Mini checuri de carne


Retete culinare Aperitive – Mini checuri de carne

Mini checuri carne
Mini checuri de carne, o gustare simpla si de efect

Astazi va invit sa incercati un aperitiv delicios, mini checuri de carne. Reteta, foarte simplu de preparat, este ideala servita ca aperitiv, dar si ca fel principal langa un piure de legume sau salate. Daca acum cativa ani imi placea sa fac checuri in format mare, acum le coc in forme individuale de chec. Sunt mult mai dragute in versiunea mini si mult mai apetisante. Pentru ca aceste mini checuri se servesc intregi, si prin urmare nu se taie inainte de a ajunge in farfurie, isi pastreaza gustul si consistenta mult mai bine decat un chec pe care il servim feliat. Daca nu aveti forme mici de checuri, puteti folosi forme de briose.

Pentru aceasta reteta, am folosit o conserva de rosii cuburi de la Sunfood.

Ingrediente – Mini checuri de carne (4 bucati)

  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 felii de paine alba (fara coaja)
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb demisec/apa calda
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 dovlecel mediu
  • 1 morcov mic
  • 250 g rosii cuburi Sunfood
  • sare
  • piper
  • oregano
  • parmezan ras

Mini checuri cu carne – Preparare pas cu pas

  • Curatam legumele (ardeiul, ceapa, usturoiul, dovlecelul,morcovul) si le taiem in cubulete mici.
  • Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam legumele. Le sotam la foc mediu, circa 2 minute, apoi adaugam vinul. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam rosiile si amestecam pe foc mic inca 2-3 minute. Stingem focul si le lasam sa se raceasca.

Legume si rosii pentru mini checuri

  • Amestecam carnea tocata cu ouale, feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine si mixul de legume si rosii. Condimentam cu sare, piper, oregano si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Amestec carne tocata pentru mini checuri

  • Tapetam formele de mini checuri cu putin ulei si pesmet si le umplem cu carnea tocata.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30-35 de minute. Cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor, adaugam pe deasupra fiecarui chec cate 1 lingura de rosii cuburi zdrobite cu furculita si cu 1 lingura de parmezan ras. Le lasam inca 10 minute in cuptor, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin.
  • Le scoatem cu grija din forme si le servim.

Mini checuri de carne si rosii

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini checuri de carne
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 74 Review(s)

14 comentarii la “Mini checuri de carne

  1. mariana stanese spune:

    Retetele sant toate minunate dar imi placea mai mult cum arata blogul tau.Daca cautai ceva aparea tot in poze la categoria respectiva .De ex. la Retete Dukan – daca accesai aveai in poze toate retetele si gaseai imediat ce cauti.Acum pare ca e o versiune veche a ceea ce a fost.

    • Laura spune:

      Vera, da, sunt bune si reci, dar infinit mai bune calde. Le poti face cu o zi inainte si inainte de a le servi, le bagi 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 50-60°C.

  2. Mela spune:

    Buna ziua!
    O idee foarte buna cu aceste mici checulete.Am sa fac o mica modificare numai:nu am sa pun paine muiata si am sa adaug si putina carne toccata de porc,pentru ca vita mi se pare putin fada.Iar sosul de rosii am sa-l fac eu in casa.Si nici dovlecel nu pun,sincer nu imi place gatit decat in ratatouille.Multumesc.Va doresc success!

  3. miretta spune:

    eu le folosesc ca fel principal. sunt foarte bune. pun la mijloc si un ou fiert care este o surpriza placuta si estetica atunci cand se mananca. si daca se taie felii, sunt foarte frumoase cu cate o felie de ou in mijloc. nu puneam legume si sos de rosii, dar am sa adopt aceste adaosuri. mi se pare o idee bune

  4. BOBI GEORGETA spune:

    Foarte aspectuoase,sigur am sa le fac si eu de sarbatori,-reteta integrala-tocmai pentru amestecul de legume,sa-i pacalesc pe moftrosi.O idee fffbuna cu adaosul de dovlecel.eu orcum puneam in afara de painea inmuiata in lapte(care are rolul de a fragezi)un morcov si un cartof dati pe razatoarea fina.

  5. Sidy spune:

    Simplu si foarte gustos !
    Minunata ideea cu formele individuale !
    Am trecut reteta la…de facut.
    Prezentare de nota 10 cu *****, asa cum ne-ai obisnuit !
    Sarbatori fericite Laura !
    Te tzuc….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor