Chifle Laugenbrot, o reteta de chifle cu gust si consistenta de covrigi
Chifle Laugenbrot, chifle cu gust de covrigi. Aceste aluat se poate folosi si pentru covrigii de casa. Mod de preparare si ingrediente chifle.
Daca va plac covrigii, atunci cu siguranta va vor place si aceste chifle care au gustul si consistenta covrigilor. Sunt extraordinari de bune si se fac extrem de rapid. Chiar daca sunt excelente si reci, va recomand sa le gustati calde, sunt pur si simplu minunate, cu o coaja crocanta si un miez perfect pufos. Reteta chiflelor Laugenbrot ii apartine lui Richard Ploner.
Mai jos va propun o alta reteta de chifle, cu faina integrala. Sunt delicioase! Click pe poza de mai jos pentru preparare si ingrediente.
Ingrediente – Chifle Laugenbrot (15 bucati)
Ingrediente aluat chifle
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita mica rasa zahar
- 30 g unt moale/ 30 ml ulei
- 270 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
Ingrediente pentru oparit covrigii
- 2 l apa
- 12 lingurite rase bicarbonat
- 4 linguri sare
Mod de preparare – Chifle Laugenbrot
- Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei si adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul, la temperatura camerei taiat in cubulete, si incepem sa framantam.
- Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem o un aluat elastic. Lasam aluatul ladospit, intr-un loc ferit de curenti reci de aer, 30-45 minute.
- Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in bilute mici de cca 90 g. Punem intr-o oala cei 2 l de apa, adaugam bicarbonatul si sarea, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam cate 5 chifle in apa. Oparim chifelele 30 secunde, nu mai mult.
- Le scoatem din apa cu o paleta si le punem direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Crestam fiecare chifla cu o lama sau un cutit bine ascutit, le pudram cu sare grunjoasa, susan sau mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 210°C pentru 20-25 minute. Cand s-au rumenit uniform sunt gata.
Sunt extraordinar de gustoase!
Si o sectiune fierbinte si pufoasa,
Pofta buna!!
Reteta: Richard Ploner
Cu proxima ocazie cand fac painica ( adica maine) fac si eu aceste penini super-dulcici 🙂 Asa de mult imi plac cum arata! Bravo!
Waw! Arata super,vreau si eu.
Ai schimbat headerul 😀
Arata precum covrigii aceia nemtesti… Hmmm, chiar cred ca ar merge sa le faci si sub forma de covrigi, nu? Mereu iau cate unul de la Kaufland 😛 Imi plac la nebunie!!! Pup!!!!
Fantastic şi atât de frumos! Greetings!
foarte interesanta reteta 🙂
Ti-am admirat opera si cu siguranta le fac duminica si daca te-as intalni, mi-as scoate palaria in fata ta!!!
Problema lor este ca se maninca prea repede! O seara placuta si salutari din Hamburg! Cami
Laura, din inima felicitari! Multe felicitari!
Ce minunatie! De ce imi vine sa incerc TOATE retetele tale? (Mare parte le si incerc!) Felicitari!:-)))
Grozav! Am o intrebare: putem inlocui untul cu margarina?-macar acum, in perioada de post!
Foarte dragalase, pana una alta le mananc cu ochii, dar sigur voi face si eu. Te pup Laura !
Betty scumpa sunt asa de buni ca merita macar o data incercati. Te pupic si daca ii incerci sa-mi spui cum ti s-au parut!! Weekend minunat draga mea!
Daniela draga te pup si ma bucur mult ca iti plac. Se fac atat de simplu si rapid incat merita incercati. Un weekend minunat iti doresc!
Mereu schimb cate ceva Inuc mic, dar nu fac schimbari majore ca sa nu zapacesc persoanele care deja s-au obisnuit cu tema asta. Scumpa mica, merg desigur si in forma de covrigel dar incearca sa faci, daca vrei sa ii incerci, si 2-3 chiflute ca sa vezi cat sunt de bune. Puuup pup!!
Nanita draga mea iti multumesc muuult de tot ca iti plac. Te pup cu drag si iti doresc un weekend minunat!!
Anastasia draga e interesanta iar rezultatul mai mult decat delicios. Te pup!
Lavinia draga te pupic cu mare mare drag si iti multumesc pentru cuvintele tale pe care sincer nu le merit. Te pup scumpa si un weekend minunat iti doresc!!
Cami scumpa si acum oftez dupa varietatile de paine din Germania. Sincera sa fiu painea din Italia nici cu se compara ca diversitate si gust cu painea de la voi. Te pup si un weekend minunat iti doresc!!
Draga mea Shari multumesc mult pentru felicitari si ma bucur mult ca iti plac. Te pupic cu drag si un weekend minunat iti doresc!!
Ce scumpa ai fost Gabojza draga!! Iti multumesc ca iti plac retetele mele si ca le incerci. Pup dulce si weekend minunat sa ai.
Marysa draga mea cu siguranta poti inlocui untul cu margarina sau ulei. Eu tare te sfatuiesc sa incerci cu ulei pentru ca margarina are un gust aparte si nici nu e sanatoasa deloc. Daca doresti totusi sa le faci cu margarina se pun tot 30 grame. Te pupic!!
Ginuca scumpa cat ma bucur sa te vad pe la mine! Abia astept sa le incerci pentru ca sunt convinsa ca vor iesi niste frumuseti. Pupicei draga mea si multumesc pentru vizita!!
ti-am mai scris la painea rustica,pe care deja am facut-o,atunci aveam treaba si n-am vazut si celelalte retete,bine nici acum n-am intrat pe toate,dar azi am intrat si am ramas paf,esti prea tare,m-ai dat pe spate,maine fac si panini,arata si astia bestial,si promit sa incerc cand am timp,si alte retete,selectez profilul anonim ,ca nu prea le am cu calculatorul,te pup,sunt recunoscatoare,mihaela
Ce draguta esti Mihaela draga!! Te pupic si multumesc pentru cuvintele tale. Daca incerci acedsti panini sa imi spui cum ti s-au parut!! Pupici pupici!!
salut laura,ma lasat gura apa reteta ta asta senzationala.lam si pus ieri sa il fac din pacate painica a iesit bunicel dar am uitat sa pun sare in aluat.dar banuiesc ca ar fi iesit si mai bine de nu as fi uitat sarea :(.dar am o intrebare eu nu pot ca sa pun in loc de apa lapte? te pup dulce ai niste retete senzationale.care le voi incerca incet incet pe toate. chit ca is incepatoare :)) si mai fac rateuri ca si cu painica asta.dar le voi mai incerca inca o data cu siguranta.te pup dulce
Delicioase retetele tale.Multumim. Saptamana trecuta am vizitat marocul un loc minunat cu o mancare minunata la fel ca si a noastra.
Multumesc mult Diana pentru vizita si daca voi ajunge prin Maroc voi tine cont de sfatul tau.
Draga Timea iti multumesc ca ai incercat reteta si cu siguranta ies mai bune daca le adaugi si sarea. Eu nu as inlocui apa cu laptele pentru ca laptele schimba in general gustul aluatului dar daca doresti sa incerci sa imi spui si mie cum au iesit. Te pup si stai linistita ca toti am fost incepatori si incet imcet te vei perfectiona daca itii place sa gatesti. Un weekend minunat iti doresc!!
vai ce emotii am avut cu painicile. stiam ca retetele tale sunt perfecte si asa ca nu am facut o paine suplimentara pt pranz. coca imi era cunoscuta, deoarece faceam covrigi din ea, singura diferenta bicarbonatul. covrigii ies de obicei crocanti, dar cand am scos painicile din cuptor erau extrem de pufoase; rumene si pufoase. am fost convinsa ca nu sunt coapte si cu inima mica am asteptat prima muscatura a sotului meu. a fost tare incantat si de cum aratau si cum se simteau, hi,hi, stii cum la unii trece dragostea prin stomac….
Ce draguta ai fost Raluca draga!! Stiu ca prima data cand i-am facut am avut aceiasi senzatie. Mi se pareau necopti dar asta din cauza ca erau foarte pufosi. Te pup si ma bucur mult ca i-ai incercat si v-au placut. Te pup si un weekend minunat alaturi de cei dragi!!
Am incercat si eu reteta asta 🙂 Mi-au iesit super, din prima 🙂
Multumesc Laura!
Te pupic Cristina draga si tare ma bucur ca ti-au placut!!
Laura draga,
Nu mai are rost sa iti spun ca e minunata reteta! Toate retetele tale sunt absolut fantastice. Stii ce ma gandeam eu? Oare merg cu faina integrala (sau macar jumatate alba – jumatate integrala; cu faina integrala nu cresc asa bine). Tu ai incercat vreodata cu faina integrala? Te pup!
Iulia scumpa mea ma bucur tare tare mult ca iti place retetuta asta. Draga mea nu am incercat sa ii fac cu faina integrala dar te sfatuiesc sa pui neapart si faina alba ca sa creasca bine. As zice chiar sa pui mai mult de jumatate din cantitatea totala de faina, faina alba, iar restul faina integrala sau daca vrei sa pui parti egale de faina alba si integrala te sfatuiesc sa folosesri o faina de forta, gen manitoba. Te pupic cu mare drag!!
super tare reteta, mi-au iesit din prima!! Am si poze sa ma mandresc la prietene:))
Hallölche Laurica!
Piinicile tale imi fac cu ochiul tare mult.
Copii mei iubesc tot ce este preparat in Lauge de Bicarbonat.
Eu mai am inca Lauge original(NaOH 4%)cumparat de la farmacie si miine, daca nu cu siguranta in zilele care urmeaza, o sa pun reta ta in practica.
Cu siguranta picii mei se vor bucura…
Laurica draga, felicitari pentru reteta si tot ce realizezi si un mare multumesc!!!
Cu deosaebita prietenie,
Laura S.
buna! as dori sa incerc si eu aceasta reteta dar nu prea pricep cand si unde pun bicarbonatul!!!!!!!!????????
Mersic
esti fab…….
Ana maria scumpa bicarbonatul se adauga in apa in care fierbem chiflele. Am scris in reteta cand se pune. Uite aici: " Punem intr-o oala apa amestecata cu bicarbonatul si sarea si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cate 5 chifle in apa care fierbe pentru 30 secunde maxim".
Te pupic!!
Salut!Am incercat si eu reteta si mi-au iesit foarte bune painicile,mai bune decat covrigii cumparati!Eu am pus margarina,asta aveam in casa,dar data viitoare iau unt,sigur ies si mai fini si mai gustosi.Toate retetele tale sunt super delicioase,am incercat mai multe si toate au iesit foarte bune,o sa incer sa le fac pe toate:p
Ma bucur tare mult Elena ca ti-au placut!! Cu unt ies intr-adevar mai fini. Te pupic si multumesc ca i-ai incercat!!
Buna
Ma numesc Isa si sunt o mare fana a ta !!!Am incercat multe din retetele tale si toate au iesit nemaipomenit.Esti extraordinara!
Vreau sa incerc si aceasta reteta si as vrea sa stiu daca pot folosi drojdie uscata(si cata…)
Iti multumesc anticipat pentru raspuns,dar mai ales pentru ca EXISTI
Pupici
Ma bucur sa te cunosc Isa draga mea!! iti multumesc tare mult ca ma vizitezi.
Sigur ca poti folosi drojdie uscata. Poti folosi 7 gr de drojdie uscata in loc de 25 de grame de drojdie proaspata.
P.S: In orice reteta in care se cer 25 gr drojdie prospata, tu poti folosi 7 gr din cea uscata.
pup cu drag si spor!!
Draga Laura, am gasit reteta asta, arata asa de bine painicile, sigur vreau sa o incerc, ca nu am mai mancat de mult covrigi din Ro. La multi ani si multe retete gustoase in 2011!
I think I could eat this all day long, because I love such delicious looking things 🙂
O bunatate!!! Foarte bune si unde mai pui ca se fac si repede :). Eu am folosit drojdie uscata si ulei. Este doar una din retetele incercate de la tine (si toate super). Pupci si o saptamana frumoasa!
fain tare. fotografii minunate, ridica siteul mult
Am citit bine 12lingurite de bicarbonat, nu? Multumesc pt retetele minunate.
Buna,Laura ! felicitari pentru acest blog deliciosss !! ai o mana de aur !!! am incercat multe retete de pe blogul tau si toate mi-au iesit !!!:)..iar panini astia sunt divinii..noi mereu ii servim pe langa o ciorba radauteana!! felicitari inca o data si mult mult succes in toate !! te pup:)
Le-am facut:D. Buuuuneee!!!
Carmen, scumpa, ma bucur mult ca ti-au placut!!
si eu i-am facut !!!!f buni!!!
Otilia, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!
Pup dulce!
BUNA ARATA TARE BN,O INTREBARE,DROJDIE USCATA SAU PROSPATA?DACA-I USCATA CIT SA PUN?
Dina, draga mea, poti folosi 7 gr de drojdie uscata in loc de 25 gr drojdie proaspata.
Am terminat de framantat, astept sa creasca. Sunt curioasa daca vor iesi painicile la fel de gustoase si frumoase ca ale tale. Revin cu rezultatul:)
PS: superb blog, usor de urmarit, si foarte bine explicate retelete. Am mai gatit cate ceva de pe aici, si au iesit tare bune toate. Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp :*
Marinela, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place blogul meu!!
Cum au iesit painicile??
Pup cu mare drag si te mai astept pe la mine.
Draga mea Laura, am facut si eu aceste chifle delicioase.
Eu am pus asa: 250g faina marca „slabesti mancand”, 200g gaina de alac si 50g tarate. Am pus si circa 50ml de apa in plus (cerea faina) si o lingura de ulei.
Au iesit foarte bune, moi, au crescut frumos si sunt gustoase foc.
Te pup si multumim pentru retete.
Superba varianta ta, Dany! neaparat o s-o incerc si eu cand o sa reincep sa fac painica.
Pup cu drag si ma bucur ca ti-au placut!
Le-am facut si eu acu 2 zile, sunt perfecte! Imi plac mult retetele tale de paine mai ales ca si eu incerc toate variantele posibile de paine pt ca imi place sa ma joc cu aluatul :)).
Timea, draga mea, tare mult ma bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut!
Vin acum sa le vad.
Pup cu drag!
Vai,Laura,alta minune sunt paninile astea! Minunate pentru post! Le-am facut cu ulei.De neuitat! Ce coaja minunata, si crocanta si frageda! Mii de multumri!
Am incercat si eu reteta asta, in doua randuri… Prima data, in timp ce faceam deja aluatul, mi-am dat seama ca nu mai am bicarbonat, asa ca… am folosit praf de copt 😀 Rezultatul, spre surprinderea mea, nu a fost unul ingrozitor. Mi-au iesit niste painici cu o coaja putin cam tare si moi pe dinauntru, dar foarte bune la gust (poate le-am si lasat prea mult in cuptor – nu de alta, dar nu aveau deloc culoare). Azi le-am incercat din nou, de data aceasta cu bicarbonat. Au iesit minunate ca gust, consistenta, culoare, doar ca mi s-au lipit asa de tare de hartia de copt, ca nu am avut cum sa le dezlipesc… Tot ce am putut sa fac, a fost sa le tai dosul…:( Promit solemn, ca am respectat toate instructiunile! Cred ca data viitoare elimin hartia de copt si voi unge si tapeta tava, cum am facut prima data, de nu mi s-a lipit niciuna.
Draga Laura, am si eu o intrebare: timpul pe care il dai tu ptr. copt este valabil ptr. absolut toate cuptoarele?
Multumesc!
Draga mea, am patit si eu chestia asta cu hartia de copt acum vreo 2 ani la un cozonac. Mi s-a lipit cumplit si am inlocuit hartia. De obicei, hartia alba este cea mai buna, nu cea maro.
Referitor la cuptor, raspunsul este nu. Fiecare cuptor are timpii lui de coacere. De aceea este indicat sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura din cuptor.
Pup cu drag!
ma abonez si eu blogului pentru un pic de ajutor in bucatarie ,imi place tot ce am gasit si sper sa imi easa si mie asa frumoase si gustase bucatele .,.
Buna, Laura! In primul rand felicitari pentru tot ceea ce faci, retetele tale sunt minunate. Am o intrebare, am facut panini, foarte buni, dar unica diferenta au la suprafata gust de bicarbonat si coaja nu este crocanta, este moale. Am gresit cu ceva? Te imbratisez cu mult drag
Buna ziua! Felicitari, Laura!
Reteta este extraordinara!
Am incercat reteta, painicile au un aspect extraordinar, un mijloc pufos si moale cu o crusta usor crocanta. Dar singura problema este aceea ca la exterior au un gust pregnant de bicarbonat. ☹☹ Unde am gresit? Cum pot atenua acest gust?
Sunt senzaționale, fac de doua ori pe lune cel putin.. Multumesc mult pentru reteta!!🙏
Cu mult drag!