Aperitive cu foietaj


Retete culinare aperitive – Aperitive cu foietaj

Aperitive foietaj

Astazi va propun doua idei de aperitive cu foietaj, rapide, gustoase, ideale pentru mesele festive si nu numai. Daca doriti sa incercati o reteta rapida de aluat foietaj, v-o recomand pe cea a pateurilor cu carne. Daca insa nu aveti mult timp la dispozitie, puteti cumpara aluatul, asa cum am facut eu de data aceasta. Ingredientul cheie este mustarul Maille, mai exact mustarul cu miere Maille si mustarul Maille a l’ancienne (cu boabe intregi).

Ingrediente – Aperitive cu foietaj

  • 1 foaie dreptunghiulara aluat foietaj (250g)
  • 2 linguri mustar cu miere Maille
  • 2 linguri mustar a l’ancienne Maille
  • 50 g cascaval dulce
  • 3-4 felii sunca de curcan
  • 50 g cascaval picant
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura lapte
  • seminte susan

Mod de preparare

  • Taiem foaia de aluat foietaj in doua bucati egale. Ungem una dintre cele doua jumatati cu mustarul cu miere si presaram pe intreaga suprafata a foii, cascavalul dulce ras. Rulam simultan ambele capete ale foii, pana se unesc.

Aperitive foietaj preparare

  • Taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Ungem cealalta jumatate de foietaj cu mustarul a l’ancienne, asezam pe deasupra stratului de mustar, feille de sunca de curcan si deasupra lor, feliile de cascaval picant. Rulam foaia si apoi o taiem in bucati de 2-3 cm grosime pe care le asezam in tava.

Rulouri aperitiv foietaj

  • Ungem marginile ambelor tipuri de aperitive cu galbenusul amestecat cu laptele si presaram rulourile umplute cu mustar cu miere, cu seminte de susan.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 15-20 de minute.

Aperitiva aluat foietaj si mustar

  • Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!

Aluat foietaj cu mustar

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Aperitive cu foietaj
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 106 Review(s)

26 comentarii la “Aperitive cu foietaj

  1. Vip Imob spune:

    Ei da, e o idee grozava, trebuie pusa in practica fara intarziere! 🙂
    De la asa retete sa te tot inspiri! 🙂

  2. mary spune:

    te rog frumos sa postezi si o reteta de aluat foietaj. imi plac foarte mult dar as dori sa incerc cu alat foietaj facut in casa. multumesc!

  3. jeni pop spune:

    Bravo Laura, anul acesta m-am gandit si asa voi face, voi gati numai dupa retetele tale.De cativa ani le tot incerc si sunt pe gustul meu, sunt bine scrise si descrise, asa ca nu am emotii ca nu vor reusi. Iti doresc spor in toate, sarbatori linistite si fericite, pace si satisfactii alaturi de ai tai, mici si mari.La multi ani pentru noul an care vine mai repede decat ne-am inchipuit.
    La multi ani! Cu drag Jeni Pop

  4. Claudia spune:

    Draga Laura, le fac de cativa ani ori de cate ori imi tratez colegii cu bunatati de ziua mea, ori ca aperitiv sarat pentru musafiri.
    Sunt minunate si usor de pregatit. Au impresionat de fiecare data si toti au crezut cu greu ca sunt facute in casa.
    Felicitari pt reteta si multumesc ca le impartasesti cu noi 🙂

  5. Panacris spune:

    Tocmai ce le-am scos din cuptor! Noh, un pic de deturnare, cu influente PanaCris:) dar ideea in sine e geniala! Multumesc pentru inspiratie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor