Retete culinare Muffins – Cupcakes Leul Curajos
Asociația Little People ofera zilnic speranta si profesionalismul copiilor și tinerilor afectați de cancer, transformand astfel, experienta bolii si a spitalizarii intr-o aventura cu povești, personaje curajoase sau activități educative. Unul dintre cele mai impresionante programe este Clubul Temerarii, una dintre cele mai mari si active comunitati de tineri supravietuitori de cancer din Europa, creata cu scopul de a oferi o voce tuturor tinerilor care au invins aceasta boala, de a fi inspiratia si incurajarea celor care se afla sub tratament. Temerarii „Stiu ca se poate – Poti Si Tu!”
In ce consta sustinerea micilor temerari? Trebuie sa reinterpretam „Desertul Invingatorului”, dandu-i ce forma dorim noi, insa trebuie ca desertul ales sa fie galben si sa aiba imaginea Leului Curajos, simbolul programului Clubul Temerarii. Astept cu drag fotografiile voastre pana pe data de 2 octombrie, pe adresa de mail: contact(@)lauraadamache.ro.
Stiu ca timpul este scurt si ca fiecare dintre noi are un program foarte incarcat, dar pozele nostre vor ajunge la acesti copii incredibil de curajosi si ii vor bucura foarte mult. Sustinerea noastra este foarte importanta pentru ei!
Am ales sa fac niste cupcakes pufosi si deliciosi cu iaurt, lime si curcuma (sofran indian).
Ingrediente – Cupcakes Leul Curajos (6 bucati)
- 100 g faina
- 25 g amidon de porumb
- 60 g zahar brun
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- 125 g iaurt natural
- 50 g ulei
- 1 lingura de miere
- 2 lime (coaja rasa)
- 1 lingurita rasa curcuma
Ingrediente Crema de vanilie
- 300 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 25 g faina
- 80 g zahar
- 2 linguri mascarpone
- 1 lingurita rasa curcuma
Ingrediente Crema de ciocolata
- 300 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 20 g faina
- 80 g zahar
- 50 g ciocolata amara
- 30 g unt
Mod de preparare
- Punem intr-un vas, oul, iaurtul, uleiul, curcuma, mierea, zaharul brun si amestecam. Adaugam faina, amidonul si praful de copt si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult.
- Tapetam formele de muffins cu hartiute si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 de minute, apoi le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.
Mod preparare Crema de vanilie
- Amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam peste amestecul obtinut laptele cald. Punem crema pe foc mic si o fierbem cca 10-15 minute, pana obtinem o consistenta cremoasa.
- Stingem focul si acoperim crema, asezand direct pe suprafata cremei folie alimentara de plastic. Dupa ce s-a racit, adaugam 2 linguri de mascarpone si amestecam pana la omogenizare.
Mod de preparare Crema de ciocolata
- Amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam peste amestecul obtinut, laptele cald. Punem crema pe foc mic, adaugam ciocolata taiata in bucatele mici si o fierbem pana cand capata o consistenta cremoasa. Stingem focul, adaugam untul la temepratura camerei in crema si amestecam bine.
- Lasam crema sa se raceasca complet, apoi o mixam 1-2 minute, la viteza mica.
- Cu ajutorul celor doua creme, ornam fiecare cupcakes in forma de leu.
- Le servim imediat. Sunt delicioase si foarte foarte pufoase!
- Astept cu drag desertul vostru pentru micutii temerari!
Laura, multumim mult pentru sustinere !! :*
Sunt foarte frumosi , cu siguranta copii vor fi incantati !!
Foarte dragutzi leisorii! Felicitari pentru initiativa!
Hmmm, ce initiativa frumoasa! Mi-ar place sa particip dr e tare migalos, sper sa gasesc timp.
Multumim foarte frumos pentru sustinere! <3 Suntem atat de incantati ca ati raspuns acestei initiative! Fiecare dintre noi putem sa aratam in felul in care ne caracterizeaza cel mai bine ca ne pasa! O zi frumoasa!
Felicitari pentru aceasta initiativa minunata si multa sanatate micilor temerari!
Arata atat de bine incat le-as pastra ca bibelou :))
Papi, daca gusti una doar, iti zic sigur ca restul nici nu-ti dai seama cand se duc.:))
Minunatiile astea mici nu doar ca sunt delicioase, arata foarte bine.
Larisa, draga mea, ma bucur mult ca iti plac!
Pupicei cu drag!
Laura,incep prin a-ti multumi pentru toate lucrurile pe care le-am invatat de la tine.
Chiar daca intru aproape in fiecare zi pe site-ul tau, abia acum am indraznit sa-ti scriu..Daca stau sa ma gandesc mai bine, nici macar nu-mi mai pot aminti cand a fost prima data cand te-am descoperit..(asta nu pentru ca sunt blonda, ci pentru ca a trecut foarte mult timp :)) ) Oricum, eu am impresia ca te stiu de o viata.. 🙂
Ador sa gatesc, iar tu ai fost alaturi de mine, inca de la inceput, ajutandu-ma cu retetele si sfaturile tale pretioase.Tot ceea ce am incercat de la tine, mi-a reusit, iar acest lucru mi-a dat curaj sa continui sa gatesc cat mai mult.Atat de mult curaj, incat acum visez sa am proriul meu blog cu retete 🙂 .
Motivul pentru care ti-am scris acest prim mesaj este ca am o nelamurire legata de muffins..
Am observat ca in unele retete, zaharul il amesteci cu ingredieintele uscate iar in altele cu cele lichide.Se modifica cu ceva muffins-ul obtinut???
Te-am intrebat pentru ca recent mi-am cumparat forme de briose si vreau sa gasesc reteta perfecta :))
Am folosit prima data formele la reteta ta de Doughnut muffins si vreau sa-ti spun ca a fost bataie pe ele.Le-am facut de mai multe ori, odata le-am pus si o jumate de lingurita de Finetti inauntru.
Am mai facut si unele cu lamaie si mac insiropate cu sirop de lamaie..au fost o nebunie si acelea..daca nu ai incercat deja,trebuie sa le incerci si tu pentru ca sigur o sa-ti placa :)) seamana cu prajitura ta cu portocala si mac.
Eu am 23 de ani, sper ca nu te deranjeaza ca te tutuiesc, dar imi e mai usor sa scriu asa 🙂 .
Iti doresc o zi frumoasa!!