Chocolate Crinkles, reteta de biscuiti americani cu ciocolata
Fara indoiala unii dintre cei mai buni biscuiti cu ciocolata facuti pana acum, dedic acesti chocolate crinkles unei femei extraordinare, Adina Stefan, matusa sotului meu. Chiar daca nu am avut ocazia sa o cunosc personal, deoarece traieste in Canada de foarte mult timp, am avut ocazia sa o cunosc prin intermediul lui Cris si am ramas impresionata de lucrurile minunate pe care le-a realizat in viata. Reteta biscuitilor americani chocolate crinkles este delicioasa si deloc complicat de facut.
Chocolate Crinkles – Ingrediente
- 225 g ciocolata neagra (50% continut cacao)
- 60 g unt
- 100 g zahar
- 2 oua mari
- 225 g faina
- 1 lingurita esenta vanilie/1 pastaie vanilie
- 1 lingurita mica rasa praf copt (4 g)
- un varf cutit sare
- zahar tos si zahar pudra pentru tavalit biscuitii
Chocolate Crinkles – Mod de preparare
- Mixam ouale impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
- Punem ciocolata si untul taiete bucatele intr-un vas si le topim la bain-marie.
- Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste oua, amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt, un varf de cutit sare si esenta de vaniliesau semintele unei pastai de vanilie. Amestecam pana la completa omogenizare.
- Vom obtine o crema pe care o lasam minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea. Eu am facut aluatul ieri seara si astazi am copt biscuitii chocolate crinkles.
- Formam bilute cat o nuca pe care intai le tavalim prin zahar tos si apoi prin zahar pudra. Asezam biscuitii crinkels in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Ii coacem la 170°C pentru maxim 10 minute. Nu depasiti acest timp pentru ca trebuie ca interiorul sa ramana usor umed, ca la negresa.
- Imediat dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca usor in tava pentru ca sunt foarte fragili si moi, dupa care ii asezam pe o farfurie.
- Dupa coacere vor prezenta aceste crapaturi care le dau un aspect foarte frumos.
- Si o sectiune de chocolate crinkle, foarte ciocolatoasa.
Pofta buna!
Chocolate Crinkles |
Author:
Prep time: 15 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 25 mins
Serves: 6
No doubt, these are one of the best biscuits I’ve made so far and I dedicate them, with all my heart, to a special woman, Adina Stefan, my husband’s aunt. Even though I haven’t had the opportunity to personally meet her because she has been living in Canada for a long time, I’ve had the chance to get to know her from Cris’ stories and I was impressed by all the wonderful things she has done in her life.
Ingredients
- 225 grams of dark chocolate (high quality)
- 60 grams of unsalted butter
- 100 grams of caster sugar
- 2 large eggs
- 225 grams of plain flour
- Vanilla extract
- 1 teaspoon of baking powder
- A pinch of salt
- Caster sugar and icing sugar for decorating
Instructions
- Mix the flour with the baking powder and the salt. Whip together the eggs and sugar until they lighten in color and double their volume. Melt the chocolate in a double boiler together with the butter. Add the melted chocolate, slightly cooled, to the egg mixture and whip until they combine, then add the sifted flour mix and the vanilla extract. Whip until the flour is well mixed into the batter. We’ll obtain a creamy batter which must be left for at least three hours in the fridge or better yet, overnight. I made the batter yesterday evening and I baked the biscuits today.
- Form balls the size of a whole walnut and roll them in caster sugar, then cover them, generously, with icing sugar. Place them on a tray lined with baking paper.
- Bake them in the oven at 170°C for maximum 10 minutes. Do not over bake them because they must keep a moist center, like a brownie. As soon as you remove them from the oven, let them cool for a while in the tray because they are very fragile and soft and then place them on a plate.
- After baking, they will get these cracks which make them look lovely.
Sumar
Nume Reteta:
Chocolate Crinkles
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
15 Review(s) Based on
DE cand ii urmaresc si eu, peste tot, dar nu i-am facut . Super arata!
Pacat sunt un deliciu !Ca toate retetele laurei !
Laura ai un blog super si te urmaresc cu mare drag.Am sa-i incerc si eu cat de curand.Multa sanatate!
Wow superb,ca tot ceea ce este aici la tine!Felicitari!xxx
GDC, incearca-i neaparat pentru ca sunt o nebunie!! Mersi mult!!
Stefania draga mea iti multumesc din suflet ca ma urmaresti si ma bucur ca iti place ce gasesti la mine. Te pupic!
Carmen draga ma bucur ca iti plac, sunt deliciosi. Te pupic si multumesc!!
Draga mea Laura
Multumesc pentru surpriza si pentru frumoasele cuvinte si ganduri. Iti doresc sa se implineasca ceea ce-ti doresti!
Sper sa ne cunoastem intr-o zi!
Adina Stefan
Cred ca nu te poti opri odata ce incepi sa mananci!
Asta este motivul, pentru care nu m-a apuc sa-i fac!Mi-e frica, ca-i voi manca pe toti fara oprire!
Te felicit,arata super!
Laura, arata perfect… de poze nu mai zic nimic, ca nu mai am cuvinte 🙂
Felicitari!!
Am si eu pe blog o reteta foarte asemanatoare de fursecuri. Intr-adevar sint delicioase, de cite ori le-am facut, au fost un succes printre musafiri si prieteni.
Laura, poate suna ciudat dar sunt curioasa cati biscuiti ies?
mersi
Buna,
Doamna Adina Stefan nu este cumva stomatolog in Toronto?
Laura, ce mai sint si aceste ispite?. Vrei sa ajungem ca americanii, obeji? De atita incercat am luat in greutate. Le incerc curind.Tu le gusti pe toate sau ni le transmiti noua sa nu mai incapem in rochite? Vine vara. Pup Nina
Minunati! Felicitari, Laura si un weekend asa cum iti doresti!
foare foarte faini, o sa-i incerc si eu soon 🙂
btw, cati biscuti ies din cantitatile astea?
Doamna Adina, va multumesc pentru vizita si ma bucur nespus ca v-a placut mica mea surpriza. Va doresc numai bine si sper sa ne cunoastem intr-o zi.
Cu drag,
Laura
Daniela draga mea adevarul ca sunt tare buni si cu greu te poti opri din mancat. Eu intotdeauna impart dulciurile facute ori cu gazdele noastre, ori le trmit colegilor lui Cris la servici si opresc in casa atat cat este nevoie pentru ca altfel am manca amandoi prea multe dulciuri si nu ar fi deloc bine. Te pupic cu drag!!
Câte bucăți ies din această compoziție va rog?
Draga Olgutza tare ma bucur ca iti plac biscuitii si pozele. Te pup si un weekend minunat iti doresc!!
Sunt absolut divine Nati draga, ai dreptate. Te pup si un weekend minunat sa ai!!
Codruta draga mea nu suna absolut deloc ciudat si iti multumesc ca m-ai intrebat pentru ca de obicei scriu cantitatea rezultata dar ieri eram putin pe fuga si am uitat. Ies 46 de biscuiti ciocolatosi si deliciosi. Pupicei si weekend minunat sa ai.
Nina draga mea daca mancam cu prudenta, dulce sau sarat, nu exista riscul sa ajungem obezi, iti garantez. Eu mananc din toate cate putin, fac mult sport si o sa intru sigur sigur in rochitele de vara. Pupicei cu drag si incerca-i pentru ca sunt divini!!
Ma bucur ca iti plac draga mea Elena. Un weekend minunat sa ai si tu!! Te pupic cu mare drag.
Multumesc ca iti plac YukiAme. Ies 46 de biscuiti daca ii faci cat o nuca. Te pup si daca ii incerci astept sa-mi spui daca ti-au placut.
Laura,sunt superbi bulgarasii tai CIOCOLATOSI.Imi plac foarte mult si ara si foarte interesant.Sunt deosebiti!Spor la mai multe retete!
Bună ziua! Aș vrea să știu dacă pot înlocui untul cu altceva, pentru cei cu intoleranță la produsele lactate. 🙂 Mulțumesc!
am facut biscutii azi, au iesit super,am dat la degustat si i-au laudat si altii, trecem reteta la favorite 🙂
Laura, iti doresc o primavara minunata, plina de realizari!
Cu drag,
Flori
Katy draga mea tare ma bucur sa te revad si ma bucur mult ca iti plac biscuiteii ciocolatosi. Te pupic si te mai astept pe la mine!
Tocmai i-am vazut Yuki draga mea. Superbi au iesit. Te pup si multumesc ca i-ai incercat!!
Iti doresc o primavara frumoasa si la cat mai multe postari.Te pup
O primavara minunata,calda si senina!Te imbratisez !
O primavara frumoasa!
Alina draga mea o primavara minunata iti doresc si eu cu mare drag. Te pupic!!
Mariana scumpa o primavara de vis iti doresc, cu multa dragoste si caldura!! Te pupic!!
Drga mea Miha sa ai o primavara superba alaturi de cei dragi cu mult soare si impliniri!! Te pupic.
I-am facut in weekend … ai mei s-au turtit un pic, seamana la forma cu cookies, nu au iesit atat de rotofei ca ai tai. Si nici zahar nu a stat atat de mult pe ei, dar aici nu ma plang ca nu-i asa de rau sa renunti la zahar 😛
Dar de buni, au fost super buni, ti se topesc in gura. Sigur mai fac.
Care-i secretul sa ramana rotunjori?
Codruta draga mea tare ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut. Ca sa ramana cat de cat rotunjori, pentru ca exact cum se vede si la mine in poze nu sunt rotunjori dupa coacere, trebuie sa faci bilute rotunde si sa nu le aplatizezi deloc cand le pui in tava. Ca sa stea zaharul pe ele, pui zahar pudra intr-un bol mai adanc si pui cateva bilute in bol (5-6) apoi zgaltai bine bolul ca sa imbrace perfect in hainuta de zahar. Te pupic cu drag!!
P.S Inainte de a-i da prin zahar pudra sa nu uiti sa ii treci prin zahar tos. Le formeaza o crusta divina.
Buna Laura,
A fost dragoste la prima vedere intre mine si biscuitii tai…o reteta pe care desigur am incercat-o si cum era normal au iesit nemaipomeniti atat la gust cat si ca aspect…
Te poop si urmaresc cu interes blogul tau …
Ma bucur tare mult ca ti-au placut draga mea UndercoverGirl! Te pup si te mai astept pe la mine.
In sfarsit mi-au reusit si mie acesti biscuiti. Am incercat de 3 ori pana acum si nu au crescut, iar zaharul nu a stat pe ei.Am respectat reteta exact asa cum ai scris-o si au iesit excelenti. Inca odata mii de multumiri.
Teodora draga mea ma bucur mult ca ti-au reusit!! Te pupic cu mare drag si o duminica minunata sa ai!!
Draga Laura,
Multumesc pentru reteta. Chiar daca chocolate crinkles sunt destul de faimosi, e greu sa dai de o reteta care sa funcioneze. Eu nu sunt nu stiu ce gospodina, dar imi place sa mai coc cate ceva dulce, din cand in cand.
Sunt fan al ciocolatei (in special cea amaruie) iar cand am vazut reteta, am stiut ca o sa imi placa. Sunt ca niste brownies cu suvite blonde :P.
Au iesit 48 de crinkles, nu chiar ca si ai tai, dar deliciosi. O fi fost din cauza ca am pus oleaca mai multa ciocolata.
Felicitari pentru blog si la mult mult mai multe retete.
Hugs,
Anca >:D<
Incerc sa-i fac si eu maine ca arata exceptional de bine! Vreau sa te intreb: de ce ai ales poza cu ei pt.inceputul blog-ului? Pentru felul cum arata sau pt.cat de buni sunt? E reteta care te reprezinta? Te pup si-ti multumesc de nenumarate ori! Desi nu incerc tot din ce imi place mult la tine, imi hranesc macar ochii in fiecare seara pe bolg-ul tau! Ionela
am facut azi biscuitii dar nu au creacut ca ai tai, iar zaharul pudra parca s-a evaporat?? (desi am respectat reteta)poate imi mai dai niste sfaturi, pentru ca gustul a fost formidabil nu am mai mancat nicaieri asa biscuiti si de aceea vreau sa mai lucrez si la aspect pentru ca merita.
Laura, cu intarziere am revenit. Am mai facut inca o data de atunci, portie dubla pentru ca am dus si colegilor de la munca. De data aceasta au iesit ca-n pozele tale si cred ca am descoperit secretul sa ramana rotofei. Am lasat aluatul peste noapte la frigider (spre deosebire de prima oara cand au stau cateva ore, nu multe) si a fost mult mai ferm ca inainte. Intre turele de la cuptor am tinut bolul cu aluatul in frigider pt ca am observat ca in caldura din bucatarie se topea putin.
Vroiam sa-ti scriu de ceva vreme, dar am tot amanat.
weekend frumos sa ai
Ajutor! Aluatul e exact cum ai spus, o crema. Il bag la frigi, sa coc maine fursecurile. Dar am sa pot modela bilute?
Mihaela draga mea stai linistita ca o sa poti face bilute maine cand ii coci. Baga aluatul la frigider si maine o sa fie perfect modelabil. Te sfatuiesc, avand in vedere ca este foarte cald afara, sa ii modelezi maine destul de rapid ca sa nu devina moale aluatul. Te pupic si astept sa imi spui maine cum ti-au iesit!!
Sa-ti povestesc.Am facut fursecurile. Au iesit. Primeste nota 11 si, te rog, ce spun cei carora le oferi astfel de minunatii?
Pt doamnele care spun ba ca n-au iesit dolofane, ba ca n-a stat zaharul pe ele: bilutele se fac mai mari si se dau cu mult, mult zahar pudra. Imi pare rau ca nu va pot arata cat de frumoase mi-au iesit.
Multumiri ca ne dai si noua astfel de retete.
Ce dulce ai fost Mihaela draga!! Cat ma bucur ca ti-au placut si daca ai poza cu ei mi-o poti trimite daca doresti!! Pupicei cu mare drag si multumesc ca i-ai incercat!!
Sarut mana!
Am incercat reteta aceasta de 3 ori. Prima data am facut'o cand eram la facultate si fiind in camin, nu am luat laptopul cu mine sa urmaresc intocmai reteta, drept urmare am pus faina cat cuprinde si i'am copt imediat. Au iesit foarte buni si aspectuosi.
Apoi am ajuns acasa si am incercat iar chocolate crinkles, dar de data asta conform retetei de aici. Din nefericire, a fost un mic/mare esec pentru ca bilutele din tava s'au facut o apa si'un pamant, rezultand un fel de turta dulce. Am taiat'o patrate mari pentru ca era foarte buna la gust si nu puteam renunta la ea 🙂
Iar a treia oara i'am facut conform primei mele incercari pentru ca trebuia neaparat sa imi iasa, fiind pregatiti pentru ziua mamei.
Totusi, care e secretul lor? E prea putina faina? Atunci cand i'am facut conform retetei am lasat compozitia la frigider peste noapte si tot nu au iesit cum vroiam 🙁
Buna seara Dodo,
Multumesc tare mult ca ai incercat biscuitii si ca ti-au placut. Secretul reusitei lor este rapiditatea cu care ii faci. Este un aluat care chiar daca sta peste noapte la frigider si apoi este scos pentru a forma biscuitii se topeste destul de rapid, mai ales vara cand este foarte cald. Cantitatile sunt foarte exacte, nu mai trebuie deloc faina, dar iti recomand sa ii faci foarte rapid ca nu cumva sa se topeasca aluatul de ciocolata. Mai sus, in lista de comentarii, Codruta ne spune cum a reusit sa le dea forma perfecta:
" Laura, cu intarziere am revenit. Am mai facut inca o data de atunci, portie dubla pentru ca am dus si colegilor de la munca. De data aceasta au iesit ca-n pozele tale si cred ca am descoperit secretul sa ramana rotofei. Am lasat aluatul peste noapte la frigider (spre deosebire de prima oara cand au stau cateva ore, nu multe) si a fost mult mai ferm ca inainte. Intre turele de la cuptor am tinut bolul cu aluatul in frigider pt ca am observat ca in caldura din bucatarie se topea putin."
Deci iti recomand sa faci cum a facut Codruta si ar fi foarte bine avand in vedere ca este foarte cald afara sa bagi tava cu biscuitii formati pentru 10 minute la frigider inainte de a-i baga la cuptor. Singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este ca biscuitii sa fie rotunzi, compacti si bine tavalitai prin ambele tipuri de zahar inainte de a-i coace. Daca sunt moi inainte de cuptor se vor lasa si vor iesi plati.
Multumesc mult de raspuns. Am sa incerc si asa… Nu ma las pana nu ies perfecti 😀
Sarut mana!
Si nu in cele din urma, felicitari pentru blog 🙂
Buna ziua,
Ma numesc Elena si sunt relativ noua prin bucatarie, dar pentru ca imi plac dulciurile foarte mult am inceput sa gatesc. Fac acesti biscuiti dupa reteta dumneavoastra de cand i-am descoperit pe blog.Reteta a iesit de fiecare data, mai ales daca ingredientele si in special ciocolata este una foarte buna.Multumesc mult pentru aceasta reteta.
Problema pe care o am este faptul ca am incercat sa fac reteta si cu ciocolata alba, am pus Milka, insa nu ies la fel de bombati si nu inteleg unde gresesc. Poate fi din cauza faptului ca ii tavalesc la final prin cacao amestecata cu zahar pudra?
Astept un raspuns cand aveti timp.
Va multumesc foarte mult si va doresc multa sanatate si putere de munca.
Cu drag,
Elena
Buna ziua,
Ma numesc Elena si am facut acesti biscuit de nenumarate ori si de fiecare data cand am folosit ingrediente foarte bune au iesit spectaculosi. Multumesc foarte mult pentru reteta aceasta si pentru multe altele.
Am o mica problema…Am incercat sa ii fac si cu ciocolata alba, insa nu ies la fel de bombati si nu inteleg de ce.Prima data s-au topit pur si simplu in tava, insa atunci am folosit ciocolata alba de menaj. Acum am folosit ciocolata Milka alba, dar tot nu au iesit la fel de bombati.II tavalesc printr-un amestec de cacao si zahar pudra.Sa fie asta problema sau trebuie mai multa faina? Nu ma pricep foarte bine…
Astept cu nerabdare un raspuns pentru ca sunt absolut deliciosi si cu cioco neagra si cu alba…:)))
Cu stima,
Elena Vilcu
Draga mea Elena ma bucur tare mult ca ti-au placut acesti biscuitei. Nu am incercat niciodata sa ii fac cu ciocolata alba dar ma gandesc ca pt o reusita sigura trebuie o ciocolata alba de menaj, nu Milka, de foarte buna calitate. Te sfatuiesc sa faci in felul urmator: dupa ce termini de facut aluatul in lasi peste noapte in frigider. A doua zi formezi biscuiteii dar foarte repede pentru ca acum este cald afara si se topeste imediat aluatul, dupa care ii asezi in tava tapetata si ii mai lasi la frigider cam jumatate de ora sau chiar 1 ora ca sa aiba timp sa se intaresaca bine. Incalzesti cuptorul intre timp si cand atinge temeperatura speficicata in reteta, scoti biscuitii di frigider si ii bagi imediat in cuptor.
P.S Te sfatuiesc sa nu ii tavalesti prin cacao si zahar ci numai prin zahar. Cacaoa poate influenta reusita biscuitilor.
Pupicei cu mare drag si sper mult sa iti iasa.
Buna seara,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Data viitoare asa am sa fac, am sa-i dau doar prin zahar. Insa prima data cand i-am facut cu ciocolata alba am pus cioco de menaj si a fost si mai rau decat atunci cand am pus Milka.
Off o sa iasa si cei cu cioco alba la fel de apectuosi ca si cei cu cioco neagra…ca de buni… sunt extrem de buni si un pic mai labartati-))))
Cu drag,
Elena Vilcu
dupa parerea mea …esti o valoare, tu si tot ceea ce faci!!
Multumesc mult Anonim pentru cuvintele tale!
Buna Laura,
Am facut si eu reteta propusa de tine. Au iesit minunati la gust, doar ca s-au lipit cam tare de hartie. Cred ca a fost focul prea iute. Chiar si asa, au fost tare buni. Drept multumire te-am recomandat pe blogul meu, care n-are nimic a face cu bucataria 🙂
Tine-o tot asa!
Florina
Buna! Mai am o tura la cuptor din acesti biscuiti, au iesit super. Mersi!
Sarbatori fericite !!!!!
Geniale…le-am pregatit acum de Craciun si vreau sa-ti spun ca nu ne mai opream din mancat:))mersi de reteta.Sarbatori fericite!
Draga Laura, am fost cu colindul anul acesta la prietena ta Cris, unde am servit acesti minunati biscuti. Ma bucur din suflet ca am intrat in posesia retetei si fii convinsa ca am sa o incerc, pt ca acesti biscuiti sunt intr-adevar un deliciu din care daca nu esti atent/a poti sa iei mult si bine in greutate! Dar FELICITARI si un AN NOU CU BINECUVANTARI DE SUS!!!
Tocmai am făcut acesti biscuiţi, care sunt chiar superbuni şi faini; mi-au iesit foarte bine, desi am un cuptor rudimentar; mulţumesc pentru reţetă; e plin de minunăţii blogul acesta! 🙂 Vă doresc un An Nou foarte bun, cu sănătate şi noroc!
Buna! Am facut si eu astazi acesti biscuti, am respectat intocmai reteta si au iesit foarte, foarte frumosi si gustosi. Sarbatori fericite! Vera
Ceau Laura,
Spune-mi te rog cam cati biscuiti ies din reteta asta????
Ma intereseaza sa-i fac cadou si… cu cat mai multi cu atat mai bine… 🙂
Merci mult,
Diana
Mii de multumiri Laura pentru reteta asta! Biscuitii au fost deliciosi!
Rezista foarte bine in cutie de metal.
Am intampinat o problema: am lasat aluatul la rece mai mult de o zi. Cand sa lucrez aluatul – fa bilute daca poti! Aluatul era beton! Nu se putea modela!
Atunci mi-a venit o idee geniala 🙂 – am dat aluatul prin razatoare si astfel am putut face bilutele.
Am avut ciocolata cu continut ridicat de cacao – sa fie asta cauza intaririi aluatului? (Aceeasi problema am avut-o odata, cand am vrut sa fac un mousse de ciocolata – nu s-a putut mixa!)
Foarte buni,ii facusem inainte sa postezi reteta,am gasit-o pe un blog italian,e exact la fel,aceleasi cantitati,cam acelasi mod de preparare.Tu de unde ai luat-o?Sau nu se spune sursa?
Florina draga mea, stiu ca ai mei foloseau o hartie de copt maronie de care se lipea absolut tot ce coceai pe ea. Incearca sa schimbi tipul de hartie de copt pentru ca biscuiteii nu trebuie sa se lipeasca deloc. Pup cu drag si multumesc mult mult pentru recomandare!!
Multumesc ca i-ai incercat si ca ti-au placut Nelli draga mea!!
Mosuche multumesc ca i-ai incercat!! Pup cu drag!
Daniela draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut, Asa e, pot creea dependenta atata sunt de buni.:)) Pup cu drag si un an nou plin de realizari!
Liviana ma bucur mult ca ti-au placut!! Iti diresc un an nou minunat!!
Vera draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!! Pup cu drag
Diana draga mea, ies in jur de 40 de biscuiti.
Pup cu drag!
Elena draga mea, este absoult normal sa se intareasca beton dupa o zi la rece si e foarte foarte bine sa se intample asta. Este de ajuns sa lasi aluatul pe masa din bucatarie 30 minute cca si va deveni din nou maleabil.
La fel si in cazul mousseului. Il lasi afara si isi revine cu siguranta.
Ciocolata din aluat se intareste daca da de un mediu rece ca cel din frigider dar isis revine o data ce il lasi afara din frigider.
Pupicei cu mare drag!!
Merci mult Laura! Alta data o sa am rabdare!
Buna Laura! Urmaresc de ceva timp blogul tau si-mi place la nebunie tot ce scrii tu aici , sincer nu stiu la ce reteta sa ma opresc ca toate sunt minunate .dar biscuitii acestia i-mi fac cu ochiul si cred ca am sa incerc sa fac coca diseara sa-i pot coace maine. Abia astept sa vad si la mine rezultate….
O bunatate !!! Dar intradevar trebuie folosita o ciocolata de buna calitate sa simtiti gustul divin. Multumiri din partea familiei.
I can`t stop looking at this! It`s absolutely divine and I want to try this…
Have a great time,
Paula
Thank you for your visit, Paula! I'm glad you like the recipe.
Have a great day!
Buna Laura,
Am facut de nenumarate ori biscuiteii astia si au fost un succes de fiecare data. Acum am miercuri o petrecere la care fac dulciurile si vreau sa ii fac si pe acestia..din pacate nu am retinut niciodata cati mi-au iesit dintr-o portie de aluat…cumva poti sa ma ajuti sa imi spui cam cati ies?
Multumesc mult!
Ana
Ana scumpa, numarul exact nu mi-l amintesc nici eu din pacate dar ies in jur de 40 de bucati. Stiu sigur ca am facut 2 tavi de fiecare data.
Pupicei cu drag si distractie placuta miercuri!!
Multumesc mult…daca ies doua tavi e perfect ca mai fac si din cei Ghoriba 🙂 Pana miercuri am distractie in bucatraie! 😀 Pupici!
Laura esti fantastica….si ai devenit si muza mea de cand am inceput sa savurez arta culinara…Am incercat multe din retetele tale si sunt fenomenale. Cat despre acesti biscuiti absolut deliciosi de cand i-am facut prima data nu ma mai satur de ei, ii fac aproape in fiecare saptamana iar bunica mea este innebunita dupa ei. Te admir mult de tot, tine-o tot asa, incanta-ne cu retete noi si dulci. Te pup!
Buna! Am facut si eu astazi acesti biscuti, am respectat intocmai reteta si au iesit foarte, foarte frumosi si gustosi. Multumesc frumos pentru reteta si felicitari pentru toate retetele, sunt minunate la fel ca tine 🙂 !Gabriela
Buna!
nu am decat 200gr de ciocolata amaruie, iar in reteta scrie 225gr.
mai am si ciocolata cu alune
ce m-ai sfatui sa fac sa pun doar 200gr de ciocolata amaruie, sau sa mai adaug 25gr de ciocolata cu alune?
as vrea sa ii fac azi
ai un blog minunat cu niste retete extraordinare
te pup si iti multumesc ca ne impartasesti si noua retetele
Buna Anonim,
Eu te sfatuiesc sa adaugi si 25 grame de ciocolata cu alune ca sa nu ai nici o surpriza cu aluatul.
Pupicei si spor la treaba. Daca ai nevoie de ajutor, ma gasesti aici.
le-am facut si au iesit super, super. Sunt foarte gustoase si arata exact ca ale tale, nu credeam ca poate sa-mi iasa asa de bine.
te pup si iti multumesc inca o data pentru reteta
aceeasi anonima
Draga Laura, este prima zi cand intru pe blogul tau si tot ceea ce pot sa zic e FELICITARI! Am sati iau multe multe multe retete k is fff multe pe gustul nostru. MIam facut o parere extrem de buna despre tine, se vede ca esti o femeie minunata din toate partile de privinta si mai ales ca impartasesti toate secretele cu noi 🙂 azi am de gand sa fac crinkles astia, asa k mam informat destul de bine si din comentari si la lucru, o sai fac repede. is curioasa cum is, numai pot astepta. cum azi aici (peste mari si tari – australia) ploua am sai las la frigider ceva ore k deja ii poftesc rau de tot! Felicitari, te pup esti o geniala. Denisa, o gospodina tanara in arta culinara si a casatoriei :)))
deja am facut aluatul si lam pus la frigider. mie deja mia iesit destul de tare aluatul, chiar potrivit dupa parerea mea si cred k am sanse bune sa iasa bine 🙂 te pup denisa
Ajutor Laura!!! am facut deja biscuiti acestia..iam lasat la frigider cam 5ore, si recunosc k aluatul era fff tare, dar cand am inceput sa fac bilute a mers. apoi lam pus la copt 10 min (170 grade) si cand leam scos nu erau asa crapate k ale tale. adevaru e k leam facut un pic maricele 🙂 si la gust sunt extraordinare dar f moi si grei si parca nus facute. crezi k ar trebui sa le mai las la cuptor? ce sa fac? Denisa
Denisa draga mea, bine ai venit!! Scuza-ma ca raspuns abia astazi dar ieri nu am fost acasa si abia astazi am vazut comentariile tale. Draga mea, daca biscuitii nu ti-au crapat si erau grei si necopti trebuia sa ii mai lasi la cuptor inca vreo 5 minute.
Daca-i mai refaci, scoate un biscuit dupa 10 minute de copt si gusta-l. Daca e crud mai lasa-i inca vreo 5 minute la copt.
Te pupic cu drag!
Buna Laura,
Am facut si eu doua din retetele tale in acest weekend: pancakes si acesti minunati biscuiti. Chiar sunt cei mai buni pe care i-am facut/mancat vreodata :). Ce pot sa adaug este ca i-am lasat la cuptor cam 20 de minute, pentru ca dupa 10 mi se pareau prea moi.
Iti urmaresc constant blogul, imi plac multe din retetele tale si am de gand sa pun multe din ele in practica :). Iar fotografiile tale sunt foarte reusite.
Poti vedea cum mi-au iesit clatitele si biscuitii pe blogul meu, unde am postat deja ambele retete :). Iti multumesc pentru ele :),
Andreea
Andreea draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut!! Multumesc mult ca ai incercat ambele retete si dau fuguta la tine sa le vad!!
Pup cu drag!
am bagat si eu maiinte aluatul la cuptor. Problema este ca peste 3 ore deja e seara si n-avem rabdare :)) oare nu-l pot baga la congelator si sa-l las mai putin? Oricum din cate am inteles trebuie sa fie tare, iar daca il vad aproape beton la frigider, mai curand de 3 ore, ma pot baga in el? Ms :*
Deea scumpa, baga-l la congelator fara probleme! Acoperi vasul in care e aluatul cu folie de alumniu sau de plastic si il lasi la congelator cam 30 minute.
Il scoti cand e taricel bine, modelezi si coci biscuiteii.
Pup cu drag!!
Acum am vazut ce am scris in comentariul mai sus :)) cum ca abia l-am bagat la cuptor. bine ca ai inteles ca era vorba de frigider… nu am fost atenta. eram prea entuziasmata :)) Multumesc mult pentru raspunsul rapid!
Inca ceva..cred ca te-am mai intrebat. Eu de obicei sting praful de copt ca am incercat odata sa fac ceva si am uitat sa-l sting si nu a crescut. Asa ca si acum l-am stins…de frica am presarat un pic si nestins peste faina. Tu chiar il pui nestins si iese? Nu am curajul sa risc dar asa ma oftic cand altora le iese fara stingere :))
Deea draga mea, eu folosesc numai praf de copt nestins. S-a dovedit ca prajiturile cresc mult mai bine daca nu il stingem. Daca il folosesti nestins, amestca-l cu faina si apoi da faina prins sita ca sa nu te trezesti cu bulgarasi de praf de copt in prajitura.
Cuptorul trebuie intotdeauna sa fie preincalzit inainte de a coace prajiturile.
Pup cu mare drag!
am uitat sa te intreb daca sa preincalzesc cuptorul sau cand il deschid dau direct la 170 si ii bag? scuze de atatea sacaieli! pup
acum am terminat biscuiti astia si au iesit f buni:X doar ca am si eu o problema, biscuiti mei nu raman asa de grosi cand ii bag la cuptor si chiar daca pun putin se aplatizeaza si se lipesc intre ei:(
Laura draga mea, avand in vedere ca inca este cald afara, trebuie sa formezi foarte rapid biscuitii astfel incat aluatul sa nu devina moale. Pentru mai multa siguranta, baga aluatul la congelator cca 1 ora. Dupa ce il scoti va fi foarte dur dar asa trebuie sa fie. Formezi bilutele, le dai prin zahar, le pui in tava si apoi repede in cuptor.
Important este ca alautul biscuitilor sa fie solid in permanenta.
Pup si spor!
Stiu ca suna putin… ciudat, dar am facut biscuitii astia (alaturi de biscuitii economici si cornuletele cu nutella) pentru o pomana :D. Chocolate Crinkles au fost, cum ma si asteptam, cei mai populari. Aspectul deosebit si gustul consistent de ciocolata au fost apreciate deopotriva. Felicitari, intotdeauna retetele tale gustoase si creative m-au scos din impas.
trebuie pusa toata esenta de vanilie dintr-o fiola?
Ioana draga mea, eu pun multa vanilie pentru ca imi place gustul ei dar tu poti pune cata doresti sau o poti exclude daca doresti.
Pup!
buna!am facut azi noapte fursecurile..imi place mie sa le zic:) au iesit fabulos. si la gust si la aspect. multumesc Laura.
Laurici,stii bine ca sunt inbunita dupa prajiturile tale.Am o nelamurire cu privire la acesti minunati biscuiti.De cand ii fac(de vreo 6-7 luni) nu mi-am pus niciodata intrebarea pana astazi pentru ca nu s-a pus problema,de obicei sunt mancati inca de cand sunt calzi,dar ieri am reusit sa ii termin noaptea si au stat pana dimineata sa se „racoreasca” atunci cand mi-am dat seama ca sunt tari.Este normal sa se intareasca cand se racesc?Pupici
Buna, eu le fac in seara asta pentru a treia oara, sunt minunate!
Laura, vroiam sa-ti spun ca ai cel mai frumos si bine pus la punct site pe care il stiu, imi doresc sa incerc tot de aici!
O seara frumoasa!
Alexandra scumpa mea, tare mult iti multumesc ca iti place site-ul meu!!
Pup cu mare mare drag!!
Draga Laura.Irei am incercat minunati Chocolate Crinkles ,mi-au iesi la fel ca in poze.Deliciosi.Fata mea a spus”o explozie de ciocolata”.Am incercat si ouale de dinozaur,foarte bune.Crinkles i-am lasat 30 de min. la congelator si 10 min la frigider,iar dupa fiecare tava la frigider.ti-am urmat sfaturile si totul a fost ok.Iti multumim pentru ideile minunate pe care le ai.Pupici
Roxana scumpa, tare ma bucur ca v-au placut!! Pupicei cu mare mare drag!!
I-am facut si eu si au iesit exact cum trebuia. Am sa-i fac si de Craciun pt Mosu poate trece pe la noi si sunt sigura ca va fii topit dupa ei…Multumesc din suflet pt. toate retetele tale clare si sigure,pe intelesul tuturor.
Arata perfect!
Ruxi, iubita mea, pup!!!!
Ma bucur ca iti plac!!
Zilele trecute am vazut superba fotografie cu aceste minunatii (pe FB :)) si abea am asteptam sa le pregatesc si eu, dar mai ales sa-ti multumesc din suflet ptr reteta(e). Nu stiu dc ti-am mai spus sau nu, dar te admir foarte mult! FELICITARI si toate cele bune! Pupici de la Arad 🙂
Angela scumpa mea, multumesc din inima èpentru cuvintele tale calde!!
Pupicei dulci si ma bucur ca ti-au placut acesti biscuitei!!
I-am facut si eu in dimineata asta ca sa-i dau cadou unei colege de Craciun! Exceptionali au iesit si la fel de exceptional este gustul! Multumesc, Laura!
Cristina
Ma bucur tare mult ca ti.au placut, draga mea Cris!! Sper sa ii placa mult colegei tale!
Pup cu mare drag!!
I-au placut biscuitii colegei si intregii comuninati poloneze (colega e poloneza si mi-a zis ca toti cei care au gustat vor si reteta).
Cris, draga mea, ma bucur atat de mult ca v-au placut!
Pup si sa va fie de bine!
draga laura,te urmaresc de ceva vreme…probate cateva retete,toate bune si reusite.nu am facut niciodata biscuiti,probabil nu ma atrageau…dar blogul tau………..iti face intradevar pofta!!!:-)))as vrea sa stiu un lucru,cum se conserva?cat timp au aceeasi consistenta?sapt viit as vrea sa-i incerc(si fursecurile cu alchermes,cele rosii)toate se conserva in aceleasi mod?te pupic si BUONE FESTE!!
Gabriela, draga mea, iti multumesc ca iti plac retetele mele!! Biscuitii rezista minunat daca ii tii intr-o cutie de metal sau borcan, ambele inchise ermetic. Se pastreaza cca 10-12 zile. Daca vrei sa faci si biscuitii cu alchermes, pune-i in cutiuta sau borcan, imediat dupa ce s-au racit. Doar inainte de a-i consuma ii inmoi in alchermes.
Pup cu drag si Sarbatori Fericite!!
Sunt fantastici biscuitii!! I-am facut ieri. Pe la 5 dupa amiaza am preparat aluatul, pe la 8 i-am copt, iar a doua zi la 10 nu mai era nici macar unul (bine, am mai dus si la scoala). Cred ca i-am facut mai mici, caci mi-au iesit vreo 60, dar super faini. Am folosit ciocolata de menaj nu f buna, dar am mai pus vreo doua linguri de cacao cand am topit-o si au iesit super. Si partea faina e ca ingredientele sunt ieftine si nu sunt complicate, asa ca, e o reteta numai buna. Cred ca o sa fac si pentru colindatori … dar risc sa vina de doua-trei ori sa ma colinde.. :))
Draga Laura,
Multumesc ca existi si ca blogul tau e atat de minunat. Am incercat mai multe retete din sectia ‘paini’ si cativa biscuitei. Acestia arata atat de frumos, asa ca am vrut sa ii pun pe masa de Craciun. Cred ca am gresit undeva, i-am pregatit a la carte dar cand i-am pus in cuptor s-au latit! S-au facut aproape supa! :))) Am mai pus faina, si am facut incercare la cuptor cu 1 biscuit. Iar s-a latit. Iara am mai pus faina….iar am inecrcat cu 1 biscuit. … Acum in sfarsit am terminat de framantat a 3a oara si las peste noapte la frigider coca asta rebela. Ce Dumnezeu oi fi gresit?! Am citit si ras-citit reteta, si am urmat ce e scris. Dar cum spune cineva drag mie…. it’s always user error,… adica greseala e la purtator! 😀
Draga Laura, Dumnezeu sa te binecuvanteze acolo unde esti, si mutumim din suflet ca ne incanti cu asemenea delicatesuri. Numai bine, si te urmaresc prin poze si retete si esti la mine in cuptor! 🙂
Cu stima si drag,
Diana
Le-am facut si eu. si mi-au iesit din prima. E super usoara reteta , putin migaloasa dar merita din
plin. Ai niste retete minunate. imi place blogul tau la nebunie.
Iti doresc un An Nou fericit si multa sanatate tie si familiei tale
Casandra
BUNA ,AM FACUT DE 2 ORI RETETA,PRIMA DATA CRED CA AM PUS CIOCOLATA PREA CALDA,SI CIND AM COPT BISCUITII DUPA COACERE SAU DUS IN JOS,A DOUA OARA OR IESIT MINUNAT,I-AM FACUT CHIAR DE CRACIUN SI N-O MAI RAMAS NIMIC.F BUNA RETETA.
Dina, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut biscuiteii!!
Pup cu mare drag!!
Servus,
Acum le-am scos din cuptor. Sunt bestial de ciocolatoase. Cred ca vor fi vedetele de la rev. Mersi mult de reteta e foarte usor de facut, au iesit ca in poza.
Multumesc inca o data si un An nou fericit!
Draga Laura, ai un site extraordinar. Sunt extrem de fericita ca l-am gasit. L-am recomandat si prietenelor.
Am Facut si eu aseara reteta asta dar din pacate mie nu mi-au iesit asa inalte ci s-a aplatizat pe tava ca niste fursecuri. Cum ce am gresit?
De asemenea am facut si chiftelule cu peste si au iesit minunat.
Te pup cu drag!
Georgiana, draga mea, aluatul trebuie lucrat foarte foarte repede dupa ce e scos din frigider. Eventual, dupa ce formezi bilutele mai baga tava la frigider pentru inca 10-15 minute.
Pup cu drag!!
Multumesc mult pentru sfat! Maine incerc Cheesecake cu matcha si mandarine insiropate (vreau sa fac ceva special pentru iubitul meu de dragobete). Momentan stau in Stuttgart si tare mult sper sa gasesc quark, mandarine insiropate si ceai matcha (ingredientele esentiale :)) ).
Ureaza-mi succes! Te pup!
Le-am facut si eu si sunt bestiale!!!!
Mersi pentru reteta.
Ramona, draga mea, suuuuperb au iesit!!
Pup dulce!!
Draga Laura,
Incep prin a-ti spune ca apreciez foarte mult site-ul tau. Retetele sunt foarte bine ilustrate si explicate pe intelesul tuturor. As avea insa o intrebare in legatura cu praful de copt: mi s-a intimplat de multe ori sa amestec praful de copt cu faina iar cind am gustat preparatul respectiv (de exemplu un chec)avea un usor gust de praf de copt, nu inteleg de ce. Poate ma poti sfatui. Apropo, biscutii arata superb. Astept un raspuns. Multumesc.
Bianca, multumesc mult pentru aprecieri! Draga mea, dupa ce amesteci faina cu praful de copt trebuie sa o dai prin sita intotdeauna ca nu cumva sa ramana un bulgaras mai mare de praf de copt in prajitura. In acest fel praful de copt se distribuie corect in prajitura si vei scapa de mirosul pregnant.
Daca ai facut deja acest lucru si tot simti gustul, redu cantitatea de praf de copt ( de exemplu daca ai nevoie de 1 plic la un chec, pune trei sferturi din plic sau chiar jumatate de plic si adauga un varf mic de cutit de bicarbonat de sodiu).
Pup cu drag!
Draga Laura,
De ceva vreme am descoperit site-ul tau si sunt extrem de incantata de retetele tale, dar nu in ultimul rand de modul complex al explicatiilor.Am mai incercat si alte retete de pe alte blog-uri sau site-uri dar ne fiind explicate asa cum tu o faci, nu am reusit. Ceea ce faci tu pt. noi toate/toti este minunat si-ti multumesc.Am printat retetele tale si le-am asezat la loc de cinste langa cele primite de la mama mea care avea tot atata rabdare si daruinta asemeni tie. Felicitari pt. tot ceea ce faci si-ti multumesc.
Ioana.
Ioana, draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri!
Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!
Buna! Ma tenteaza foarte mult sa incerc aceasta reteta, dar fara oua, pentru ca e post. Crezi ca ar merge? Ai incercat cumva?
Multumesc!
Cristina, draga mea, nu i-am incercat niciodata fara oua. Ouale leaga aluatul, asa ca trebuie sa folosesti neaparat ceva in locul lor.
De obicei, ouale se inlocuiesc cu banane foarte bine coapte. Daca iti place gustul bananelor, care merge tare bine cu cel al ciocolatei, foloseste o banana mare, bine coapta, in loc de oua.
Pup cu drag!
Daa, e o idee buna cu banana, iti multumesc mult pentru ajutor si Felicitari pt blog, am invatat multe, ca si incepator! Pup
Mai am o intrebare, din cantitatile date cam cate prajiturele ies?
Cristina, draga mea, nu imi amintesc exact, dar cred ca in jur de 20.
Te pupic!
I-am executat! sau mai bine zis, ei pe mine.
Am zis sa nu am surprize si pt ca am vrut neaparat sa-i coc azi, am bagat aluatul in congelator 45 min. apoi am apelat la cineva cu maini mai reci si uscate sa imi faca bilutele. dupa ce i-am tavalit prin zahar pudra si am umplut tava, i-am mai bagat in frigider 30 min.
insa la copt a venit dezastrul. s-au facut fleasca, s-a umplut tava. dupa 10 min erau moi ca o budinca, dupa 20 min la fel, asa ca in final au stat 30 min la foc mic si i-am lasat sa se raceasca o data cu cuptorul ca sa se mai usuce.
miros super. gustul e fain, doar ca sint un pic fainosi, desi am omogenizat ingredientele pe rand si bine de tot cu robotul de bucatarie. poate vor fi mai buni cand se racesc.
in afara de faptul ca am folosit combinatie de 150 g ciocolata amaruie + 75 g ciocolata menaj, am urmat la gram ingredientele si indicatiile.
oare de ce s-au facut asa fleasca?
Daiana mea draga, am vazut pozuta pe fb si problema a fost ca ai pus prea multi in tava. Nu ai lasat spatiu sufiecient ca ei sa se lateasca si coace cum trebuie.
Din cauza ca s-au lipit unii de altii, nu s-au copt cum trebuie si au avut gustul acela fainos.
Data viitoare, lasa un spatiu de 3-4 cm intre biscuitei ca sa se poata coace cum trebuie.
Pup dulce!
Am revenit cu impresii 🙂 ideea cu lasat sa se mai usuce a fost a lu’ Mami, dar nu era nevoie. Aseara erau cam tari biscuitii, dar azi sint … mmmmm super! se topesc in gura. pacat ca forna n-a iesit cum trebe, dar sint buni si asa.
Merci, merci, merci….sunt deliciosi biscuitii, sau cum a zis sotul meu, sunt ciocolate….au iesit superbi ca in pozele t
Merci, merci, merci….sunt deliciosi biscuitii, sau cum a zis sotul meu, sunt ciocolate….au iesit superbi ca in pozele tale Laura, cind am deschis cuptorul am ramas surprinsa ….la cit de bine aratau, cei drept am tinut aluatul la frigider 24 h, era tare aluatul la modelare, ceea ce nu a permis ca bilutele de aluat sa se lase repede, dar e posibil sa folosesc mai putina ciocolata? ca sunt prea dulci…. doresc sa incerc si cu ciocolata alba, ce zici draga Laura o sa fie bine?
Draga mea, tare ma bucur ca v-au placut!
Nu cred ca le-ar prinde bine daca ai reduce cantitatea de ciocolata. Iti recomand sa folosesti o ciocolata amara ca sa nu mai iasa atat de dulci.
Poti desigur sa ii incerci si cu ciocolata alba, dar alege neaparat una de calitate.
Pup cu mare drag!
am folosit ciocolata amara, poate sa folosesc mai putin zahar???
Doamne, ce minune au iesit!!! Am tinut aluatul doar vreo 2 ore la frigider, am lucrat cu 2 tavi si pina s-a copt prima tava i-am facut pe ceilalti, au iesit o minune, gustul este total, multumesc Laura, ne-ai indulcit viata aici in Australia!!!
Draga mea, sa va fie de bine!!
Tare mult ma bucur ca v-au placut!
Pup cu drag.
Draga Laura,
Dupa 3 zile in care m-am gandit daca sa fac acesti biscuiti, care mi-au facut cu ochiul de ceva vreme, sambata am facut o portie. Deliciosi, se topesc in gura, crocanti, pufosi…nici nu stiu cum sa ii mai descriu. O minunatie. Cu siguranta vor avea un loc de cinste in bucataria mea.
Te urmaresc de ceva vreme si am incercat multe retete de pe site, toate au iesit minunat.
Multumesc pentru idei 🙂
Te pup si iti doresc cati mai multi ani fericiti in bucatarie.
Roaxana, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut si iti multumesc pentru aprecieri!
Pup cu mare drag si te mai astept pe la mine!
Sunt Roxana nu Roaxana. Se pare ca nu mai stiu nici sa imi scriu numele :))
Biscuitii sunt vinovati.
Buna! Am facut si eu acesti biscuiti si au iesit foarte buni la gust, doar ca nu au crescut aproape deloc cu toate ca am pus si praful de copt. Trebuiau sa creasca, sa se faca mai mari sau asa trebuiau sa ramana?
Andreea, draga mea, trebuie sa creasca. I-ai lasat la frigider inainte sa ii coci?
Te pup!
Salut Laura,
am lasat aluatul peste noapte la frigider, iar acum este foarte tare si nu se poate modela, frigiderul este reglat la temperatura optima, nu inteleg ce s-a intamplat , incerc sa-l las pe calorifer, in speranta ca se mai inmoaie sau poate imi dai tu o idee mai buna..
Multumesc
Diana, draga mea, este normal sa fie foarte tare. lasa-l cca 5 minute afara si o sa-si revina. Cann modelezi biscuitii, aluatul trebuie sa aiba inca o consistenta destul de tare, nicidecum moale. In acest fel, biscuitii isi vor pastra forma in timpul coacerii.
Te pup!
mie mi-au iesit cam tari. si aluatul scos din frigider dupa o noapte intreaga si prajiturelele sunt cam tari 🙁
Draga Emma, daca au iesit prea tari, inseamna ca le-i lasat prea mult in cuptor.
Aluatul scos din frigider trebuie sa fie foarte tare. Are ciocolata in compozitie si deci se intareste foarte mult. Asa trebuie sa fie.
Am facut si eu aceste prajituterele si au iesit absolut delicioase numai ca s-au lasat foarte tare in cuptor. Ai idee de ce? Oricum super bunnne!! Multumesc de reteta.
Draga mea, ma bucur ca ti-au placut. Aluatul trebuie sa fie foarte foarte rece ca sa-si pastreze forma dupa coacere.
Daca biscuitii tai s-au latit, inseamna ca aluatul nu era foarte rece.
Iti recomand ca data viitoare, dupa ce formezi biscuitii sa ii mai bagi in frigider pentru cca 30 de minute, apoi sa ii tavalesti repede prin zahar si sa ii coci.
Trebuie sa fii foarte rapida, astfel incat aluatul sa nu se incalzeasca. Te pup!
I-am facut de multe ori, sunt minunati. Multumesc pentru reteta, Laura 🙂
Cu mult drag, Daniela!
Le fac in toata saptamina,sunt minunati…va multumesc pentru recepita
Laura, pot sa înlocuiesc ciocolata amara cu cea cu lapte? Am multa ciocolata cu lapte (Kinder) primita de copii…și nu știu ce sa fac din ea. ?
Am făcut de câteva ori cu ciocolata amara și au fost delicioși.
Sărbători fericite!
Sigur ca da, o poti inlocui.
Niceee!!!!! Abia astept sa ii incerc.
Abia astept sa-mi spui cum au fost!
Laura, this is delicious. I love this crinkles. Thank you for sharing this recipe.
I love chocolate crinkles too! So glad you like the recipe.
Se poate de facut cu ciocolata Alba?
Draga Maria, nu le-am incercat cu ciocolata alba.
Bună Laura, oare pot folosi zahar brun la aceasta reteta?
Sigur ca da.
Am facut acesti deliciosi chocolate crinkles. Multumesc mult pentru reteta! Sunt divini, cum spui tu. Am pus doar 80 de grame de zahar, pt ca am impresia ca aici unde sunt zaharul este mai dulce, sau poate m-am obisnuit cu mai putin zahar. Au iesit perfect, spre incantarea familiei si mai ales a fiicei mele care i-a botezat cand era mica „scoarta dulce de copac”. Am facut inainte dupa alte retete, dar acum o prefer pe a ta. Ideea de a trece intai prin zahar tos si apoi prin zahar pudra e f buna. Mult spor in continuare si multa creativitate! Doamne-ajuta! Sa ne traiesti ca tare multe bunatati am mai invatat de la tine!
Cu drag, Daniela
Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut. Sa iti fie de bine!
Buna Laura
Am incercat cateva dn retele tale, ma bucur asa de mult ca „te-am gasit”!!
Chocolate Crinkles au iesit minunate!!
Multumesc din sublet!!
Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut retetele incercate!
Buna ziua.. am facut si eu crickles si vai, vai… s-au topit in tava, au iesit ca niste turte. Am respectat reteta exact. Am pus compozitia si inainte si dupa modelare , la congelator. Am folosit cioco de menaj… as fi pus poza, dar nu stiu cum…
Mona, imi pare rau ca nu ti-au iesit. Ce marca de ciocolata de menaj ai folosit? Ai verificat ingredientele de pe ambalaj? Sunt anumite tipuri care contin extrem de multe ingrediente care nu au ce cauta intr-o ciocolata.
Acum 2 ani, am cumparat o astfel de ciocolata dintr-un supermarket din Bucuresti. Nu avea nici macar 15% continut cacao, iar gustul era oribil.
Bună, Laura, mulțumim pentru rețetă. Cam câte bucăți ies din compoziția de mai sus? Cât timp pot fi păstrați?
Mulțumesc frumos!
Cristina
Draga mea, iesi in jur de 16 biscuiti. Se pastreaza pentru 6-7 zile, intr-o cutie metalica, la temperatura camerei.
Cu mult drag!
Buna Laura ! De ceva vreme ma tot gandesc sa prepar acești biscuiți. Am făcut aluatul însă nu mai am timp sa-i coc :(.Am sa-l pun la congelator pentru „data viitoare „.Crezi ca va fi ok dupa dezghetare?….il voi lasa in frigider sa se dezghete.
P.S Multumesc pentru minunatele retete!🤗😘
Draga Daniela, poti congela linistita aluatul. Biscuitii vor iesi minunat, iti garantez.
Te imbratisez cu drag!
Salut! Desi reteta are 9 ani pe site, abia acum i-am incercat si eu. A fost esec total, desi am respectat reteta si am folosit cioco cu 80% cacao. Ideea e ca au ramas bilutele exact cum le-am format, nu au crescut/crapat deloc. Am folosit praf de copt de la dr Oetker. Oare care sa fie problema?
Buna! Le-am incercat, mi-au iesit foarte bune si arata minunat. Multumesc!
Sa va fie de bine, draga mea!
Multumim! Iti urmarim retele de 2 ani si tot ce am incercat a iesit perfect! As putea spune ca tu esti perfecta 😊!