De 2 zile sunt singura acasa, sotul meu fiind plecat in Germania, si cum astazi se intoarce m-am gandit sa fac ceva rapid si simplu foc si anume niste cosulete de bezea pe care le-am umplut cu fisca mixata cu cacao. Umplutura este saracuta rau pentru ca atat aveam in casa dar se pot umple cu crema de vanilie si fructe (gen Pavlova) sau cu ingheatata sau cu diferite mousse-uri.
Ingrediente 9 cosulete bezea
- 150 gr albus
- 150 gr zahar tos
- 150 gr zahar pudra
- jum lingurita suc lamaie
- 1 varf cutit sare
- 200 gr frisca
- 20 gr cacao
Preparare – Cosulete de bezea
Mixam bine albusurile proaspete la temperatura camerei cu 150 gr zahar tos si varful de sare. In momentul in care sunt mixate perfect si nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugati treptat zaharul pudra si susul de lamaie. Mixam din nou foarte bine pana obtinem o bezea teapana,
Pe o hartie de copt asezata in tava de cuptor desenam cerculete de vreo 8 cm diametru si formam fundul cosuletului umpland cercul cu bezea. Cu ajutorul unui sac-a-poche facem spirale de bezea de jur imprejurul cercului.
dam cosuletele la cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 1.45-2 ore apoi le lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa,
Mixam frisca pana capata consistenta dupa care adaugam cacaua si mixam pana se intareste. Umplem cosuletele cu frisca, pudram cu putina cacao si servim,
Pofta buna!!
Hallo Laura,
Objektele astea de Artä leam admirat in Photoblog deja. Minuant aratä. Combinatia asta de Baiser , Friscä si Cacao le face perfect. Compliment mare.
Cu drag Jacob
Adauga si blogul tau in anunturile gratuite Webroll.
Ce faine ti-au iesit. Si umplutura mai light e mai buna.
Felicitari Laura – le-am facut si eu acum ceva vreme si le-am umplut cu fructe. Bune tare !
Draga Jacob mreu ma rasfeti cu minunatele tale cuvinte. Desi nu sunt mare fan bezea, din cauza ca o data am mancat un tort de bezea si nu mi-a priit, de data asta am mancat si eu un cosulet. Cristi adora bezeaua si am zis sa ii fac o surpriza cand se intoarce.
Ma bucur tare tare mult ca iti plac cosuletele!!
Cu drag,
Laura
Webroll multumesc pentru sfat. L-am inscris aseara.
Didona draga mea sa stii ca ai mare dreptate. Frisca in combinatie cu cacao amara a mai taiat din dulceata bezelei si au fost tare bune!!
Te pupic si multumesc pentru vizita!!
Bine ai venit draga Cat!! Cu fructe sunt divine intr-adevar. Initial am vrut sa le umplu cu fructe dar cum nu aveam in casa le-am umplut cu frisca. Te pup si multumesc pentru vizita!!
eu chiar nu sunt fan frisca, da' as papa si eu niste cosulete 🙂 arata super frumos. sigur sunt si gustoase 🙂
BUN,BUN,BUN!NU AM MAI INTRAT DE O SAPTAMANA SI ACUM ANALIZEZ FIECARE RETETA NOUA!BUN,CE MAI…!
Ce finute sint!Si de gust ce sa mai spun!Numai cind vezi fotografia si nu poti sa nu inghiti…
Te pup!Un weekend placut!
Mada draga mea merg umplute cu orice: te pup si tare ma bucur ca iti plac!!
Katy scumpa nu te-am mai vazut de ceva timp!! Te pupic cu drag si ma bucur ca iti place ce am postat!!
Multumesc mult Carmen draga!! Te pupic si o saptamana minunata iti doresc!!
cum se cantaresc 150 gr. albus
Delia, draga mea, un ou mare are cca 30 gr de albus. Unul mediu cca 24-25 gr.
Pupicei!