Retete culinare Aperitive – Mini checuri de carne
Astazi va invit sa incercati un aperitiv delicios, mini checuri de carne. Reteta, foarte simplu de preparat, este ideala servita ca aperitiv, dar si ca fel principal langa un piure de legume sau salate. Daca acum cativa ani imi placea sa fac checuri in format mare, acum le coc in forme individuale de chec. Sunt mult mai dragute in versiunea mini si mult mai apetisante. Pentru ca aceste mini checuri se servesc intregi, si prin urmare nu se taie inainte de a ajunge in farfurie, isi pastreaza gustul si consistenta mult mai bine decat un chec pe care il servim feliat. Daca nu aveti forme mici de checuri, puteti folosi forme de briose.
Pentru aceasta reteta, am folosit o conserva de rosii cuburi de la Sunfood.
Ingrediente – Mini checuri de carne (4 bucati)
- 500 g carne tocata de vita
- 2 felii de paine alba (fara coaja)
- 2 oua
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml vin alb demisec/apa calda
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 1/2 dovlecel mediu
- 1 morcov mic
- 250 g rosii cuburi Sunfood
- sare
- piper
- oregano
- parmezan ras
Mini checuri cu carne – Preparare pas cu pas
- Curatam legumele (ardeiul, ceapa, usturoiul, dovlecelul,morcovul) si le taiem in cubulete mici.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam legumele. Le sotam la foc mediu, circa 2 minute, apoi adaugam vinul. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam rosiile si amestecam pe foc mic inca 2-3 minute. Stingem focul si le lasam sa se raceasca.
- Amestecam carnea tocata cu ouale, feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine si mixul de legume si rosii. Condimentam cu sare, piper, oregano si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Tapetam formele de mini checuri cu putin ulei si pesmet si le umplem cu carnea tocata.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30-35 de minute. Cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor, adaugam pe deasupra fiecarui chec cate 1 lingura de rosii cuburi zdrobite cu furculita si cu 1 lingura de parmezan ras. Le lasam inca 10 minute in cuptor, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin.
- Le scoatem cu grija din forme si le servim.
Pofta buna!
Am salvat reteta pentru sarbatori,sunt minunate !:)
Adina, scumpa, ma bucur mult ca iti plac!
Pup!
Retetele sant toate minunate dar imi placea mai mult cum arata blogul tau.Daca cautai ceva aparea tot in poze la categoria respectiva .De ex. la Retete Dukan – daca accesai aveai in poze toate retetele si gaseai imediat ce cauti.Acum pare ca e o versiune veche a ceea ce a fost.
Draga mea, acum se vad retetele cum se vedeau inainte.
Te pup!
Arata f bine :). Ma intrebam daca sunt bune si reci? As vrea sa le prepar cu o zi inainte sa vina invitatii..
Vera, da, sunt bune si reci, dar infinit mai bune calde. Le poti face cu o zi inainte si inainte de a le servi, le bagi 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 50-60°C.
Buna ziua!
O idee foarte buna cu aceste mici checulete.Am sa fac o mica modificare numai:nu am sa pun paine muiata si am sa adaug si putina carne toccata de porc,pentru ca vita mi se pare putin fada.Iar sosul de rosii am sa-l fac eu in casa.Si nici dovlecel nu pun,sincer nu imi place gatit decat in ratatouille.Multumesc.Va doresc success!
eu le folosesc ca fel principal. sunt foarte bune. pun la mijloc si un ou fiert care este o surpriza placuta si estetica atunci cand se mananca. si daca se taie felii, sunt foarte frumoase cu cate o felie de ou in mijloc. nu puneam legume si sos de rosii, dar am sa adopt aceste adaosuri. mi se pare o idee bune
Buna! se pot face si in forma mai mare de chec, si pe urma sa le feliez?
Sigur ca da, draga mea!
Pup!
Foarte aspectuoase,sigur am sa le fac si eu de sarbatori,-reteta integrala-tocmai pentru amestecul de legume,sa-i pacalesc pe moftrosi.O idee fffbuna cu adaosul de dovlecel.eu orcum puneam in afara de painea inmuiata in lapte(care are rolul de a fragezi)un morcov si un cartof dati pe razatoarea fina.
multumesc mult de reteta ,am sa o incerc si eu <3
Simplu si foarte gustos !
Minunata ideea cu formele individuale !
Am trecut reteta la…de facut.
Prezentare de nota 10 cu *****, asa cum ne-ai obisnuit !
Sarbatori fericite Laura !
Te tzuc….
Pup si eu, draga mea! Ma bucur tare mult ca iti place reteta!
Sa ai un 2015 plin de realizari!