Retete culinare de Tarte – Tarta de carne cu dovlecei
Aveam cam multi dovlecei in frigider si, cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai diversific putin meniul si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlevei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna:
Ingrediente – Tarta din piept de curcan cu dovlevei
- 600 g carne tocata de curcan sau pui
- 1 ceapa medie
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- cateva frunze de telina (optional)
- 2 morcovi mici
- 300-350 g dovlecel
- 3 oua
- 1 mozzarella
- sare
- piper
- 6-7 felii de paine
- 3 linguri smantana
Ingrediente – Crumble
- 5-6 linguri pesmet
- 1 ou
- 1 mozzarella
- 2 linguri smantana
Mod de preparare
- Pentru inceput punem in cuptorul incins, la 200°C, 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.
- Tocam pieptul de curcan sau pui, ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper,
- Tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne.
- Punem in robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana. Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa.
- Punem crumble peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet.
- Introducem tarta la 200°C pentru 35-45 minute.
- Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.
- Este crocanta si foarte aromata. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Tarta de carne cu dovlecei
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
7 Review(s) Based on
Hallo Laura,
Minunat. De la Tine nici nu astept altceva.
Salutäri Jacob
Frumoasa reteta draga mea, ca intotdeauna, impecabila. 🙂 Bravo si te mai astept pe la mine 🙂
nu pot viziona blogul tau din cauza ca jumatate din ecran imi e blocat de o banda pe care scrie "imageshack". A fost alegerea ta sa o postezi?
Hallo Jacob!!
Iti multumesc mult ca iti place!!
Salutari,
Laura.A
Lacrima draga mea ma bucur mult ca iti place si o sa te vizitez de acum foarte des pentru ca in sfarsit o sa am o perioada mai linistita!! Te pup cu drag si pe foarte curand!!
Anonim am avut un widget care se pare ca a creat aceasta problema dar am scapat de el si acum e totul ok.
Scumpica, te pupic, faina reteta ca de obicei,eu am fugit in vacanta putin, te asteapta insa la mine pe blog un premiu….pupatura….salutari lui Cristi
Amy scumpa mea draga va doresc un concediu minunat, plin de soare si voie buna si te astept sa mai povestim ca de multisor nu am mai facut-o!! Mersiluc mult pentru premiu si pupaturi flacailor tai frumosi!!!
draga mea laura, am facut si acesta minunatie. este excelenta. l-am dat gata pe sotul meu. multumesc
Cat ma bucur ca ai incercat-o draga mea Gac. Te pupic si multumesc mult!!
Gata m-am hotarat! O fac de Craciun. Multumesc.
Vreau sa fac aceasta tarta frumoasa.
Trebuie pus patrunjel radacina sau frunze. Radacina nu se gaseste in Olanda, o pot inlocui cu altceva?
Multumesc anticipat pt. raspuns
si mult spor in continuare
Mada, trebuie folosite frunze de patrunjel tocate.
Pup!
Laura tu ma provoci sa stau in bucatarie cat mai mult timp, azi am facut de pe blogul tau muffins cu mure, salata capriciosa si bruschete cu ciuperci 🙂 si ma gandeam ca luni o sa incerc si aceasta minunatie 🙂