar sucul incepe sa bolboroseasca il turnam peste amidon, amestecam rapid (se va intari imediat aproape) si il mai punem pe foc cateva minute avand grija sa amestecam mereu.
- Obtinem un fel de crema semi transparenta. Adaugam in crema calda piersicile taiate marunt si amestecam,
- Lasam crema sa se raceasca si apoi adaugam frisca mixata foarte bine.
- Oprim vreo 4 linguri de frissca in cazul in care vom imbraca tortul in fondant. Va iesi o crema delicioasa cu o consistenta asemanatoare mousse-ului.
- Preparare sirop – Amestecam sucul cu apa si dam intr-un clocot dupa care il lasam sa se racesca. Daca il doriti mai dulce, puteti adauga 1-2 linguri de zahar in sirop, inainte de a-l fierbe.
Asamblare Tort cu crema de piersici
- Taiem blatul in 3 foi. Asezam prima foaie intr-un cerc detasabil, o insiropam si adaugam jumatate din crema. O intindem pe toata foaia.
- Adaugam a doua foaie, o insiropam si adaugam restul de crema dupa care inchidem tortul cu ultima foaie insiropata si ea.
- Daca doriti va puteti opri aici si il puteti orna cu frisca si cateva felii de piersica, dar eu l-am imbracat in fondant. De mult vroiam sa incerc si azi mi-am luat inima in dinti. Am facut doua mici greseli pe care vi le voi spune la sfarsit.
Marshmallow fondant a fost facut cu o seara inainte. Reteta o gasisti AICI.
- A doua zi, pudram masa bine bine cu zahar pudra si intindem fondantul in foaie cat de groasa sau subtire doriti.
- Ungem tortul cu un strat subtire de frisca. Rulam fondantul pe facaletul pudrat cu putin zahar pudra si il asezam cu grija peste tort.
- Aveti grija ca foaia de fondant sa fie mai mare decat tortul. Modelam fondantul cu grija si cand tortul este imbracat complet, taiem marginile cu un cutit .
- Dupa ce tortul este complet imbracat, trecem cu mare grija, cu facaletul, peste fondant ca sa scapam de bulele de aer.
- Am facut niste trandafirasi mici, taind fasiute din fondantul ramas si apoi rulandu-le.
- Si o felie mare mare pentru voi dragilor. Va multumesc pentru tot!
Sfaturi
- Am folosit la fondant zahar pudra facut in casa si amestecat cu o mica parte de amidon. Desi consistenta este perfecta si se poate lucra foarte usor, s-a simtit putin zaharul pudra . Deci NU folositi zahar facut in casa, ci numai cumparat.
- Foaia de fondant nu o intidenti subtire cum am facut eu, ci un picut mai grosuta (cca 7-8 mm)
Cum imbracam un tort in fondant
Laura multi ani de-acum inainte cu blogul. Imi place mult noul look si eu sunt in cautari de o fata noua la al meu 🙂
Despre tort: m-ai lasat fara cuvinte, e pinky cum imi place mie 😛 si la gust nicinu vreau sa ma gandesc la ora asta :)). Si eu am facut de Craciun primul meu tort invelit in pasta.
Pupici si numai bine!
La multi ani, Laura!
Felicitari sincere pentru nivelul la care ai adus blogul, pentru talentul tau si pentru retetele deosebite. Iti doresc mult succes pe mai departe si sa realizezi tot ce ti-ai propus sau iti vei propune in viitor!
Cu drag,
Narnia!
La multi ani! Felicitari din suflet!
La multi ani frumosi si gustosi in blogosfera si la bucatareala! Arata foarte bine noua hainuta a blogului. Imi place ca e curata si se incarca mai usor decat altele.
Te pup! O zi buna sa ai!
arata delicios tortul, si la cat mai multi ani iti doresc, o zi buna.
Felicitari, pentru 2 ani de blog!
I-ti urez cati mai multi inainte, si multe retete!
Felicitari pentru tort, se vede ce este mana de artist!
Pe curand!
La multi ani si la multe postari 🙂
Blogul tau este primul blog ce mi-a cazut sub priviri si a ramas in topul preferintelor mele.
La multi ani, felicitari!
Happy Birthday to your blog! Hope we'll celebrate many multiple times two years 🙂
La multi, multi ani! Blogul tau e minunat si il vizitez destul de des desi nu prea las "urme".Imi place mult si blogul foto, de fapt de acolo am ajuns aici…
Tortul e splendid! Desi nu sunt o mare consumatoare de torturi acesta m-a cucerit si cu siguranta il voi incerc.
Succes si bafta in tot ceea ce faci! Se vede pasiunea.
Ce bine ca n-ai abandonat! Ar fi fost pacat. La multi ani si cat mai multe retete minunate
LA MULTI ANI si multi inainte!Blogul este unul dintre preferatele mele!tortul este divin si felicitari pentru decor.De paste vreau si eu sa incerc pasat de zahar sa vedem ce o sa iasa!pupici
Bună!
Am întrebare! Peste tort cu crema din mascarpone se poate pune foaie din fondant? Sau mai bine-zis de ce foaia de fondant pusa pe tortul cu crema mascarpone, „curge” și nu prea sta pe tort?
Draga Gina, nu iti recomand sa pui fondantul peste mascarpone. Mascarpone este o branza care, datorita conistentei sale, umezeste foaia de fondant.
Poti sa ungi ultima foaie cu un strat subtire de unt sau de gem, in acest fel nu vei avea probleme cu fondantul.
Draga Laura,
Iti urez ani multi si plini, plini de bucurii in comunitatea virtuala a blogurilor si plini de retete minunate!
Acesta este blogul culinar pe care il urmaresc cu cea mai mare placere si cu cel mai mare interes… pe langa retetele delicioase pe care le postezi, sunt fascinata de fotografiile pe care le faci preparatelor tale… si n-am sa ma opresc nicicand sa te laud pentru acest aspect!
Te felicit si pentru noua tema a blogului, imi place mult, e aerisita si placuta la vedere, luminoasa si calda… ca o bucatarie de vis!:P
La multi, multi ani, Laura! Eu ma bucur foarte mult ca nu ai renuntat. Este primul blog care mi-a placut, chiar foarte mult, pentru tinuta deosebita. Esti exemplul meu pentru perseverenta, stil si continut. M-ai convins si cu tortul ca se poate sa faci ceva foarte frumos, chiar daca nu ai experienta si talent (ca mine!). Felicitari pentru toate creatiile tale si pentru ca esti asa cum esti, o persoana deosebita.
La multi ,multi ani fericiti!si cu multe retete incantatoare cum ne-ai obisnuit.Personal ,blogul tau imi face o deosebita placere,cea care scrie e foarte draguta,retetele sunt in mare parte usor de realizat si pana acum toate retetele pe care le-am facut mi-au iesit din prima.Tortul e superb,poate il voi incerca si eu cu ocazia sarbatorilor.Mi-ar face placere daca ai reusi sa postezi mai multe retete italiene,de exemplu cum se gatesc miile de buruieni si verduri care se gasesc din abundenta,mai ales ca a sosit primavara.Te pup si imbratisez cu drag…
La multi ani si de acum incolo!!!!
Tortul este minunat!!!!
arata superb tortul!scumpa laura la multi ani si sa ne incanti 9in continuare cu toate retetele tale!de fiecare data la inceput de drum e mai greu dar ma bucur ca nu ai renuntat si ai perseverat!te pup si o zi frumoasa
La multi ani!
Sa cresteti mari 🙂
La Multi Ani!
Te pup.
Felicitari, La Multi Ani !!!!
Sa ne uimesti inca multi ani cu retetele tale :-)))).
La Multi Ani! ….si bine ai facut ca nu te-ai lasat de blog ca uite ce loc minunat ai construit aici!
Tortul arata incredibil, parca nu imi vine sa cred ca asa ceva exista in realitate 😉
Te pup dulce!
Eu ii multumesc vizitatorului din Filipine ca altfel de unde mai faceam eu nasturasii fragezi de cioco? pup, iau in brate si la anu o s-o faceeeem si mai si mai lataaaaa. miha
la multi ani,complimente.
Tortul arată, pur şi simplu, divin! Trebuie să recunosc că acest blog culinar este favoritul meu! Urmăresc şi alte bloguri şi alte mâini îndemânatice într-ale bucătăritului, dar ce faci tu aici (şi dpdv culinar dar şi fotografic) este O ADEVĂRATĂ ARTĂ pentru care te apreciez şi de vizitez cu multă multă plăcere şi curiozitate întru încântarea simţurilor!
La mulţi mulţi ani de blogărit culinar şi fotografic pentru că merităm să ne încânţi cu talentul tău extraordinar! 🙂
Laurici scump, esti asa de dulce…m-a emotionat foarte tare povestioara cu inceputurile tale in blogosfera (m-am regasit si eu in ea)
Cum zicea si Laura, e minunat ca nu (ne-ai) abandonat 😛
Iti savurez fiecare postare, sa stii, chiar daca, din pacate, nu ajung sa-ti dau nici macar un mic semn…
Sa iti dea bunul Dumnezeu sanatate si bucurie in suflet ca sa ne umpli ochii (si uneori si burtile, hi, hi) si pe viitor cu creatiile tale culinare!!!
Pupici multi, multi si de la mine si de la Bogdi (si acum se uita cu mine la blogul tau, sa vedem noutatile 😀 )
La multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oh, Doamne, am uitat sa te complimentez pentru tortul de o finete aparte…
Frumos tare si delicat, exact ca tine 🙂
…trandafirasii sint de milioane si sectiunea la fel, felicitari din tot sufletul!!!
La multi ani!!!
Este un blog pe care il citesc cu drag si ma bucur ca nu l-ai sters!
Tortul e super apetisant!
Laura,
Tu ai fost sursa mea de inspiratie,de la tine am ajuns la Maya,apoi pe culiar si
mai apoi pe artaculinara.
Esti o adevarata artista.
Cred ca tie iti datorez faptul ca am si eu azi un blog culinar personal.
De la tine si de la alte fete minunate,am avut si mai am foarte multe de invatat.
Iti doresc sanatate si multa,multa inspiratie !
Te pup,
Lia
LA MULTI ANI ! inainte , Laura…sa fi sanatoasa si inspirata mereu , ca sa impartasesti cu noi retete minunate si apetisante…
Orice inceput e greu , insa la tine se vad roadele muncii virtuale….
Mult succes si ai sa ramai mereu o sursa de inspiratie si de nou in arta culinara , pentru mine , atata vreme cat va exista acest blog si blogosfera :D!
La multi ani!
Felicitari pentru blog!
La multi ani!!!
Cu drag,
Andreea
La cat mai multi ani Laura scumpa!
Ai un blog minunat, tu esti deosebita si retetele tale sunt delicioase…un pupic mare de la mine !
Tortul arata super si cu placere servesc feliuta virtuala.
La multi ani Laura!!!!! si la cat mai multe retete…
tortul este minunat, ma servesc si eu daca tot suntem la "aniversara". La multi ani!
La Multi, Multi Ani, Laura! Mi-a placut mult povestioara ta despre inceputurile blogului. Ma bucur si daca as avea ocazia, l-as felicita pe acel filipinez care ti-a trecut pentru prima data pragul blogului, pentru descoperirea facuta. Datorita lui astazi noi ne putem bucura de acest blog super dragut, cu niste poze … dupa cum ti-am mai zis eu o data, profesioniste.
Iar despre tort ce as mai putea spune, avand in vedere ca e roz? E preferatul meu, clar, m-ai cucerit cu el 🙂
Te pupic si sa ai o zi minunata!
La multi ani!Sa fii sanatoasa si sa ai putere de munca ,sa ne inspiri si sa ne incinti asa cum ai facut-o si pina acum!
te imbratisez cu drag!
La multi ani,multi inainte si felicitari pentru acest blogul minunat pe care il vizitez cu multa placere!
Iar tortul ,n-am cuvinte!Imi place prezentare lui:floricelele galbene se “asorteaza” cu bucatelele de piersica din crema(parca ai presarat floricele in crema!)XOXO
La multi ani, draga mea Laura. Am gustat tortul. Mmmm, minunat, am baut si un pahar in cinstea ta si a darniciei tale. Eu nu am inca incredere in mine sa imi fac propriul meu blog, dar poate intr-o zii. Imi dai curaj. Te vizitez cu placere si am multe retete de la tine. Multi, multi ani si tie si blog-ului tau. Pup mult, Nina
La multi ani, draga Laura. Si eu vizitez blogul tau minunat foarte des. Cat despre tort, este minunat. Nici eu nu prea faceam torturi, dar mi-am luat inima in dinti (cum se spune) si am facut un tort de ziua mamei mele si de ziua copilului meu (a implinit 29 de ani) si am prins curaj.
Felicitari, inca o data, pentru blog si ma bucur ca esti prietena mea.
Te pup dulce,
Doina.
La multi, multi ani, cu cat mai multe postari delicioase!
Tare frumos tortul, lasa-l pe mana mea, nu rezista 5 minute 🙂
La multi ani!tie si blogului tau MINUNAT!
Acum trei ani(defapt in iunie vor fi trei ani)cind am intrat pe internet si imediat te-am descoperit(inca de pe vremea celuilalt blog al tau parca daca nu ma insel)am ramas foarte placut impresionata de retetele tale,de prezentare etc.
Pot spune ca multe retete am incercat de la tine!
Iti aduci aminte asai?ca am fost printre primele persoane care lasa comentarii!!!
Tortul excelent din toate punctele de vedere!Arata demential!
LA MULTI ANI VOUA !
La multi ani Laura! Si tine-o tot asa sau mai bine zis, la mai mare :))! Multumesc de retete si sfaturi!
La Multi Ani!! Si sa impliniti cat mai multi!
Te pup.
La multi ani Laura!… si la cat mai multe retete. Felicitari pentru acest blog minunat pe care il vizitez cu multa placere! Si multumesc mult pentru cuvintele
de la inceput. Citind ce ai simtit acum doi ani, imi da speranta. Si eu sunt incepatoare si ma intreb daca nu am ajuns prea tarziu in aceasta lune a blogosferei culinare. Succes mai departe, Sanda.
LA MULTI ANI!te urmaresc de mai mult timp,dar nu am indraznit…acum insa e ocazie speciala…am sa incerc si eu minunatul tort…
la multi ani, si multi inainte!
La multi ani Laura, atat tie cat si acestei frumuseti de blog. Pentru mine este o incantare de fiecare data cand parcurg ceva scris de tine. Ti-am mai spus ca este un blog elegant si rafinat. In ceea ce priveste tortul, multumesc pentru servire, este la fel de finut ca si tine. Iti doresc cat mai multe retete bune, sa fi in continuare la fel de prietenoasa si de primitoare in "casa ta". Te pup cu mare drag.
La multi ani, ma bucur mult ca nu ai renuntat. pt mine esti o prezenta esentiala. de 1,9 luni ne-am mutat in Canada si am renuntat la serviciu pt cine stie cati ani. mai renuntasem si dupa nasterea celorlalti 2 copii, dar acum mi-a fost mai greu deoarece ma reobisnuisem cu a invata ceva nou aproape zilnic. m-am reintors la schimbat pampersi la piticu nr 3, dar mi-am propus sa nu ma uit pe mine si sa continui sa invat. si cu un sot pretentios la mancare si copii care apreciaza si gustul si designul, era clar domeniul ce trebuie imbunatatit. iza a fost prima descoperita, si am ramas cucerita, laura laurentiu este o artista, dar tu… esti eu mai talentata. ti-am ramas fidela pt ca avem aceeasi gusturi si atunci cand primesc un mail nu conteaza cat sunt de obosita, deschid imediat cu mare interes, curiozitate sa vad ce mai incerc zilele urmatoare. poate nu am scris suficient in comentarii, dar am vrut sa stii acum in prag de aniversare cat de mult insemni pt cititorii tai. sunt sigura ca sunt multe ca mine. te pup, si sa ai numai satisfactii. fotografiile sunt superbe ca de obicei, si tortul dulce foc. bine ca nu e fi-mea langa mine ca acum ma trimitea la bucatarie.
Alizel mic si frumos multumesc mult de tot pentru urare!!
Tema anterioara ma enerva cumplit. Incepusem sa primesc email-uri in care mi se spunea ca blogul nu se incarca deloc cum trebuie asa ca am facut marele pas si l-am schimbat.
Sa stii ca am inceput sa ma indragostesc de fondant si chiar vreau sa imi cumpar niste accesorii pentru decoratiuni. Pupicei cu mare drag si multumesc muuult!!
Narnia draga mea iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele tale. Iti doresc si eu mult succes si iti multumesc ca ma vizitezi!! Pupicei cu drag!!
Multumesc mult Judith draga mea!! Pupicei multi!!
Diana draga mea multumesc mult pentru urare!! Ma bucur mult ca iti place noua hainuta. Eu m-am indragostit de ea si tare ma bucur ca am hotarat in sfarsit sa o schimb pe cea veche. Te pupic!!
Daniela ma bucur tare mult ca iti place tortul. Te pup si multumesc pentru urare!!
Daniela draga mea multumesc mult pentru urare. Nu prea a iesit cum vroiam dar a fost bine pentru prima aventura cu fondantul. Te pupic cu mare mare drag!!
Lipo multumesc mult pentru urare si iti multumesc mult ca ma vizitezi. O primavara minunata iti doresc!!
Thank you very much Garffyka!!
April draga mea multumesc mult pentru urare si iti multumesc ca imi vizitezi ambele bloguri. Te pupic si o primavara minunata sa ai!!
Laura draga mea si eu ma bucur acum ca nu am abandonat. Te pupic si multumesc mult pentru urare!!
Andreea draga mea multumesc mult pentru urare si ma bucur ca iti place tortul. Sunt convinsa ca iti va iesi fondantul pt ca se face tare simplu. Te pupic!!
Draga mea Carla iti multumesc din toata inima pentru cuvintele tale si ma bucur mult ca iti place noua tema a blogului. Te pupic cu mare drag si te astept intotdeauna cu mare drag sa ma vizitezi!!
Iti multumesc din toata inima pentru cuvintele tale splendide draga mea Elena!! Sunt absolut convinsa ca iti va iesi un tort mult mai frumos decat al meu pentru ca esti, fara indoiala, o persoana foarte talentata pe care eu o iubesc tare mult. Cu drag te imbtratisez si iti multumesc!!
Draga mea Laura multumesc din suflet pentru urare si iti multumesc ca ma vizitezi. Sa stii ca este divin tortul, cu fondant sau fara, tot delicios ramane. Multumesc tare mult pentru sugestie si in curand voi veni cu retete de primavara. Te pupic!!
Antzu' scumpa mea iti multumesc din suflet pentru urare si sa stii ca ma bucur enorm ca nu am abandonat aceasta experienta care mi-a adus pe parcurs o multime de prieteni minunati!! Te pupic cu maaaare drag!!
Multumesc mult m.t pentru urare si ma bucur mult ca iti place tortul meu!! O zi excelenta iti doresc!!
Multumesc mult Zany!!
Te pupic cu drag Mrs. Green Foot si multumesc mult pentru urare!!
Multumesc mult Reka pentru urare!
Ama scumpa mea draga din suflet multumesc pentru urare si ma bucur enorm ca iti place tortuletul meu. Data viitoare totusi voi fi mai atenta la fondant si il voi face cu zahar cumparat. Puuuup!!!
Bucurie mare mare Pescarusule ca ai trecut pe la mine!!! Stii ca regret enorm ca nu imi amintesc deloc cum se numea persoana din Filipine pentru ca i-as fi facut o vizita sa ii las un comentariu.
Aaaaa si imi amintesc acum de inca o chestie haioasa foc. Filipineza mea draguta m-a intrebat in comentariu daca nu vreau sa fac un link exchange cu blogul ei. Am cautat vreo ora pe google sa vad ce inseamna acest link exchange pt ca nu aveam idee!!
Pupicei si te mai astept pe la mine!!
La multi ani!
Sa ne traiesti si sa ne uimesti in fiecare zi cu ceva nou si bun.
Esti deosebita!
O sursa inepuizabila!
Multumesc mult Stefan!!
Svea draga mea multumesc muult pentru cuvintele tale deosebite si iti multumesc ca ma vizitezi!! Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine!! O primavara minunata sa ai!!
Lauriciul meu drag si frumos ce bucurie mi-au produs cuvintele tale!!! Tu stii ca eu te iubesc foarte mult si ca blogul tau m-a inspirat si fascinat din prima clipa de cum l-am descoperit. Si eu te vizitez ffff des si nu imi scapa nici o minunatie de-a ta dar trebuie sa recunosc ca la capitolul comentarii stau extrem de prost, lucru pe care tot promit ca il voi corecta.
Draga mea pupicei din toata inima tie si lui Bogdilici mic si frumos si multumesc muuult ca iti place tortuletul!!
La Multi Ani, draga noastra! sa fii sanatoasa si fericita si sa ne mai bucuri ani multi de acum incolo, cu minunile tale! ne imbogatesti viata si ne-o faci mai frumoasa, si iti multumim pentru asta si iti trimitem si noi cele mai frumoase flori din lume!
Tortul arata superb si stiu ca e delicios, asa ca o sa dispara repede, ca tot ce e facut de manutzele tale indemanatice si delicate!
Iti multumim ca ne esti alaturi si ne lasi sa facem parte din viata ta!
Multi Ani traiasca,Multi Ani traiasca..La Multi Aniiiiiiiii!!!!!!!!!
Oana draga mea iti multumesc mult pt urare si ma bucur mult ca iti place tortuletul. Te pupic!!
Lia draga mea ma bucur enorm ca te-am inspirat si ai hotarat sa iti creezi blogul minunat pe care il ai. Esti o persoana ffff talentata si ai niste minuni de retete. Te pupic cu mare drag si iti multumesc pentru toate cuvintele minunate!!
Iti multumesc pentru cuvintele deosebite dintimisoara si iti multumesc mult ca ma vizitezi!! Te astept si in continuare cu mult drag si sper sa iti placa ceea ce voi posta de acum inainte!!
Multumesc pentru urare draga mea Andreea!! Te pupic cu drag!!
Lissa draga mea multumesc muuult pentru urare si tare ma bucur ca iti place tortuletul meu!! E cam cu defecte dar a fost priul de acest gen. Te pupic cu mare mare drag!!
Ina draga mea multumesc muuult pentru urare si sper sa iti fi placut felia virtuala de tortulet!!! Te pupic cu mare drag!!
Betty draga mea stii ca si eu ma chinuiam sa imi amintesc cum o chema pe filipineza mea?? Din pacate nu imi amintesc pentru ca a trecut f mult timp de atunci. Cu drag te pupic si multumesc mult pentru cuvintele tale. Ma steptam sa iti placa tortuletul pentru ca stiu ca tu adori rozul si chiar ma gandeam la tine in timp ce il imbracam. Pup pup!!
Janet draga mea ma bucur mult sa te revad!! Multumesc din suflet pentru urare!! Te pupic cu mare drag!!
Carmen draga mea multumesc mult pentru urare si ma bucur mult ca ti-a placut tortuletul aniversar. Te pupic cu mare drag!!
Draga mea Nina multumesc din suflet pentru urare si ma bucur ca ti-a placut tortuletul. Trebuie sa ai curaj draga mea. Sunt absolut convinsa ca vei avea un blog exceptional si iti vei face foarte multi prieteni. Te pupic si incearca pentru ca nu ai nimic de pierdut ci numai de castigat!! Pupicei!!
Doina draga mea iti multumesc pentru urare si pentru vizita si La Multi Ani cu multa sanatate copilului tau. Te pup cu mare mare drag!!
Ce dulce ai fost Alexandrina draga mea!! Sa stii ca nici aici nu a durat foarte mult mai ales ca jumatate l-am dat gazdelor nosatre. Te pupic si multumesc mult pt urare!!
Imi amintesc Mariana scumpa mea!!! Au trecut 3 ani de cand aveam celalalt blog??? Asa de mult?? iti multumesc draga mea ca mi-ai fost alaturi de la inceput si inca ma vizitezi!! Cu drag te imbratisez si iti ursez tot binele din lume!! Pupicei scumpa!!
Multumesc din suflet pentru urare Strumfa!! Te pupic cu mare drag!!
Multumesc mult Elisa draga mea!! Te pup!!
Draga mea Sanda nu ai ajuns deloc prea tarziu. Nu exista "prea tarziu" in blogosfera pentru ca fiecare dintre noi e deosebit in felul lui. Multumesc din suflet pentru urare si mult succes iti doresc!!
Draga mea Geta multumesc mult pentru urare!! Te pupic cu mare drag si ma bucur ca mi-ai scris!!
Multumesc mult Dana draga mea!! Te pupic!!
Ghiocelul meu drag iti multumesc din inima pentru minunatele cuvinte si ma bucur mult ca te-am cunoscut. Esti o persoana deosebita si vizitez cu mare drag blogul tau minunat. Te pupic dulce!!
Draga mea Raluca iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si iti multumesc ca ma vizitezi. E greu sa renunti la servici pentru ca si eu am trecut prin asta acum cativa ani si mi-a fost cam greu sa ma obisnuiesc . Iti doresc din toata inima acomodare cat mai rapida in Canada si sa iti creasca mari, frumosi si sanatosi cei trei copilasi ai tai. Te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine!!
Fluturas draga mea iti multumesc mult de tot pentru urare!! Te pupic cu mare mare drag!!
Ce urare minunata draga mea Broscutza frumoasa!! Cu drag te imbratisez si iti doresc tot binele din lume!! Pupicei infiniti!!
La multi ani Laura pentru cei doi anisori de blog,felicitari pentru retetele delicioase si la cat mai multe de acum inainte!Te vizitez intotdeauna cu mare placere.Cat despre tort, o minunatie,am salvat reteta si cu siguranta o voi incerca intr-o zi.
La multi ani drafa Laura!
Vreau sa iti spun din nou ca te admir enorm de mult
si te vizitez in fiecare zi…am mai gatit o gramda de retete de la tine chiar dak nu ti-am mai scris….esti o bucatareasa excelenta si cand nu stiu ce sa mai gatesc trec pe la tine sau pe la Amalia(Cluj) 😉
Voi sunteti scaparea mea!
iti multumesc din inima ca existi si tot respectul meu pe munca care se vede ca o faci cu f multa placere si pe care o imparatsesti si cu noi!LoReDaNa
Multi pupici draga:*:*:*:*
La multi ani, cu multe retete minunate pe mai departe, ma bucur ca ti-am descoperit blogul, care este o incantare! Am si eu un blogut, care are doar o juma de an, nu cred ca la 2 ani sa fie asa frumos, util si interesant ca al tau. Tortul aniversar e minunat!
La multi ani esti o bucatareasa desavarsita abia astept sa mai postezi cate ceva felicitari
Laura datorita retetelor tale bine scrise am avut curajul ca eu,o bucatareasa mamica incepatoare sa fac niste mancaruri delicioase;multumesc si la multi ani!
Draga mea Vio iti multumesc din tot sufletul pentru urare! Te pupic cu mare mare drag si ma bucur mult ca iti place tortuletul!
Draga mea Loredana multumesc pentru cuvintele tale. Ma bucur tare mult sa stiu ca retetele mele sunt citite si incercate. Te pupic cu mare drag si un weekend minunat iti doresc!!
Draga mea Maria Elena sunt convinsa ca blogul tau va creste si va deveni mare mare si frumos. Nici al meu dupa ajumatate de an nu arata ca acum dar in timp l-am mai imbunatatit. Te pupic cu mare drag si iti multumesc mult pentru urare!!
Multumesc pentru urare draga Adriana! Te pupic si chiar azi voi posta o noua retetuta simpla foc!! Te pupic cu drag!!
Doralina draga mea eu iti multumesc ca ai incercat din retetele mele si ca ti-au placut. Mult spor in bucatarie si multumesc pentru urare!!
Felicitari scumpa Laura!!!! Am intarziat un pic cu felicitarile, a trebuit sa lipsesc cateva zile si uite – am scapat evenimentul.
Vreau sa te stiu intotdeauna inovatoare, plina de surprize si retete fantastice cum numai la tine le gasesc(de cand gatesc retetele tale, sotul ma lauda si mai mult pentru reusitele mele culinare). Pentru asta – un multumesc enorm!!!!!
La multi ani! Felicitari! Ai unul dintre cele mai frumoase bloguri culinare romanesti!
la multi ani! sa cresteti mari si frumosi, si tu si blogul 🙂
de cate mallows e nevoie pt glazura?
La multi ani!!!
Irina draga mea multumesc mult pentru urari!! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele si promit sa vin cu noutati cat mai des posibil. Te pupic si o primavara minunata sa ai!!
Bucatar Maniac multumesc foarte mult pentru urare!! Iti doresc o primavara minunata si la cat mai multe retete delicioase!!
Multumesc mult draga mea Yuki!! Cred ca au intrat cam 20 de marshmallow. Te pupic!!
Multumesc mult draga mea Elle!!
Felicitari pentru un website foarte vesel si optimist. Am ramas fara suflare dupa ce am vazut cateva din lucrarile tale de arta, adevarate bijuterii. Iti urez mult succes in continuare.
Ligia
si aparte eu fac si fondant din marshmelows si pasta de zahar si amandoua miau iesit super din prima tura cand am inceput sa le fac, asa ca eu zic ca dc macini zharul fin fin fin fin de tot iti iese
am si eu poze cu torturila facute din fondant, unde as putea sa ti le trimit ca sa le vezi si sami zici parerea ta??? mersi
Draga mea Ligia iti multumesc din tott sufletul pentru cuvintele tale!! Te pupic si te mai astept cu mare drag pe la mine!!
Adina draga mea cu siguranta ies amandoua si cu zahar facut incasa numai ca cel din comert are in el o cantitate foarte mica de amidon care ajuta foarte mult la rezultatul final al fondantului. Eu am incercat acest fondant si cu zahar cumparat si cu zahar facut in casa si desi cel facut cu zahar macinat in casa a iesit excelent nu are totusi textura si finetea fondantului realizat cu zahar cumparat.
Imi poti trimite pozele la:
Te pup si abia astept sa vad torturile tale!!
La multi ani!
Chiar daca cu o mica inatraziere, vreau sa te felicit pentru tot ceea ce faci! Esti perfecta din toate punctele de vedere! Toate preparatele tale sunt deosebite.
Acum referitor la fondant, demult voiam sa fac un tort acoperit cu fondant dar nu am indraznit. As avea o intrebare, fiindca stiu ca esti rabdatoare si amabila si raspunzi tutror celor care te solicita.Cum rezolvi pliurile care se formeaza pe margine cand pui fondantul pe tort. Vad ca la tine nu se vede nici o urma, nici un pliu. Iti multumesc anticipat pentru raspuns! (Anamaria)
Draga mea Anamaria multumesc tare mult pentru cuvintele tale. Am atasat un mic filmulet care ne invata pas cu pas cum imbracam un tort in fondant. Este tare simplu dar mai complicat de explicat asa ca in acest fil vei vedea pas cu pas cum se realizeaza acest lucru. Te pupic!!
Draga Laura,
Am facut luni seara acest tort, pentru baietelul meu care pe data de 6 iulie a implinit 7 ani, dar care nu s-a putut serba atunci cu colegii de la gradinita, pentru ca eram plecati in concediu.
Am adaugat la crema 2 linguri cu fulgi de ciocolata, l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu felii de piersica si visine.Marti dimineata, am dus si tortul si copilul la gradi.Vrei sa stii finalul? Tortul a fost ras din farfurii de catre copii, s-au lins pe degete la propriu si au decretat ca sunt o super mama.Un asemenea calificativ venit din partea copiilor reprezinta foarte mult.Aprecieri am primit si din partea educatoarei si chiar a doamnei care le gateste copiilor, o profesionista dealtfel.Iti multumesc mult.
Toate retetele tale sunt minunate.
Cu drag,
Cristina
Te salut si te felicit pentru retetele tale minunate am facut mai multe dintre ele astazi am executat Laptele condensat pt prajiturica Negresa cu inima cu cocos abia asteppt sa o savurez si am si eu o intrebare:De unde pot procura si eu fondat pt tortuletul acesta minunat rozsi apropo La multi ani pt cei 2 ani pe care ii sarbatoriti!!! Si iti multumesc pt raspuns anticipat.
Draga mea Gabi ma bucur mult ca ti-a placut negresa! Din pacate nu stiu exact de unde poti cumpara fondant dar ma gandesc ca in super marketurile mari trebuie sa se gaseasca. Am aici reteta de fondnt explicata pas cu pas:
Se face foarte simplu si e chiar distractiv de lucrta cu el.
Te pupic cu drag!
Vai Cristina draga mea cat m-a bucurat comentariul tau!! Bucuria mea cea mai mare este atunci cand aud ca retetele mele sunt apreciate si savurate de cei mici!! Te pupic cu mare drag si iti multumesc mult ca l-ai incercat!!
In viata mea nu mi-a iesit un blat mai bun.Reteta clasica 6 oua, 6 linguri etc nu mi-a iesit niciodata ca lumea. Astazi voi incerca aceasta crema de piersici. Nepotul meu implineste 17 ani si vreau sa-i fac o bucurie. Multumesc ca existi.
Revin cu impresii.
Diana
Draga Laura,simt nevoia sa iti multumesc pt minunatul blog pe care l-ai creat,ori de cate ori postez un comentariu…Am fost mereu pasionata de gatit,dar de cand am descoperit blogul tau,pur si simplu s-a schimbat totul…gatesc diferit…Peste 2 saptamani e ziua mea de nastere si vreau sa fac tortuletul tau imbracat in fondant…De fapt acum merg la Carrefour in speranta de a gasi marshmallow-uri albe si coloranti alimentari de culorile pe care le doresc.cred sigur ca o sa fac mult mai mult de cat trebuie,de frica sa nu fac prea putin…mai scriu dupa…pupici!
Am gasit Chamallows de la Haribo,dar numai alb cu roz…Oricum,vroiam si roz,insa nu am reusit sa gasesc colorantii.Sunt disperata,fiindca vreau sa il fac in 3 culori,roz inchis,deschis si maro sau negru…Si nu gasesc nicaieri decat albastru si galben.Laura,te rog da-mi o idee unde sa caut,tot in italia locuiesc si eu…Pup si sper sa imi dai o idee…
Ana scumpa mea mutumesc pentru cuvintele tale. Tare ma bucur ca blogul meu te-a ajutat sa iti creezi un sil propriu in bucatarie.
Draga mea, chiar acum jumatate de ora m-am intors de la cumparaturi si am vazut coloranti si la Eurospin si la Conad. Mergi neaparat la Eurospin si cauta pentru ca eu mereu am vazut acolo toate culorile. Din pacate nu pot sa-ti spun daca sunt buni pentru ca eu nu folosesc coloranti si nu am cumparat niciodata dar de avut, au avut mereu la Eurospin. Intreaba pe cineva de la casa daca nu le gasesti singurica. De obicei sunt in acelasi loc cu esentele, aproape de intrarea in market.Tot la Eurospin gasesti si marshmallow galbene, roz, rosii, albe, etc.
Pupicei cu drag si sa-mi spui daca ai gasit pana la urma.
Draga mea,daca ai sti cate peripetii au fost din nou cu fondantul…l-am gasit la carrefour doar de la haribo si doar roz cu alb,dar e super ok,pt ca vroiam sa il colorez in culori tari oricum,deci nu mai conta.Despre coloranti am gasit DOAR la Conad,iar Eurospin-ul e prea peste mana.sunt 2 sau 3 in bologna dar toate in oras si stii cum e cu traficul si parcarile si strazile inchise la anumite ore…iar acum ca mi-ai zis ca ai vazut toate culorile m-ai facut prea curioasa,deci cu prima ocazie dau o fuga.OK,am cumparat tot ce trebuia pt portie dubla si de tort,si de fondant.Am cautat pe net destul de multe despre MMF,asa ca am luat un pic mai mult zahar pudra.Am topit marshmallow-urile(aici chamallow) in microunde,cu 6 linguri de apa,portie dubla,am pus zaharul ca in toate retele,am facut totul cum trebuia doar ca imi intrasera deja 6 pachete de 125 zahar pudra….deci in loc de 660 erau deja 750…si partea comica e ca era ca la inceput,fara nici o consistenta…cu mainile pline de mmf am inceput sa caut daca mai am vreun plic prin de zahar,dar nu.M-am spalat pe maini si am iesit sa cumpar zahar.am mai cumparat inca 4 pachete insa nu am mai gasit normal,ci doar vanilat.Era prea tarziu sa ma mai gandesc la din astea asa ca le-am luat.Cand m-am intors,MMF-ul meu avea consistenta caramelelor gumoase si apa pe care o pusesem plutea in jurul lor.Am mai pus castronul cateva secunde iin microundesi am inceput iar cu zaharul…Deci,anunt pt cei care cumpara marshmallows de la Haribo : Inghit foarteee mult zahar pudra…asa ca fiti pregatiti,nu faceti ca mine…cumparati mai mult ca nu strica in casa..Continuu…Am pus un pachet,2,3 si am ajuns si la al 4 lea deci 1,250 kg zahar pudra pane degli angeli :)pt exact 1 punga jumatate de marshmallow de la haribo(300g) si 6 linguri de apa,deci mai mult decat dublu…Si era tot groaznic de lipicios asa ca nu mai ieseam inca o data dupa zahar orice s-ar fi intamplat.Am luat frumos o cutie cu amidon de porumb,si am pudrat aluatul pana a prins consistenta corecta.apoi i-am pus colorantii(rosu,galben,verde din care am facut 2 tonuri de roz,rosu,verde,portocaliu,mov si galben)colorantii praf sunt groznic de greu de gasit aici asa ca am folosit lichid.Si s-a inmuiat din nou,si eu am pus din nou un pic de amidon…Arata f bine acum dar in seara asta o sa ma apuc sa fac nicte decoratiuni sa vad cum se lucreaza,imi e frica sa nu fi gresit cu amidonul,dar nu mai puteam…dupa 1,250 de zahar deja renuntasem…asa ca in seara asta il incerc,iar daca nu e ok,mai fac o data ca am cunmparat marshmallows sa ajunga pt 5 torturi :)proba decisiva in seara asta,deci…revin cu amanunte si intre timp ma rog sa nu fi gresit punand si amidonul la sfarsit…Cat de mult am scris…Te pup si tine-mi pumnii 🙂
Wooooooow Ana scumpa cate peripetii ai avut!!!! Si mie mi-a intrat prima data mai mult zahar la fondant dar nu atat de mult. Chamallow sunt tot marshmallow? Chiar nu stiu care e diferenta dintre cele doua dar oare nu din cauza asta a intrat atat de mult zahar? In Germania am folosit marshmallows de la haribo si mi-a iesit foarte bine fondantul, desi cred ca atunci mi-a inghitit cu vreo 200 gr de zahar mai mult.
Sunt foooorte curioasa cum te-ai descurcat pana la urma si daca ti-a reusit fondantul asa ca te rog sa ma tii la curent cu evolutia lui.
Pupicei Ana draga mea si mult spor!!!
Laurica draga,acum trec la facut tortul,iar dupa amiaza ma apuc de decorat.Sper din suflet sa imi iasa,ca ieri era sfaramicios,insa l-am incalzit putin si am reusit sa intind,deci cred ca o sa fie ok…Chiar da imi iese sau nu,de acum inainte toate torturile le voi imbraca si decora in fondant fiinda dupa ce am vazut ce culori minunate mi-au iesit,si caaaaateeee se pot face cu el…E o adevarata arta,iar eu am si rabdare si imaginatie…Ador fondantul!Pe culinar cineva zicea ca se pune zahar pudra din comert(deci cu amidon) si concomitent amidon…iar ca la topit e posibil sa se distruga gelatina din MM,si ca trebuie topit in etape.dar eu asa am si facut,1 minut jumatate,oprit si amestecat la fiecare 30 sec…ca in final erau inca netopite in el,dar nu l-am mai pus in microunde,de frica asta,si s-au topit singure,ca era caldut mm-ul.Iar cat despre chamallows,la inceput si eu eram speriata ca nu gasesc marshmallows,dar daca te uiti pe site-uri franceze ei au doar retete de fondant chamallow…deci e sigur acelasi lucru…singura chestie e ca nu am gasit nicaieri,si s-ar putea ca pt compozitia chamallow-urilor sa fie mult 3 linguri de apa…Parerea mea asta e,ca am si citit dar prea tarziu,ca difera de la marca la marca cantitatea de apa si zahar care o va inghiti…Oricum,deocamdata sper sa imi iasa.Daca nu merge mai fac azi unul cu putina apa si il ornez maine,ca doar maine e ziua mea 🙂 dar sper totusi sa imi iasa.Pupici si te tin la curent !
Nu am mai avut timp sa scriu,insa o spun acum ! A iesit o minunatie,au ramas toti cu gura deschisa…Am facut 3 torturi,de la mic la mare,initial am vrut sa le etajez,insa cum intentia mea era sa daruiesc 2 din ele nu avea rost sa le mai murdaresc,de dragul etajelor.Asa ca am facut o biluta destul de mare roz pal,pentru imbracat,iar restul in mai multe culori,care au iesit minunateeee cu colorant alimentar lichid,in 3 culori cunosc pe lume.Le-am amestecat si din rosu si albastru mi-a iesit un mov minunat,galben-albastru si un verde incantator, rosu-galben si un portocaliu perfect,s.a.m.d. 🙂 Singura problama a fost asta: cum eu nu am stiut ca Marshmallow-urile de la haribo au nevoie de mai putina apa si mi-au luat foarte mult zahar (plus amidon) a iesit putin sfaramicios,insa total neobservabil pentru un ochi din exterior.Pentru mainile si rabdarea mea insa,TOTAL OBSERVABIL. :)) Oricum de acum inainte MMF forever ! Data viitoare in loc de 3 linguri de apa voi pune 1,la acelasi tip de MM,si sunt sigura ca va fi ok.Cat despre bunatatea tortului in sine,nici nu mai vorbes…Un pandispan atat de bun nu ca nu mai facusem,nici nu mai mancasem in viata mea,crema la fel.Deci,din nou un succes,si totul datorita tie ! LUV U !!!! ♥♥♥
Love you toooooo scumpa mea!!! Am vazut minunile la tine pe blog si am ramas fara cuvinte. Absolut superbe ti-au iesit toate trei scumpa!!
Pupicei cu mare drag si iti multumesc mult ca ai incercat reteta!!
Multi ani inainte cu blogul Laura!
Sa ne mai incanti cu delicioasele tale torturi si preparate!
E o placere sa te citim!
Cu drag Ioana
Ioana iti multumesc mult pentru urare!
Te pupic cu mare drag!!
Frisca trebuie cum este hulala sau la lic dr oetker?
Anonim, hulala mi se pare mai buna decat cea de la plic.
Poti folosi daca doresti si frisca narurala. Cand eram acasa am cumparat o data frisca lichida Dorna si mi-a placut f mult.
Am facut si eu pentru duminica acest tort,este minunat, foarte usor de facut ( bine eu nu am facut fondantul si l-am imbracat in frisca) crema este divina.Re comanda sa se foloseaca frisca naturala , este mai buna crema.
Va rog mult sa-mi spuneti si mie ce frisca sa folosesc. Vreau sa-i fac tortuletul fiicei mele care implineste 4 ani pe 16 martie si sincer nici nu stiu ce fel de smantana sa cumpar pentru a face frisca naturala.Am vazut ca ai scris Laura de frisca lichida de la Dorna , ma voi uita prin magazine dupa ea daca e buna.
Aura draga mea, poti folosi ce tip de frisca doresti tu. O prietena buna de-a mea mi-a spus ca foloseste Creme Patiserie de la Megle si ca este foarte buna desi nu e naturala. Eu mai folosesc Hoplà care nu e naturala dar este tare buna.
Te pupic si la Multi Ani fetitei tale!! sa creasca mare si sa fie sanatoasa!!
Draga Laura vreau sa fac un tortulet da pentru 30 de persoane . Dar nu stiu ce cantitati pot folosi , ce ma sfatuiesti?
Multumesc mult anticipat ptr. raspuns.
Ce ma ducur ca mi-ai raspuns , iti vizitez de ceva timp blogul si chiar am incercat cateva retete, care mi-au iesit super.Te pupic (apropo aseara am facut colacei dulci care i-am dat prin miere si nuca , bun bun bun).
Multumesc mult Laura pentru reteta…am facut doua tortulete pentru fiica mea .Care au iesit super bune…pacat ca nu pot arata pozele .
pentru a scapa de bulele de aer trebuie sa intepi fondantul, dupa ce l-ai pus, cu un ac sau scobitoare si apoi sa freci un pic cu mana. am vazut la o emisiune. foarte frumos. cred ca-l fac azi.
Aura draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut tortuletul!!!
Pupicei cu mare drag!!
Mihaela draga mea, multumesc tare mult pentru sfat!!
Asa am sa fac data viitoare!!
Pup cu mare drag!!
buna, Laura!am facut tortul acesta acum cateva zile, de ziua mea si a iesit minunat.desi nu am mai facut pandipan fara praf de cop inainte (de frica)acum mi-am luat inima in dinti, ti-am respectat indicatiile pas cu pas si a iesit un pandispan de vis.chiar ma bucur ca am descoperit secretul, cu ajutorul tau.eu il foloseam la tarta intoarsa cu fructe si carmel, insa comparativ cu acesta al tau al meu era un burete.f bun tortul, ma gandesc sa-l fac si cu alte fructe.l-am acoperit cu glazura de la torul de la ziua ta de anul acesta(la multi ani!)dar aici am dat gres, ptc nu am gasit foi de gelatina ci granule..ma rog..alta data incerc altceva.te pup cu mare drag< desi nu te cunosc decat virtual sunt convinsa ca esti un suflet mare, o femeie educata si talentata!(monica
Buna,Laura.
Am incercat si eu tortul acesta minunat revelionul trecut cu sora mea,am vrut sa ii facem mamei o surpriza,fiind ziua ei pe 1 ianuarie,in fiecare an ii facem un tort…si cum eu mereu sunt la tine pe site si caut cate ceva,l-am vazut,ne-a placut si l-am incercat:) Vreau sa iti spun ca ne-am distrat foarte tare cu fondantul,oricat de greu a fost sa il facem,am reusit noi cumva si a iesit pana la urma,iar mama a fost tare incantata.Peste cateva zile o sa fie ziua tatalui meu si mama vrea sa ii faca si lui tortul asta.Mama oricum e mult mai buna la prajituri decat mine,eu sunt incepatoare dar nu ma plang,imi place sa fac,ma relaxeaza.Te pup si la cat mai multe retete,ca fara ele nu rezist.
Evelyne draga mea, tare mult ma bucur ca v-a reusit tortul si ca v-a distrat prepararea marshmallow-lui. Ii doresc tatalui tau La multi Ani cu multa multa sanatate si fericire si spor la prajiturit mamei tale!!
Pup cu mare drag!!
Buna Laura ! Imi doresc foarte tare sa reusesc si eu sa imbrac un tort in fondant, drept pentru care am tot cautat pe net retete si uite asa am ajuns iar la tine 🙂 ! Nu stiu cum fac , dar tot pe blogul tau ajung si-ti multumesc pentru asta ! Am si eu o intrebare pentru reteta de fondant : ca sa acoper si eventual sa mai decupez si cateva decoratiuni micute pentru un tort de diametru 28 cm cam cat marshmalow mi-ar trebui ? Te pup si-ti doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi tie ! 🙂
buna ziua,
ma inspir foarte mult din retetele dumneavoastra,si le fac intocmai,de data aceasta am o mica problema,in sensul ca tortul cu crema de piersici vreau sa-l fac, (l-am mai facut dar in aceeasi tip de forma)de data aceasta as vrea sa schimb un pic tava cu una,dreptunghiulara-30x25x6,si ma intereseaza sa stiu daca trebuie sa umblu la cantitati ,si daca da, cat?
va multumesc si mult succes pe viitor.
Draga mea, daca folosesti o tava de 30X25X6, poti face pandispanul din acelasi cantitati ca cele din reteta.
O sa creasca foarte inalt. Daca vrei un pandispan nu foarte inalt, poti face pandispanul din 6 oua.
Te pup cu drag!
spune-mi te rog se poate face pandispanul si fara cacao?trebuie sa fac cuiva si nu are voie sa manance cacao. e vb de un copil
Otilia, draga mea, ai aici reteta pandispanului fara cacao:
https://www.lauraadamache.ro/2009/11/retete-pentru-incepatori-pandispan.html
Te pup!
reteta de fondant se poate da?
eu am clikat unde scrie aici cu rosu dar nu am gasit-o
Buna Laura! Ce cantitate de fondant trebuie folosita pentru a face o foaie suficient de mare ca sa acopere tortul? Observ ca in reteta de fondant la care ai pus link apare 150 g de fondant si 330 g de zahar. E suficient atat?
Raluca, draga mea, cu ingredientele din reteta fondantului, o sa obtii suficient fondant pentru a acoperi un tort de 26 cm, inalt de cca 5-6 cm.
Te pup!
Buna Laura,
Se pot inlocui piersicile cu ananasul? Vreau sa fac un tort de fondant, blatul acesta sustine crema si fondantul? N-am mai lucrat cu fondant si nu stiu. Ma uit de cateva zile pe site-uri, dar cum mereu incerc retete de pe site-ul tau, tot aici m-am intors. 🙂
La blat se poate adauga piure de fructe de padure ca sa fie colorat (de ex. roz) ? Multumesc Laura draga!
Alina, draga mea, poti linistita sa inlocuiesti piersicile cu ananasul. Iti recomand sa tai ananasul in bucatele foarte mici pentru ca este un fruct fibros.
Da, blatul poate sustine fondantul fara probleme.
Nu se poate adauga piure de fructe in aluatul pandispanului, dar exista coloranti naturali pe care ii poti folosi pentru culoare. Nu stiu daca exista in magazine, dar iti recomand un magazin online de incredere de unde cumpar eu diferite ingrediente cand sunt in tara.
Daca ai intrebari, poti sa ii si suni sa le ceri info despre produse.
Te pup cu drag!
Poate am noroc si vezi mesajul pana maine sau sambata. Vreau sa fac un tort pentru un copil. Multumesc Laura. Pupici
Laura, scumpa ca de obicei! Iti multumesc din suflet pentru raspuns!!! Exact ce vroiam sa aflu, maine prepar reteta asa cum ai sugerat. Pandispanul mereu il prepar dupa reteta ta si iese foarte bun, dar nu stiam daca sustine fondantul. Multumesc pentru site. Ma tot uitam pe retetele tale de torturi ( ca sa-mi fac idee cum decorez tortul cu fondant, dar din pacate ai decat doua torturi ).
Pupici multi!!