Mousse de banane


Retete culinare Creme la pahar – Mousse de banane

Mousse de banane in pahar
Mousse de banane, reteta de vara simpla si delicioasa

Chiar daca mancam suntem la regim, nu inseamna ca nu mai fac nimic dulce. Si ce altceva bun, dulce si rapid as putea face, daca nu un mousse de banane? Asa cum poate v-ati dat seama pana acum, ador prajiturile, cremele si orice alt desert cu banane. Crema de banane de astazi este mai dietetica, dar deosebit de parfumata. Daca si voi iubiti bananele, va recomand sa incercati aceasta reteta.

Ingrediente – Mousse de banane (4 pahare)

  • 4 banane mari bine coapte
  • 7 g gelatina praf/ 6 g gelatina foi
  • 14 linguri de apa
  • 75 g zahar
  • 1 lamaie (doar sucul)

 Mod de preparare – Mousse de banane

  • Dizolvam gelatina praf in 14 linguri de apa si o lasam sa se umfle 5 minute. O punem intr-o craticioara/ibric si o topim la bain-marie.
  • Curatam bananele si le taiem in bucatele mici. Amestecam bucatile de banana cu sucul unei lamai medii si cu zaharul.
  • Mixam bananele impreuna cu sucul de lamaie si zaharul pana obtinem o crema fina.
  • Adaugam gelatina rece, amestecam si turnam in pahare. Lasam crema de banane la frigider, cca 2 ore, iar inainte de a o servi, ornam fiecare pahar cu frisca si putina ciocolata rasa.

Mousse de banane detaliu

 Este absolut delicios! Pofta buna si weekend minunat sa aveti!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mousse de banane
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

29 comentarii la “Mousse de banane

  1. Ana spune:

    Va rog din suflet sa ne ajutati! Cum si cat puteti! Trimiteti mesajul mai departe! Va multumesc!

    Orice ajutor material din partea dumneavoastră poate aduce speranţă şi încredere acestui copil şi familiei sale greu încercate.

    Donaţiile pot fi făcute pe numele:

    Spahiu Laura

    Cod IBAN EUR: RO21RNCB05000834973 60002

    Cod IBAN RON: RO48RNCB05000834973 60001

    Banca Comercială Română – sucursala Sebastian

    MULTUMESC

  2. ghiocel07 spune:

    Minunata idee, iar modul de prezentare ca de obicei foarte elegant. Este o placere sa vizitezi acest blog, te incarca cu energie pozitiva.

  3. Anima spune:

    yum, yum, yum! arat deliciooos! multumesc LaURA,e la fix potrivit de degustat in weekend mousse-ul acesta de banane..in fata unui film romantic..din acelasi pahar cu cel iubit..buuun!

    Iti doresc un weekend foarte romantic!

  4. Adriana spune:

    Draga Laura, stiu ca iti plac fotografiile(nu are cum altfel, fotografiile pe care le faci tu sunt SUPERBE), asa incat te asteapta o leapsa la mine pe blog care are legatura cu ele!

  5. Laura spune:

    Draga mea Elena iti multumesc ca iti place mousse-ul meu. E tare racoros si foarte parfumat. Iti doresc o saptamana minunata!!

  6. Anonymous spune:

    Buna seara Laura, eu sunt Geta. De ceva timp am descoperit blogul tau cu retete si mi l-am adaugat la "preferiti".Foarte bune, clar si frumos prezentate. Avantajul meu este ca acum si eu locuiesc in Italia asa ca gasesc toate ingredientele. As vrea sa fac acest desert delicios, sunt convinsa , dar eu nu am vazut in magazine gelatina praf ci doar in foi. Ma poti ajuta spunandu-mi o marca si unde se poate gasi. Spor in toate si numai bine. Felicitari

  7. Laura spune:

    Bine ai venit draga Geta!! Ma bucur mult ca iti place ce ai gasit pe blogul meu. draga mea mi-ai pus o intrebare de baraj pentru ca nici eu nu am reusit sa gasesc pana acum gelatina granule in Italia. Eu mi-am cumparat-o din Germania dar am sa caut pe net poate gasesc ceva magazine online si am sa te anunt daca gasesc ceva. Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!!

  8. Daiana spune:

    Un desert delicios si racoros!! Nemaipomenita ideea, am testat reteta astazi si este de vis :)).
    Sotul meu imi spune” ce poate sa se faca dintr-o banana” .

  9. Jeni spune:

    Buna seara . Am o rugaminte. Arata delicios si as vrea sa fac si eu. Intrebarea mea este legata de gelatina. Eu am foite lungi de gelatina, parca are 1 gram una. Sa pun cate?
    Multumesc.
    Si voi incerca si reteta cu nutela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor