Retete culinare aperitive – Mini pizza cu aluat foietaj rapid
Mini pizza cu aluat foietaj rapid este o reteta simpla si delicioasa. Aluatul foietaj este extrem de migalos si destul de complicat de realizat. Eu am facut de doua ori reteta clasica de foietaj si desi mi-a reusit am zis ca nu o sa mai fac foarte curand.Va propun o reteta de aluat foietaj rapid care se face in 3 minute. Rezultatul este extrem de bun si as indrazni sa spun ca gustul este mai delicat decat al aluatului foietaj clasic. Putem realiza din ea mini pizza, pateuri umplute cu dulce sau sarat, saratele, etc.
Ingrediente – Mini pizza 10 bucati – 5 cm diametru
- 100 g faina
- 100 g unt
- 100 g ricotta de vaca/branza de vaci
- un varf cutit sare
Mod de preparare – Mini pizza cu aluat foietaj rapid
- Taiem untul rece de la frigider in bucatele mici, adaugam faina, sarea si ricotta bine scursa, amestecam pana obtinem o biluta destul de lipicioasa (2 minute) pe care o invelim in folie alimentara si o bagam la frigider pentru 3 ore. Dupa timpul de repaus, infainam bine planul de lucru si cu facaletul aplicam cateva lovituri aluatului foietat ca sa il intindem putin.
- Intindem aluatul foietaj pentru mini pizza cu facaletul pudrat cu faina intr-o foaie de 7-8 mm grosime. ATENTIE! nu il intindeti subtire ca nu va creste la cuptor.
- Decupam, cu ajutorul unei forme de circa 5-6 cm Ø, mini pizza si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Ungem suprafata fiecarei mini pizza cu sos de rosii, adaugam cateva bucatele de cascaval si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute.
- Din nou sa fim atenti sa nu punem multa umplutura pentru ca exista riscul sa nu creasca frumos.
- Le servim cu multa pofta dupa ce s-au racit putin. Sunt foarte bune si calde si reci si se desfac in foite exact ca aluatul foietat clasic. Este un aluat rapid din care se pot face o multime de aperitive gustoase si rapide.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Mini pizza cu aluat foietaj rapid
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
21 Review(s) Based on
LAURA,DRAGA,DACA NU MANCAM AZI SARATELE FACUTE DUPA RETETA DE FURSECURI ASORTATE,DAR CU BRANZA TELEMEA,FACEAM SI EU CHIAR ACUM.AM RAMAS ASEARA LA MAMA,SI M-AM GANDIT SA-I ARAT SI EI CE AM MAI FACUT EU.NU AVEA BRANZA DULCE,AVEA TELEMEA DE OI,ASA CA M-AM GANDIT SA FAC SARATELE.TE-AM POMENIT AZI SI MAMEI,CE RETETE MINUNATE FACI.E O RETETA BUNA PENTRU ATUNCI CAND AI MUSAFIRI SI NU AI CU CE-I SERVI… SI CU BERE… MAMA MAMA!PUPICI
Super Laura. Abia astept sa il prestez. E minunat cum gasesti aluaturi delicioase care le inlocuiesc pe cele laborioase. La fel si cornuletele acelea cu iaurt,acum vii si cu minunatia asta. Te pup si iti doresc o seara frumoasa!
E incredibil… Cum de se desface asa? Foarte frumos ti-au iesit. Te pup!
Laura!abia astept sa fac si eu pizette in foite!oricum retin reteta!Si te rog frumos sa ridici de la mine pt.tine Premiul-leapsa!O noapte buna!
Te numesti salvatoare; cand ti-ai obisnuit familia cu ceva bun la cateva zile, in schimb pe caldurile astea simt ca lesin langa cuptor, vine Laura cu o reteta simpla si rapida, sa fie cu totii multumiti si tu sa mai ai suflu. mersi, si pupici din neasteptata de calda vara din British Columbia
Katy draga tare cred ca o sa incerc si eu sa fac saratele ddin aluatul de fursecuri ca tare m-ai facut curioasa. Te pup cu drag!!
Lucia scumpa pai pe caldura asta numai chef de stat in bucatarie nu avem asa ca m-am gandit sa vin si cu retete mai rapide. Te pup draga mea si ma bucur mult ca iti plac.
Inisor mic pupicei si ma bucur ca iti plac. Puuuuuup!!!
Mariana draga cat ma bcur sa te revad. Acum trec pe la tine sa ridic premiul. Te pup scumpa!!
vai ce draguta ai fost Raluca draga. Adevarul ca si aici este o caldura ingrozitoare si cu greu aprind cuptorul si asta numai dimineata pe la 6 ca in rest nu intru in bucatarie. Te pupic si un weekend minunat iti doresc!!
Aoleu , ce fain arata mi sa facut o pofta !!!
Anastasia sunt buuuuune rau si rapide. Te pup si ma bucur ca iti plac!!
ma apuc si eu imediat de ele. sper sa am rabdare 3 ore cat sta aluatul la frigider. 🙂 daca vor iesi bune, le postez si la mine.
inca ceva: tu si amalia m-ati inspirat sa deschid un blog cu retete super simple. nu stiu de ce nu am facut asta mai devreme, oricum in jumatate din timpul petrecut la calculator stau numai pe bloguri culinare.
deja ma lungesc, asa ca ma duc la pizzetele mele 🙂
Aurora draga ai un blog absolut superb si un real talent culinar. Ma bucur enorm ca te-am inspirat si iti doresc mult mult succes si la cat mai multe retete de nota 10. Am sa te trec in blogroll pentru ca imi place enorm blogul tau!! Pupicei!!
salut!iti urmaresc de ceva vreme blogul si tin sa te felicit pentru retetele minunate.Am si eu o intrebare in legatura cu pizzett-ele: pot inlocui ricotta de vaca?daca da,cu ce? multumesc
Salut Anonim si multumesc mult ca iti plac retetele mele. Nu stiu daca se poate inlocui ricotta. Ricotta prospata seamana mult cu urda noastra, dar cea cumparata, pe care am folosit-o la aceasta reteta, nu seamana cu nimic de la noi. In cel mai bun caz poti inlocui cu urda dar nu garantez un rezultat perfect deoarece eu nu am incercat pana acum decat cu ricotta.
P.S: Foarte curand voi veni cu reteta de ricotta. Am tot amanat pana acum pt ca nu am gasit lapte crud (aici nu se gaseste in comert)dar imediat ce il voi cumpara voi posta reteta de ricotta.
Numai bine iti doresc!!
ce inseamna lapte crud? nefiert cumva?ms. anca
Anca draga eu numesc lapte crud laptele abia muls care aici din pacate nu se comercializeaza. Te pup!
neaparat sa pui o reteta de ricotta…uite eu stau la tara si am aici lapte crud dar nu am supermarket sa-mi iau ricotta:) anca
Anca draga promit ca foarte curand sa vin cu reteta de ricotta!! Pupicei!!
Era sa-mi iasa ca si ale tale, dar….nu a fost sa fie. Mi-au facut "slanina" si le-am copt oricum mai mult decat tine. Am experimentat cu retetele tale si intotdeauna la mine trebuie sa le las mai mult in cuptor. Dar nu asta e partea importanta. Spune-mi unde am gresit. Asa o vaga imnpresie am eu, adica am pus cam multa umplutura deasupra. Oare asta sa fie "cauza motivului" ? In rest super, super, super. Le mai fac, dar probabil mai cu atentie data viitoare. Sunt delicioase! Multumesc mult.
Draga mea Laura imi pare tare rau ca nu ti-au reuist. Ca sa creasca asa frumusel si sa se desfaca in foite trebuie sa punem foarte putina umplutura. Cu cat este mai multa cu atat riscam sa nu ne iasa. Te pupic si daca le mai incerci neaparat sa pui doar cateva cublete de branzica mici mici pe deasupra.
Buna Laura… De ziua baiatului am facut acest aperitiv si a iesit FFFFBun… Am facut cu baicon, sunca presata, salchichón. Am pus Putin cantitate dar erau grozave… Abia astept sa le fac din nou.
Am scris si un comentariu la crackers dar créd ca nu l-ai vazut.
Te pup si multumesc de retetele ce compartí cu noi…
Draga mea Valentina cat ma bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut. Iar umplutura suna absolut dosebit. Acum o sa merg sa vad comentariul de la crackers. Te pupic cu drag!
Laura, scumpa, arata exceptional minunatiile astea! Ricotta as gasi si eu la Lidl? Reteta de Ricotta nu o gasesc la tine, te rog sa ma ajuti! Sau poate nu ai postat-o? Mozzarella nu ai incercat sa faci in casa? Dar cascaval? Te pup!
Ionela scumpa ricotta se gaseste in orice magazin. Si la Lidl gasesti cu siguranta si nu costa deloc mult. Nu am reusit sa fac ricotta pana acum pt ca nu am lapte crud iar pt mozzarella si cascaval imi trebuie cheag care sunt aproape imposibil de gasit. Pupicei draga ea!!
Laura, eu fac un fel de branza in casa din lapte crud pe care il pun la fiert si cand da in clocot pun helas sau zeama de lamaie pana se branzeste si apoi o iau cu paleta si o pun in tifon la scurs. Iese o branza dulce,asemanatoare cu urda, asta o fi Ricoota? Ma poti ajuta cu retete de branza ca Ricotta, Mozzarella, cascaval… Eu am si cheag. Multumesc mult!
ionela draga mea ce faci tu se numeste branzica dulce. Ricotta (ri-cotta inseamna fiarta de 2 ori) se obtine din amestecarea zerului ramas de la branzica dulce cu zeama de lamaie, otet su iaurt. Se vor forma mici chegulete de ricotta pe care le pui intr-o sita de plastic sau tifon sa se scurga. Dar trebuie foarte mult zer ca sa iti iasa macar 500 gr si bineinteles ca trebuie lapte crud nu pasteurizat. Din pacate reteta de cascaval sau mozzarella nu am pt ca ambele se fac mai complicat si nu ies ca cele din comert de aici. Te pup cu drag!
Multumesc din suflet, Laura scumpa,macar putina voi face si eu Ricota, caci oricum nu mai folosesc zerul. Multe lucruri am invatat de la tine si iti sunt profund recunoascatoare!
Draga Laura, astazi am facut pizzete. Familionul este in extaz. Mi-au iesit super. Numai ca eu am folosit 250g unt, 500g branza de vaci degresata ( asta aveau la magazin la Plus) si faina cat cuprinde (nu am cantar).
Imi plac foarte mult retetele tale. Am facut si negresa cu banane. Bineinteles ca ne-am batut pe ea.
Te pup.
Adriana scumpa tare ma bucur ca ti-au iesit si iti multumesc mult ca ne-ai spus ca ricotta se poate inlocui si branza de vaci. Te pupic cu drag!!
Laura draga, am refacut pizzettele. Dupa comentariu care l-am lasat mai sus, vad ca dupa mai bine de un an. Mi-au iesit cu mare succes de data asta. Ai avut dreptate la vremea aceea, pusesem prea multa umplutura pe ele. De data asta sosul l-am pensulat pe ele, iar branza am pus doar de gust. De asemenea am jonglat cu temperatura cuptorului, am ridicat-o la 380F in loc de 350-360F. Sunt foarte bune, eu am facut cantitate tripla.
Laura draga mea, ma bucur enorm ca ti-au placut!!
Te pupic cu mare mare drag!!
Am facut si eu aseara reteta..au iesit f bine..doar ca eu, avand cuptor pe gaz, deci fara termometru, i-am tinut la cuptor mai mult de 30 min. s-au facut bine, dar bulionul de deasupra s-a uscat deja si mi-ar fi placut sa fie mai lichid…oare trebuia sa fac flacara mai mare? sau unde am gresit?
Draga Andreea, trebuia sa folosesti un sos de rosii, nu bulion. Bulionul are consistenta unei paste, nu este potrivit ca topping pentru pizza.
Multumesc de raspuns…am sa incerc cu sos de rosii…e prea bun aluatul ca sa nu mai incerc !!!