Aperitive Revelion


Retete culinare pentru sarbatori – Aperitive Revelion

La Multi Ani tuturor si un 2010 plin de sanatate si impliniri!

Va propun cateva retete de aperitive pentru Revelion.

Au trecut atat de repede Sarbatorile incat nici nu am realizat foarte bine cand am trecut in 2010. La noi a plouat cu tunete si fulgere in noaptea de Revelion dar asta nu ne-a impiedicat sa mergem in Spoleto sa vedem focurile de artificii. Apoi ne-am intors acasa si am continuat petrecerea pana in jur de ora 3.

Am hotarat ca meniul de Revelion sa fie pe baza de peste pentru ca piftia si friptura de Craciun ne-au cam pus capac. Un meniu mai lejer, format mai mult din aperitive, a fost perfect pentru noi doi.

Intai voi posta fotografiile si cat de curand voi reveni si cu retetele.

MAI MULTE RETETE DE APERITIVE AICI

Cocktail de creveti

Cocktail de creveti

Daca nu l-ati incercat pana acum, vi-l recomand cu cea mai mare caldura pentru ca ceva mai divin nu exista dupa parerea mea.

Ingrediente Cocktail de creveti

  • 400 gr creveti congelati

Salsa Cocktail – Ingrediente

  • 300 g maioneza
  • 2 lingurite salsa worcester
  • 2 linguri ketchup
  • 2-3 linguri brandy/cognac

Mod de preparare

  • Crevetii se fierb in apa sarata pentru maxim 10 minute dupa care se scot intr-o sita sa se scurga foarte bine si sa se raceasca complet. Maioneza se amesteca cu ketchup, brandy, salsa worcester. Amestecam crevetii complet reci si foarte bine scursi (eventual ii tamponati cu un servet absorbant de bucatarie) cu salsa cocktail. Lasam cocktail-ul la frigider pana in momentul servirii (ideal sa il faceti cu 2-3 ore inainte de servire).
  •  Adaugati treptat ketchup-ul, brandy si salsa worcester in maioneza pentru ca poate voi preferati cocktail-ul mai putin alcoolizat sau poate cu mai mult ketchup, etc. Va recomand sa nu modificati nici un ingredient deoarece poate schimba radical gustul acestui aperitiv absolut divin.

Lamai umplute cu mousse de ton si masline

Un alt aperitiv delicios, parfumat si de efect pentru masa de Revelion

Ingrediente

  • 3  lamai mari

Mousse de ton

  • 300 gr ton la conserva f bine scurs
  • 100 gr unt
  • 10-15 masline negre (puteti folosi si verzi si negre)
  • 1-2 lingurite suc de lamaie

Mod preparare

  • Spalam lamaile foarte bine si le stergem cu un servet de bumbac. Taiem fiecarei lamai un capacel de 1-2 cm si le curatam interiorul cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit. La final din lamaie va ramane coaja externa galbena si cea alba interna.
  • Pentru mousse amestecam la robot tonul bine scurs, untul la temperatura camerei si sucul de lamaie. Mousse-ul obtinut se amesteca cu maslinele taiate feliute subtiri.
  • Umplem lamaile cu mousse-ul de ton. ATENTIE, trebuie sa le umplem ffff bine asa ca presati mousse-ul cu o lingura cat de bine puteti. Daca mousse-ul nu este f bine presat dupa congelare se poate desprinde de pe marginile lamaii (eu am patit acest lucru la una dintre lamai). Dupa ce am umplut toate lamaile le invelim pe fiecare separat in folie de aluminiu si le lasam la congelator 1-2 ore pana ingheata. Le taiem cat sunt inghetate cu un cutit zimtat in feliute subtiri dupa care bagam feliile astfel obtinute la frigider unde le lasam pana le servim.

Lamai umplute cu mousse de ton

Felii de portocala cu radicchio Treviso, nuci si parmezan

Am servit acest aperitiv in urma cu ceva vreme la o cina si am ramas uimita de gustul lor minunat. O combinatie excelenta intre dulce, amar si sarat,

Ingrediente

  • 2-3 portocale
  • cateva frunze de radicchio di Treviso (are un gust amar)
  • o mana de nuci tocate grob
  • cateva aschii de parmezan

Mod de preparare

  • Taiem portocalele in felii subtirele si le curatam coaja dupa care le tamponam cu un servet absorbant ca sa eliminam excesul de suc.  Amestecam separat nucile tocate cu salata taiata julienne si aschiile de parmezan. Asezam deasupra fiecarei felii de portocala cate 2 lingurite de salata si le lasam 1-2 ore la frigider dupa care le servim. Surprinzator de delicate si gustoase.

Portocale cu radicchio, parmezan si nuci

Canapè (minitartine) cu mousse de prosciutto cotto

Ingrediente

  • 200 gr prosciutto cotto
  • 75 gr unt la temperatura camerei
  • 25 gr mascarpone
  • 2-3 lingurite suc lamaie (optional)
  • piper
  • 1-2 lingurite brandy
  • cateva maslinute verzi taiate rondele subtiri

Mod de preparare

  • Mixam la robot toate ingredientele din reteta in afara de masline. Cu ajutorul unui spritz ornam cateva triunghiuri de paine cu mousse-ul de prosciutto si le decoram cu feliute de masline verzi.

Canapè cu mousse de prosciutto

Canapè cu icre proaspete de Manciuria

  • Acum 2 saptamani am cumparat niste somoni proaspeti de la crescatorie si am avut noroc sa aiba icre. Icrele proaspete se curata foarte bine de vinisoarele de sange, se dau printr-un jet de apa si se lasa sa se scurga foarte bine intr-o sita. Le amestecam cu sare astefl incat sa fie sarate bine bine si le punem intr-un borcanel la frigider unde le putem conserva cateva saptamani. Pentru aceste mini tarte am folosit paine felii bauletto  (la punga) taiete in dreptunghiuri mici, le-am uns cu putin unt si presarat cu cate o lingurita de icre de Manciuria. Delicioase.

Canapè cu icre de Manciuria proaspete

Tartelette cu mousse de gorgonzola si fistic

Ingrediente

  • 200 gr gorgonzola
  • 100 gr robiola/ mascarpone
  • 50 gr fistic taiat fin
  • 12 felii de paine feliata cumparata

Mod de preparare

  • Fiecare felie de paine se aplatizeaza cu ajutorul facaletului pana obtinem o feliuta f subtire pe care o taiem cu o forma gen floare, steluta,etc. Punem feliile intr-o forma de muffins, le apasam cu grija in forma astfel incat centrul feliei de paine sa atinga fundul formei de muffin si le bagam la cuptor la 180 pana marginile devin aurii. Dupa ce s-au racit complet le umplem cu mousse-ul de gorgonzola pe care il obtinem mixand toate ingredientele la robot.

Tartelette cu mousse de gorgonzola

Anghila la cuptor

Din pacate nu am decat poza de dinainte de a-l pune la cuptor

Ingrediente

  • 1 anghila de 1 Kg
  • 1 lamaie medie
  • 2-3 linguri ulei masline
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi intregi
  • 6-7 felii de rosii deshidratate
  • cateva boabe de piper
  • sare

Mod de preparare

  • Anghila este un peste foarte gustos dar si foarte gras. Cel mai bun mod de a-l gati este la gratar pe lemne pentru ca asa pierde mare parte din grasime dar si la cuptor a iesit delicios. Dupa ce a fost curatata, operatie realizata de Cris pentru ca era vie si inca misca, se spala foarte bine pentru ca are o pelicula lipicioasa, se taie capul si coada care nu se vor folosi iar restul pestelui se taie in bucati de 5-6 cm. Punem intr-un vas 2-3 linguri ulei masline, lamaia taiata in felii subtiri si curatata de coaja galbena si cea alba, cateii de usturoi neecuratati, patrunjelul tocat mai mare, boabele de piper, feliile de rosii deshidratate (eu le-am facut in casa: am taiat 3 rosii in felii subtiri, am curatat samburii, am asezat feliile pe foaie de copt in tava de cuptor si le-am lasat 4 ore la 60 grade, functia cuptor ventilat).
  • Bagam anghila la cuptor, 180°C, cuptor preincalzit pentru 30-45 minute maxim. O intoarcem dupa 15 minute pe partea cealalta si avem grija sa o stropim din cand i cand cu sosul format. Am servit-o alaturi de risotto cu spumant. O sa revin si cu reteta de risotto.

Anghila la cuptor

Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata

Voi reveni cu retetele care lipsesc in zilele urmatoare. La Multi Ani !!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Aperitive Revelion
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 20 Review(s)

47 comentarii la “Aperitive Revelion

  1. Andreea T spune:

    La multi ani minunati Laura.
    Tot ce creezi si impartasesti cu noi este de 5 stele. De fiecare dat vin si zambesc … si zambesc…

    Te pup cu drag. Ca doresc un an 2010 imbelsugat numai cu lucruri bune.

    Hilda

  2. ghiocel07 spune:

    La multi ani in noul an. Iti doresc multi ani de acum inainte cu Cristi, sa sarbatoriti fiecare revelion in armonie, dragoste si respect. Te pup cu mare drag.

  3. Ana spune:

    La multi ani cu sanatate ! Felicitari si sa fiti ca acum si la a 100-a aniversare! Despre pregatiri nu pot sa zic decat: esti o artista! Pupici si imbratisari cu drag!

  4. Lissa's Cakes spune:

    La multi ani ,draga Laura!
    La multi ani fericiti alaturi de sotul tau ,la multi ani si multe impliniri in anul acesta!
    Meniul de revelion arata super si am pus ochii deja pe lamaia umpluta cu mousse de ton.
    Te pup cu drag!

  5. Marysa spune:

    La multi ani fericiti! Viata frumoasa si plina de sens alaturi de cel drag! Iti doresc mai putine griji si mai multe bucurii!
    Ne-ai incitat cu pozele, asa ca, abia astept retetele!
    Cu mult drag, Marysa

  6. Svea spune:

    Un An nou 2010 plin de bucurii şi împliniri, cu multă sănătate, fericire, noroc şi belşug şi mai ales cu multă inspiraţie şi reţete minunate, aşa cum ne-ai obişnuit!
    Blogul tău are o personalitate puternică şi se deschide aleatoriu 🙁 Nu ştiu dacă numai eu întâmpin problema asta, dar când mi-e lumea mai dragă, nu-l pot accesa, fie nu se încarcă, fie îmi dă eroare de la bun început. Şi mai e şi preferatul meu!
    Pupici mulţi şi un an 2010 pe măsura talentului tău culinar şi fotografic! Cu alte cuvinte, excepţional! 🙂

  7. Silvia spune:

    Un meniu rafinat! La multi ani si multa sanatate! Inca ceva, ornamentele naturale cu felii de citrice mi-au iesit minunat! Multumesc!

  8. Cami spune:

    Un an nou cu reusinta in toate! Nu pot decit sa-ti dau dreptate cu Cocktailul cu creveti-cine nu probeaza, a pierdut o savurare deosebita! Si noi am avut 2 feluri de sos de Cocktail cu creveti. Minunat arata totul, ca de obicei! O zi buna! Cami

  9. ANITA spune:

    Multi ani cu sanatate,iubire si impliniri alaturi de sotul tau!Sunteti frumosi si la suflet-La multi ani!
    Felicitari pentru arta de care dai dovada si cand gatesti!Te pup cu mare drag!!!

  10. Laura spune:

    Hilda draga mea iti multumesc mult ca ti-a placut meniul meu de revelion. Iti doresc sa ai un 2010 minunat, cu sanatate, fericire si realizari!! La Multi Ani!!

  11. Laura spune:

    Ghiocel frumos cu mare drag te imbratisez si iti multumesc pentru urari. La Multi Ani draga mea si fie ca 2010 sa va aduca multa sanatate si impliniri!! Pup!

  12. Laura spune:

    La Multi Ani Ana draga mea!! Tare ma bucur ca ti-a placut meniul de revelion. Pupicei cu drag si un an minunat iti doresc cu sanatate, belsug si dragoste!!

  13. Laura spune:

    Lissa scumpa mea draga iti multumesc din suflet pentru urari si ma bucur enorm ca ti-a placut meniul. Un 2010 de vis iti doresc cu multa sanatate, fericire si realizari!! Pupicei!

  14. Laura spune:

    Iti multumesc draga mea Karla ca iti place bloguletul meu. Iti doresc un 2010 plin de realzizari, fericire si sanatate!! La Multi Ani!!

  15. Laura spune:

    Ce urare minunata draga mea Marysa!! Iti doresc un 2010 minunat cu belsug, sanatate, dragoste si multe realizari!! la Multi Ani!!

  16. Laura spune:

    La Multi Ani draga mea Butterfly! pot spune ca a fost cea mai reusita masa de Revelion de pana acum. Credam ca nu vor fi destul de satioase preparatele dar la sfarsitul mesei ne-am simtit satui dar fara o senzatie de greutate la stomac.
    Te pupic cu mare drag!!

  17. Laura spune:

    Draga mea Svea un 2010 de vis iti doresc, cu multa sanatate, fericire si realizari!!
    Pana acum nu mi-a mai spus nimeni ca exista probleme la incarcarea blogului si sper din tot sufletul sa fie o problema trecatoare. Stiu ca exista un conflict intre IE si widget-ul "Followers" si din cauza asta sunt multe bloguri care nu se deschid in IE. In Firefox, Chrome si Opera nu exista probleme.
    Cu drag te pupic si te rog sa ma anunti daca ai probleme doar in IE sau si in celelalte browsere.

  18. Laura spune:

    Silvia draga cat ma bucur ca ti-au reusit ornamentele! La Multi Ani cu multa sananate si fericire si iti multumesc ca ti-a placut meniul meu de Revelion!

  19. Laura spune:

    Draga mea Cami eu cred ca as manca zilnic cocktail de creveti atat de mult imi place. Cu drag te imbratisez si iti doresc un 2010 minunat alaturi de cei dragi!! La Multi Ani!!

  20. Laura spune:

    Anita draga mea iti multumesc pentru cuvintele tale!! Iti doresc un 2010 cu sananate, realizari si multa fericire!! La Multi Ani!

  21. Laura spune:

    Draga mea Just me eu va multumesc tuturor ca existati si ca ma vizitati!! Te pupic cu mare drag si un 2010 fericit cu sanatate, fericire si impliniri iti dorsec!!

  22. Daniela spune:

    Buna Laura, lamaile umplute cu ton pot fi pregatite inainte cu o zi de a fi servite, deci pot sta la congelator o noapte si o zi?

  23. Laura spune:

    Pot sta si 2 saptamani la congelator sau o luna draga mea Daniela. Le scoti din congelator cand doresti tu sa le servesti, le tai in felii si apoi le lasi sa se dezghete si le papi. Te pup!

  24. unicasiirepetabila spune:

    Deci, doamna m-ati dat pe spate. :). Va admiram de pe anumite forumuri, dar ce ati facut aici va reprezenta cu siguranta o sursa de inspiratie.

  25. Laura spune:

    :))) Unicasiirepetabila m-ai facut sa rad!!! Iti multumesc tare mult ca iti plac retetele de aici. Te pup cu drag si multumesc mult pentru vizita!!

  26. unicasiirepetabila spune:

    Deci ma bucur ca v-am facut sa radeti (nu stiu daca e de la nick sau de la postare). Sper sa "colaboram" (dumneavoastra psotati, eu execut) in viitor atat pe parte culinara, dar mai ales pe parte adiacenta, caci nu-i asa, mancarea-i fudulie, beutura-i temelie. 🙂

  27. Ionela spune:

    La multi ani cu bucurii, Laura!Iata ca dupa un an m-am invrednicit si eu sa fac minunatul tau cocktail de creveti, numai ca nu mi-a iesit asa frumoasa culoarea ca la tine. La tina vad roz, mie mi-a iesit galben, ca maioneza. Dar e foarte delicios! Multumesc mult!

  28. Andreea spune:

    Laura,

    Am facut si eu mousse-ul de ton si tare mi-a mai placut :). E foarte dragut asa in lamaie, dar parca, daca n-ai cui sa te lauzi, economisesti ceva timp daca nu mai cureti, umpli si astepti sa inghete lamaile 🙂

  29. Ramella spune:

    Buna,Laura,abia am descoperit minunatul tau blog si m-am pus pe studiat retetele,sunt fenomenale.Pentru acest cocktail de creveti,ce marca de ketchup folosești?

    • Laura spune:

      Ramella, draga mea, bine ai venit! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele!
      Iti recomand sa folosesti un ketchup marca Heinz. Mi se pare cel mai gustos si potrivit pentru aceasta reteta.
      Te pup cu drag si te mai astept pe la mine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor