Cred ca este pentru prima data cand timp de o saptamana nu am postat nimic, exceptand perioadele de vacanta bineinteles, dar am avut o saptamana tare incarcata si desi am gatit nu am apucat sa fac nici o poza. Astazi am primit doua caracatite micute si mi s-a facut pofta de tagliatelle proaspete cu caracatita. Am profitat de timpul oarecum liber pe care l-am avut la dispozitie si am facut rapid si niste poze.
Ingrediente:
1 caracatita (600-700 gr)
1 foaie de dafin
suc de la jumatate de lamaie
tagliatelle sau alt tip de paste
suc de rosii
1 catel usturoi
1 pahar mic de vin alb
sare
Punem caracatita intreaga la fiert impreuna cu sucul unei jumatati de lamaie si o foaie de dafin. Daca dorim ca tentaculele sa se increteasca, in mometul in care incepe apa sa fiarba, ridicam caracatita din apa cateva secunde si apoi o scufundam la loc.Facem operatia asta de 3-4 ori. O fierbem 40-60 minute in oala acoperita cu capac.
Dupa ce caracatita este complet fiarta, o trecem sub jet de apa calduta si o curatam de pelicula inchisa la culoare dupa care o taiem in bucatele mici.
Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie (eu folosesc la paste un wok) adaugam un catel de usturoi necuratat dar crestat la mijloc si lasam 1 minut usturoiul la calit dupa care adaugam feliutele de caracatita.
Le lasam cam 5 minute la calit, timp in care punem pastele la fiert. Aruncam catelul de usturoi si adaugam in wok un paharut mic de vin alb.
Amestecam, iar in momentul in care alcoolul este evaporat, adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu cateva linguri din apa in care fierb pastele.
Dupa ce sosul se ingroasa putin adaugam pastele in wok, amestecam bine, le mai lasam cam 5 minute pe foc dupa care le servim.
Pofta buna!!
Laura,
Am avut de multe ori ocazia sa mananc caracatita,dar nu am avut curaj 🙂
Dar de la tine as gusta cu placere o portie.
Lia draga mea cu mare drag te-as servi cu o portie!! Eu ador caracatita si as manca-o in orice combinatie. Incearca macar o data pentru ca este foarte buna. Te pupic!!
da caracatitele sunt foarte bune:X:X, yum yum, arata super, ma omori cu fotografiile tale:Dte pup
Antzu scumpa am facut pozele intr-o viteza atat de mare incat ma mir ca au iesit!! Te pupic si multumesc mult ca iti plac!!
Recunosc ca nu am incercat pana acum caracatita, desi am avut cateva ocazii. Arata apetisant si o ortie nu as refuza 😛
Laura, eu ma mancat o singura data si nu mi-a placut… Dar, probabil ca daca ar fi fost facuta asa, ar fi fost mult mai buna. Imi va trebui mult curaj sa mai incerc a doua oara, desi reteta asta ma tenteaza teribil! Felicitari!
….mmm..suna delicios si arata la fel…De cate ori intru pe blogul tau mi se face tot mai dor de Italia!
P.S. Imi place mult noua fata a blogului tau!
arata bine , cred ca si gustul a fost pe masura
Estupenda receta y bellisimas fotos! besos
Ina draga mea mie imi place mult caracatita si tare mult mi-ar place sa te pot invita la o portie mare de tagliatelle. Te pupic cu drag si ma bucur ca iti place reteta.
Elena scumpa mea sa stii xca nici mie nu mi-a placut prima data. Imi amintesc ca am mancat-o prima data, tot in Italia, sub forma de salata dar era inecata in maioneza si nu mi-a placut. Dafinul taie foarte mult din gustul specific si capata o aroma deosebita. Te pupic cu mare drag si daca o incerci sa imi spui cum ti s-a parut.
Strumfa draga ma bucur mult ca iti place reteta si noua tema a blogului. Te pup si sper sa le incerci pentru ca sunt tare bune.
Fete suspecte multumesc ca iti place reteta. Au fost excelente.
Muchas gracias MªJose-Dit i Fet! Besos!
Laura draga arata incredibil!
Noi suntem mari fani fructe de mare, dar deocamdata acasa am pregatit doar calamari si creveti, dar pun si eu mana sa fac si caracatita 🙂
te pup dulce!
AM incercat deja cateva, iar pe aceasta o voi testa cu siguranta cand voi avea caracatite. 🙂
Iammm… De mult caut o reteta buna de caracatita 🙂 Eu mor dupa fructele de mare … stiu sa fac creveti si scoici si intotdeauna am vrut sa gatesc si caracatita asa ca voi incerca reteta ta cu drag. Mercic :* Arata foarte bine! Iar pozele ti-au iesit super!
Ama scumpa mea si noi suntem maaaaaaari fani fructe de mare si incercam sa mancam cat mai des chiar daca nu costa tocmai putin. Foarte bine se impaca pastele cu caracatita. Sper tare mult sa iti placa draga mea.
Pupicei cu mare drag!!
Strumfa draga mea sper sa le incerci ca sunt tare tare bune si aromate. Pupicei!!
Andra draga mea ma bucur mult ca esti fan fructe de mare. Si eu le ador si creveti cred ca as manca zilnic daca as putea. Sunt preferatii mei. Te pupic si daca incerci pastele sa imi spui daca iti plac.
Buna! spune-mi te rog ce as putea sa folosesc in loc de caracatita proaspata?
un amestec de fructe de mare ar fi ok?
sau caracatita congelata?
Dana draga mea, poti folosi si caracatita congelata si fructe de mare, congelate sau proaspete.